День видкритих дверей

               
      За традицією у квітні академія приймає гостей – тих хлопців і дівчат, котрі мають бажання вступити до Харківської державної зооветеринарної академії. Поки вони ще приглядаються, приміряються, прицілюються і, здається, все їм тут подобається. Ось хоча б, наша Лозовеньківська природа. Це просто чудо якесь! Все квітне, все буяє яскравими барвами. І повертатися звідси у кам’яний мегаполіс немає бажання.
     23 квітня видався  прекрасний сонячний день. Бадьорі ритмічні пісні на свіжому повітрі у виконанні солістів академічної самодіяльності нікого з прибулих на День відкритих дверей не залишали байдужими. Біля головного корпусу гостей, а також працівників академії і студентів чекали невеликі приємні сюрпризи, як то тарілки нарізаного і прикрашеного зеленню смачного сала на столі. А, до сала звичайно і хліб. Можна покуштувати. Це подарунок від технологічного факультету. Спочатку люди ніяковіли їсти, хоч і хотілося сала. Згодом справа пішла хутчіше. Всі бажаючі спробували на смак гарячої, запашної, наваристої риб`ячої юшки, приготованої студентами біотехнологічного факультету. На столі поряд красувалися (мабуть дуже смачні) блюда з різних видів риби. Стенд факультету менеджменту на смак скуштувати було не можна, бо він був хоч і яскравий, але суто інформативно-економічний за змістом. «Економісти ходили їсти» до столів технологічного факультету.
     В актовій залі зібралося чимало абітурієнтів. З ними - люблячі батьки. Діти веселі, безтурботні на вигляд. А, у батьків в очах суцільний клопіт і не вирішена поки що проблема вступу дитини до академії. Їм зараз не позаздриш.               
     Ректор ХДЗВА тепло привітав присутніх в залі і в загальних рисах ознайомив абітурієнтів із  славетною історією академії і її сьогоденням.   Наш навчальний заклад дав світу видатних вчених і практиків в галузі сільського господарства. За весь період його існування випущено 35 тис. спеціалістів, які працюють не тільки в Україні, а і в багатьох країнах світу. Як сказав ректор, ми готуємо не гарних спеціалістів, а ми готуємо спеціалістів вищої кваліфікації. Із 22 вищих аграрних закладів України наша академія за рейтингом посідає перше місце. Щороку на факультет ветеринарної медицини набір становить 400 чол. Це найбільший у Європі за чисельністю студентів ветеринарний факультет. В країнах Європи спеціальність лікаря ветеринарної медицини дуже престижна і добре оплачується.
     Ректор зазначив, що в академії є всі умови для успішного навчання, фізичного і культурного розвитку студентів. Так ми маємо 16 колективів художньої самодіяльності, кінний театр "Кентавр", відмінну спортивну базу, що дозволяє тренуватися на олімпійському рівні. У нас 100 майстрів спорту, в тому числі і міжнародного класу. Футбольна команда – чемпіон України і Європи серед аграрних ВНЗ.
     Абітурієнти із захопленням подивилися кінну феєрію, а потім декани провели екскурс по відповідним факультетам академії. На факультеті ветеринарної медицини майбутні студенти мали змогу подивитися на власні очі, як проводиться хірургічна операція. Деяких це видовище помітно вразило. А «видавшие виды» третьокурсники ФВМ при цьому тільки весело посміхалися - "не бійтесь, і ви навчитесь!"


Рецензии