4. Свята продовжуються

Вечоріє.
По дорозі йде незвичайна компанія. Попереду бадьорим кроком очолює цю команду Мотрона.
На плечах у неї висять два барабани. Вона веселим голосом співає пісню "Барабанщик".
Слідом за нею йде Петросян і голосно обурюється з приводу того, що Сашко з Вітьком з*їли його рибний суп, поки він плавав у озері, намагаючись для Олени Степаненко назривати водяних лілей.

Ігор Христенко на це йому, як завжди мудро каже, щоб не парився і пішов у свекрухи світового рівня, точніше до Свєти Рожкової, попрохав лілей з її парниці. Вона вже встигла парницю під замовлення привести і на додачу усю свою ненаглядну родину. На це Петросян здивовано крикнув, що не встигла Листоноша все це затіяти, а усі прилетіли, як метіори, а от коли у нього був ювілей то так довго все робили, що він вже хотів піти і поспати.

Брати по Розуму йшли по дорозі і тягли за собою по барабану. Сашко кілька разів кидав мотузку від барабана, але Вітька уважно за ним слідкував. Мотрона казала, що якщо втратять барабани, то вона потім з них зробить нові. Вітька вірив тітці Мотроні і боявся її.
Чому і сам не знав.

Карен йшов і щось бубонів собі під нос. Він тримав під рукою щось схоже на барабан.
Але не міг згадати як це називається, бо він і сам вже не пам*ятав, бо дуже хотів спати. У будинках вже горіло у вікнах світло. А вони все йшли, пересуваючи ногами.
Увесь цій похід замикала Квіточка. Вона йшла з боку у бік і плакала, що це свято так швидко закінчилося.

Петросян не витримав і закричав на Квіточку:

- Люб*язна наша травушка-муравушка, ми сьогодні святкували свято барабанників, День розповідання історій про літні подорожі, де ти Квіточка і перемогла.
Ми навіть примудрилися відсвяткувати День міста Москва 866 років, День незалежності - Бразілії. Ось іменини святкувати не стали: немає у нас Варфоломія і Тіта!

Мотрона підтримала Петросяна і додала, що вчора вони святкували День польотів над землей. І тому у неї досі попа болить від тих польотів.

Сашко з Витькой радісно нагадали, що завтра усі будуть святкувати:

День фінансиста 2 роки
Міжнародний день грамотності(International Literacy Day ) 47 років
День Бородінської битви 201 рік.

Ось тільки поспати треба спочатку, а потім і усе інше...


продовження у http://www.proza.ru/2016/04/14/818


Лыстоноша Иде До Вас, 2013.12.16


Рецензии