Магiя -Час-

Насправді багато слів не потрібно. Про найголовніше найкраще сказав Принц Гаутама, він же найперший відомий Будда.

Тиша може вмістити всю музику Світу. Чорна діра усе світло. А квантова порожнеча новий Всесвіт.

Що далі живеш, то менше потреб. Набридло доводити очевидне широкому загалу і вузькому також. Відпадає потроху охота тягнути пласке, котити кругле. Хочеться миру, гармонії, любові.

-- Я не знаю достеменно, що воно, але фізики кажуть, що часу насправді немає. Це така собі фікція, ілюзія.
-- Майя?
-- Мабуть. Виходить, що можна нікуди не поспішати?
-- Очевидно. Ба більше тобі скажу: можна не ждати на березі річки чи ночі, коли попливуть трупи твоїх ворогів або згинуть примари, опирі, поторочі, скинуті у стропу, як попало. Часу ж бо немає. Так?
-- Виглядає на те, що так.
-- Вип'ємо кави? Тобі з коньяком чи ромом?
-- З віскі. Не забуть про мед.
-- З будяків? (підморгнув)
-- Так (сміються обоє)

Коли мураха шпацірує по стрічці Мьобіуса, їй байдуже, що вона доводить існування однобічних площин. Так само байдуже позитрону, що він зникає для спостерігача в момент, коли той найточнішим робом виміряв його швидкість. Кваркам байдуже чи є у них колір та запах. Часу байдуже чи він є, чи його нема.

Всесвіт зовсім не такий, яким нам здається. Ми його вигадали, а він нас. Все, що можемо насправді корисного тут зробити, на цій планеті, тут і нині, це просто любити: філіжанку чаю, склянку води, жменьку фініків; липу і без, що брунькуються там, за вікном; сина твоєї дочки та її чоловіка; підлітка, що грає твою сонату по  нотах; дрібну семикласницю, що перестрибнула через коня і пройшла по колоді в спортзалі, забивши свої страхи фізрукові в пельку. Насправді ми можемо дуже багато. Список відкритий. Можна лічити далі...


Рецензии
Всесвіт вигадав нас. Можливо так воно і є.

Любовь Павлова 3   02.04.2016 19:25     Заявить о нарушении
Мабуть, що так. Дякую, Любо, за відгук!

Валентин Лученко   03.04.2016 18:42   Заявить о нарушении