Колле и политехникии но ияи Зафаробод

                ТАЪРИХ ВА ПАЙДОИШИ КОЛЛЕ;И МАЗКУР
 Колле;и политехникии но;ияи Зафаробод таърихи 48 сола дошта ;ангоми зарурати таъмин намудани корхона;ои сохтмонию исте;сол; ва ободии  мирзоч;ли то;ик бо фармони  Идораи осиёи миёнагии обёрикун; ва сохтмони назди Вазорати обёрикун; ва хо;агии оби И;ШС  санаи 11.04.1968 та;ти №73 бо номи "Техникуми гидромелиоративии но;ияи Зафаробод" таъсис дода шуд. Дар колле; 240 нафар дониш;; та;сил менамуд. Сипас бо ;арори ;укумати ;ум;урии То;икистон аз 07.09.2001 та;ти №432 дар заминаи соби; "Теникуми гидромелиоратив;", "Техникуми политехникии но;ияи Зафаробод" таъсис дода шуд.

                РАВАНДИ ТАЪЛИМ
   Раванди таълим аз р;и на;ша;ои таълимии ихтисос;ои зикргардида  ба ро; монда шудааст.

   Ном ва рамзи ихтисос;о ба стандарт;ои давлатии та;силоти миёнаи касбии ;ум;урии То;икистон, мувофи; карда шудааст.

   ;адвали маш;улият;ои таълим; мутоби;и на;ша;ои таълим; ва сарбории ом;згорон тартиб дода шудааст.

   Иштироки донишч;ён ба дарс;о зери назорати декани факулта ва ро;барони гур;; буда  нати;аи самарабахш меди;ад.
 
   Раванди таълим бо  шакл;ои дарс; бо тарзи лексия, амал;, омехта ва лобаратор; вобаста ба ихтисос ва фан;ои таълим; гузаронида мешавад.

                ЗАМИНА;ОИ МОДД;-ТЕХНИКИИ КОЛЛЛЕ;
   Колле;и политехникии нохияи Зафаробод дорои чунин базаи таълимию исте;сол; мебошад:
         
           - бинои таълим; 3 то
           - кабинет;ои таълим; 24 то
           - лабаратория;о 3 то
           - устохона;ои таълим; 3 то
           - варзишго; – 1 то
           - толори варзиш; 1 то
           - майдончаи варзиш; 3 то
           - хобго; 1 то
           - замин;ои кории хочагии таълим; 19,36 га
           - ну;та;ои х;роквор; 2 то
           - толори ма;лисго; 1 то
           - китобхона 1 то

   Масо;ати умумии таълимго;-5 га ро ташкил дода, масо;ати таълимию исте;сол; ба 1864,6 м 2 баробар аст, ки ин ба ;ар як дониш;; ;ангоми дар як басти раванди таълим – 12 м 2 рост меояд.
 
   Дар устохонаи таълим;- исте;сол; чунин та;;изот;о мав;уданд:
Мизи кафшергар;, дастго;и кафшергар;, крани борбардор;, дастго;;ои дуредгар;, механик;, пармакун; ва ;айра, ки барои гузаронидани маш;улият;ои амал; ва та;рибаом;з; ба кор бурда мешаванд.
 
   Барои ом;зиши фанни компютер, синфхонахои компютер; бо тач;изот;ои лозим; (проектор) доска;ои электрон; ва компютер;ои замонав; та;;изонида шудаанд. Дар синфхонаи компютер; хамаи компютер;о ба шабакаи интернт пайваст  шудаанд.
 
   Колле;и политехникии но;ияи Зафаробод бо донишго;;ои ;ум;ур; аз ;умла Донишго;и Давлатии Ти;оратии То;икистон, Донишкадаи политехникии То;икистон  хамкории судманд дорад.
 
                ТАЪМИНОТИ КАДР;О
Тиб;и ;адвали басти вазифа;о, ки аз чониби Вазорати маориф ва илми ;ум;урии То;икистон аз 03.02.2014 ;ихати ташкили раванди таълиму тарбия дар Колле;и политехникии но;ияи Зафаробод тасди; гардидааст, бо назардошти хайати ро;барикунанда 70 нафар ом;згорон ва кормандони ёрирасону техник; му;аррар карда шудааст, ки ин ;амаи во;ид;ои ;удошуда комилан пурра истифода карда шуда истодаанд.

