Ковбой 2014

      Давненько не чули стіни лекційних аудиторій морфологічного корпусу таких бурхливих оплесків і здорового сміху, як 26 березня. Так співпало, що якраз цього сонячного дня закінчився заліковий тиждень на технологічному факультеті. І цю визначну подію в житті студентів ТФ ми, тобто кафедра епізоотології та ветеринарного менеджменту і кафедра технологій тваринництва вирішили відмітити проведенням веселої професійної студентської гри. А, чому б і ні? Та, ще й міжнародний День сміху на носу. Скажемо більше: на 4 курсі технологічного факультету у нас на кафедрі епізоотології викладається досить солідний курс «Профілактика хвороб тварин». Тут студенти знайомляться з ветеринарними науками, пізнають багато цікавого про роботу лікарів ветеринарної медицини, тощо. Для мене, волею долі викладача цього курсу, після закінчення заняття, чи лекції на будь яку тему завжди приємно почути просте студентське «Дякуємо, було цікаво!» А сам собі думаю «То ли ещё будет, ой, ой, ой!»  Вищої похвали і не треба. І оце «то ли ещё будет…» приходить на закінчення кожного навчального року оновленою студентською грою «Айболит». Цього ж разу вона називалася «Ковбой», бо конкурси і запитання стосувалися вже не тільки ветеринарії, а і технології тваринництва. Дякуючи підтримці двох завідувачів кафедр – академіку НААНУ Головку В.О.  і дійсному члену Ньюйоркської академії наук (США), професору Рубану Ю.Д. таке дійство стало можливим.
     Багато вклала  у підготовку конкурсів доцент кафедри технологій тваринництва Валентина Зандарян. А, які чудові призи вона підготувала! Тут і цукерки (у великій кількості), і коров`яче молоко 3.2% жирності (теж у великій кількості). А, від кафедри епізоотології Валерій Олексійович презентував книгу, що вийшла у світ до його шестидесятирічного ювілею. Ваш покірний слуга – збірку своїх батально-фатальних віршів «Бег по волнам». Отак всі разом і назбирали студентам-переможцям на гарний подарунок.
     В конкурсах прийняли участь студенти 4 курсу технологічного факультету. Всі вони мали у навчальному році відмінну успішність з предмету «Профілактика хвороб тварин». Гравців піддавали іспитам на кмітливість, професійні знання з ветеринарії і технології тваринництва, вміння швидко орієнтуватися у ситуації. Почали з найбільш веселого конкурсу під назвою «Кіндер-сюрприз». Ваш покірний слуга відкрив стрілянину із духової рушниці, якою слугував шматок «бувалого» гумового зонда для корів. Зонд попередньо заряджався невеличкими кулями – капсулами із справжнього дитячого кіндер-сюрпризу. В них були сховані різні запитання професійного характеру і просто веселі. Але ще треба було впіймати на льоту великою ветеринарною лійкою. Це не всім вдається і викликає веселий ажиотаж серед студентської аудиторії.
     Валентина Афанасіївна Зандарян майстерно провела найбільш об`ємний конкурс з технології тваринництва. На всі запитання треба було давати відповіді і показувати статі тіла і проміри із зав`язаними очима, користуючись муляжами великої рогатої худоби. Не впевнений, що навіть знавці-професіонали могли б впоратися з тими завданнями. І треба, до того ж, не втрачати гумористичної направленості конкурсу. Все повинно бути професійно і з гумором. Такі умови гри.
    І, навряд чи всі присутні і не присутні у аудиторії змогли б так швидко ідентифікувати із заплющеними очима, просто за запахом, по шість лікарських препаратів і рідин харчового призначення, як наші учасники КВК.
Нарешті їх чекав інтелетуальний марафон, що складався із 30 професійних, гумористичних та просто несподіваних запитань. А, Ви б, шановні читачі  змогли дати відповідь не роздумуючи, скажімо на таке питання: «Як називається порода корів Герефорд у Африці?» Ото ж. І я б не здогадався.
     Всім учасникам гри заступник декана технологічного факультету під грім аплодисментів вручив призи-подарунки. Їхні очі світилися непідробним щастям. Абсолютним чемпіоном конкурсів став студент Олександр Токаюк.
     Одним словом, все пройшло весело і, як кажуть, «для пользы дела». Наступного року повинно бути ще краще. Запрошуємо до співробітництва інші кафедри.


Рецензии