Давайте згадаемо!

     Спортивно-оздоровчій табір Харківського зооветеринарного інституту у Кримському містечку Чорноморське почав працювати влітку 1962 року, одразу після об`єднання ветеринарного і зоотехнічного інститутів. Студенти-активісти і відмінники могли відпочити у таборі безкоштовно, тобто за рахунок профспілкової організації, а для всіх інших путівка разом із харчуванням коштувала 45 карбованців. Ця сума дорівнювала місячній стипендії студента-відмінника. Спортивний табір працював щоліта у три зміни по 22 дні. Відпочиваючі харчувалися у прибережній їдальні, мешкали у великих палатках військового типу. Чергову зміну із Харкова до Чорноморського доправляв інститутський автобус. Проводилися цікаві екскурсії по Криму.
     Першим директором оздоровчого табору був викладач фізичного виховання, майстер спорту, енергійний чоловік Володимир Степанович Кічігін (на фото праворуч). Його, напевно, пам`ятають декілька поколінь випускників зоотехнічного і зооветеринарного інституту. А, найкращим завгоспом табору запам`яталася старший лаборант кафедри фізичного виховання Ганна Яківна Зейф (на фото у першому ряду, посередині). Вона успішно вирішувала усі господарчі питання і могла домовитися будь з ким.
     Волейбол, настільний теніс, гирі, гантелі, шахи, шахмати, захоплююча морська рибалка, підводне полювання, купання у морі – такі спортивні ігри і заняття чекали на відпочиваючих.
     Чудовий час, як кольоровий сон. «Невже таке справді було?» - запитаєте. Так, було. То ж, давайте згадаємо!

    На фото(1964 рік): У першому ряду зліва  третя - викладач фармакології, доцент Олександра Миколаївна Топоріна.; у другому ряду посередині – завгосп  табору Ганна Яківна Зейф, далі вправо - Ганна Романівна Бублик, доцент  Микола Васильович Бублик; останній з правого боку – директор табору Володимир Степанович Кічігін; у третьому ряду праворуч третій – Яковлєв О.С., (у дуже далекому майбутньому - викладач зооветакадемії).


Рецензии