   Дар Колле; 49 нафар ом;згорон ва усто;ои таълим;, аз он ;умла 12 нафар ;амкор фаъолият мекунанд. 6 нафар ом;згори асоси «Аълочии маорифи ;ум;урии То;икистон» мебошанд.
 
   Аз ;умлаи ом;згорони доимию ;амкор 16 нафар дорои та;силоти ол;, 2 нафар дорои та;силоти миёнаи касб;, ки 14 нафарашон та;силоти ом;згор; ва 18 нафарашон дорои та;силоти тахассус; мебошанд.

Шакли та;сил дар колле; бо низоми кредит; ва ананав; ;ор; карда шудааст.

                ШАРОИТИ МАНЗИЛИЮ МАИШИИ ДОНИШ;;ЁН               
   Дар колле; хобго;и дониш;;ён дар 1 бинои 3 – ошёна, ки масо;ати умумии он 1400 метри мураббаъро ташкил менамояд, ;ойгир аст.
   
   Дар бинои №3 дар ошёна;ои якум ва ;исман дуюм 120 нафар дониш;;ён зиндаг; мекунанд, ки аз но;ия;ои вилояти Су;д ва дигар минта;а;ои ;умхури  мебошанд. Дар хобго; телевизор, ;у;раи х;рокпази, хонаи хизмати маиши, ва ;амом  амал
мекунад, ки аз он;о дониш;;ён бо пурраг; истифода мебаранд.
 
   Инчунин дар хонаи истиро;атии дониш;;ён рузномаю ма;алла;о, шашкаю шо;мот, овеза;о мав;уд буда, фаъолияти ш;рои дониш;уёни хобго; дуруст ба ро; монда шудааст.
   
   Дар колле; бунго;и тибб; мав;уд буда бо мутахассис таъмин мебошад. Барои дониш;;ён ошхона ташкил карда шудааст, ки 50  ;ойи нишаст дорад ва дар он хурок;ои гарм бо нарх;ои арзон пешкаши дониш;;ён карда мешавад.
 
Инчунин курс;ои куто;муддати омузиши забон;ои рус;, англис;, кор бо компютер, курси ронандагии дара;аи «В, С», д;зандаг;, челонгари таъмири автомобил ву;уд дорад.
 
                ШУМОРАИ ДОНИШ;;ЁН
  Дар колле;и политехник; дар 19 гур;;и ш;ъбаи р;зона 325 нафар, аз он ;умла 50 нафар духтарон ва дар 13 гур;;и ш;ъбаи ;оибона 326- нафар аз он ;умла 40 нафар духтарон, ;амагц 510 нафар дониш;;ён та;сил мекунанд.
 
   Масъалаи ;ифзи и;тимоии дониш;;ён зери назорати доимии маъмурияти колле; буда, дониш;;ёни дурдаст ва ниёзманд бо хобго; таъмин шудаанд. Айни ;ол дар хобго; -120 нафар дониш;;ён исти;омат доранд, ки ба он;о ;амаи шароити зиндагон; му;айё карда шудааст.
 
   Аз 325 нафар дониш;;ёни ш;ъбаи р;зона , 184 нафар идрорпул; мегиранд.

   Дониш;;ёни гур;;и ТБТИ 22-14  Аминова Ф, гирандаи стипендияи Раиси вилояти Су;д мебошад.

  ;оло дар ш;ъбаи р;зонаи колле; 14- нафар дониш;;ёне, ки аз волидайни хеш ма;рум гардидаанд ва ;олати и;тисодиашон вазнин аст, та;сил мекунанд. Он;о доимо аз тарафи маъмурияти колле; дастгир; ва кумаки и;тисодию маънав; мегиранд.
 
Айни ;ол дар Колле;и политехникии но;ияи Зафаробод китобхона фаъолият менамояд, ки дорои 22588 нусха китоб;о бо забони то;ик; ва рус; мебошад, аз ;умла:
     -адабиёти баде; – 2052 нусха;
     -aдабиёти тахассус; – 7569 нусха;
     -адабиёти метод; – 4684 нусха;
     -адабиёти таълим; – 8269 нусхаро ташкил меди;ад.


Рецензии