Криминално политическа приказка - Хунта

"Ако политическите приказки са написани за зверовете, значи времената  са жестоки." С. Ежи Лец.               
         
          От автора:         
         
Когато чета разказа на Шендерович, демоните отстъпват. Вероятно, в тези разкази е скрита силата на любовта към теб и към мен, и всички тези, които умеят да  четат и слушат. Самият Господ ни казва: "Който има уши, да чуе! Който има очи, да гледа."
         
Благодаря ти, Викторе, за любовта ти! Само Господ може да обича децата си така просто, за нищо, давайки на всички еднакви шансове.
         
И ето днес, както Паисий Афонски, живеейки като затворник недалеч от Олимп, се присоединявам към всяка казана от теб дума. От залеза до изгрева пиша в съавторство с теб. В моята не поетична история има различни персонажи, но те така приличат на твоите, че по - добре няма как да го кажеш.
         
          Слънчевата страна!
         
Привлече ме уникалната балканска природа, средиземноморския климат и историческото хилядолетно наследство. Днес с всичко  това активно манипулират демоните от различни породи и нива.
         
Цивилизованият чужденец, който пожелае да почувства всички прелести на балканската природа ще разбере как при продолжително пребиваване тук ще го острижат, като овца, ще му  продадат скъпо жилище и ще го включат в криминалния списък на тази сделка, тъй като официалната цена е намалена, като минимум, три пъти; плащане на данъци всяка година; банков грабеж, за това, че държиш парите си на банкова сметка – всички такси и постоянно изменящи се условия на банката, така и несигурноста на банковата система тук.
         
Мошенници от различни породи го дебнат на всяка крачка.  Крадци от цялата страна се събират през курортния сезон, активно подпомагани от тези, които са длъжни да ти хващат.
          
За продолжително пребиваване на територията на слънчевата страна, този чужденец днес трябва да заплати в хазната всяка година данък за пребиваване тук (пет местни пенсии), независимо от това, че той вече харчи пенсията си, поддържайки икономиката на  "дружелюбните" братушки.
          
Вълците на властта, отбелязвайки всяка година празника на Освобождението, не правят разлика и не акцентират върху това, че, именно, прадедите на днешните чужденци са загивали в края на осемнадесети век, освобождавайки слънчевата страна от 500 годишно робство. Продолжават при всяка возможност да стрижат пристигналите „овце”. С такъв успех те биха могли да стрижат през лятото жеравите, а през зимата - патките. ...
         
И в същото това време евро бюрократите затваряйки очи, приемат полуграмотни чужденци, от другия свят, без средства за съществуване, создават им условия за адаптация в цивилизования свят. И всичко това, само защото тези чужденци за НЯКОГО са огромен бизнес. 
         
Легитимизацията на властта в слънчевата страна върви с пълна пара, пълен напред! Ти, мой читателю, виждаш, как тази власт работи и какво при нея се нарича закон. Всеки ден с най - жестоко използване на властния ресурс за своите лични егоистични  корпоративни цели.
         
Законът е кухненски нож, и ти много добре разбираш, че той е кухненски прибор. С този кухненски нож може да бъде убит човек, и този кухненски прибор се превръща в оръдие за убийство! Това може да се случи и със закона. Използвайки закона не по предназначение, властта се превръща в оръдие за насилие. Това е превишаване на пълномощията на властта в чист вид!
          
По принцип вече отдавна трябваше да сложим точка на темата закон, от момента на появата на тези нагли очи. Тези, които говорят за законност, меко казано лукавят!          
          
Няма го законът. Има корпорация, може да я назовем по различен начин, на латински - корпорация, хунта  се казва по-испански. Има наглеци, които са се закрепили във властта.  Престъпна групировка – може да се каже. Те са се закрепили във власти и не слизат от там. Исползват я за това. За да останат във властта, използват всички властни ресурси на държавата: Съд, Прокуратура, Следствие, Пропаганда. Целта оправдава средствата! Властта днес контролира всички тези структури. С помощта на всички тези инструменти на властта тези „Юнаци” си остват там на „Върха”! 
            
Ако ти, мои читателю, мислиш, че бандит, това е метафора, позволи ми да ти напомня истинският мой учител. Това са братя Диневи. Възможно ли е някой от нас тук да стане на 21 години доларов милионер? На 21 години аз се върнах от казармата. Помисли малко и ще разбереш някои неща. Вероятно никой не ги е бил по главата с тежки войнишки обувки.
            
Нито вие, мои читатели, нито аз имаме възможността да се движим с пет бултириера без намордници по ресторанти и барове, които са готови по команда да се нахвърлят върху всеки, който посмее да се приближи до братята. Всяки една от тези машини за убийство е готова да докаже своята преданост и да работи върху скъпо платената лицензия за убийство.
            
В този момент братята остават за пореден път безнаказани, благодарение на родната хунта. Манияка търси поредната си жертва, намираща се някъде наблизо до него. Веднъж пролятата кръв иска нови, все по – жестоки изяви. Бултириера, който веднъж е пробвал човешко месо и кръв, се превръща в страшен звяр и има само едно решение – да бъде унищожен. Но ти, мой читателю,  нищо не знаеш и затова симпатизираш на милата усмивка на „Йозеф Гьобелс”.
            
Спираме дотук, защото не говоря за белетристиката, а за публикуваните материали. Можем да затворим очи, да запушим ушите и носа си със ръцете си, и нищо да не видим, да не чуем и да не почувстваме миризмата. Може да го направим, но това правим вече няколко десетилетия. И това е много по – позорно от времето на социализма, защото тогава малко от нас знаеха за убийства и измами в съда и прокуратурата. Възможо тогава някой да е чувал, но истината е била дълбоко скрита и не толкова брутална.
            
Сега има Интернет, но нашия инфантилизъм и страх ни пречат след толкова изминали години с тази власт да погледнем истината в очите. Просто се стахуваме и толкова! Срамуваме се и ни е стах от действителността около нас. Ти продължаваш да не виждаш и да не чуваш това, което се случва край теб. Има Интернет, и за разлика от жителите на Съюзната Република, за теб нямя оправдание, не можеш да кажеш, че не си знаел. Просто погледни в Интернет, там е цялята информация за всичко, което се случва.
            
Влез във Фейсбук, ако ти е интересно, за да разбереш какво става наоколо. Виж, прочети, узнай...всичко там е написано. Личното състояние на Президента на Републиката се оценя според независими източници в астрономическа сума в Евро. Другият полюс на това общество е пенсионера – получава толкова малко. Удивително и странно, че е работил целият си съзнателен живот за тази страна... Това излъгано поколение отгледа днешната Власт без война и глад, а Тя, като се охрани добре хукна да скрие откраднатото от същите тези отгледали Я пенсионери, в банките, разказвайки на Народа за Любовта, Доброто и Търпението!
            
Православните атеисти във властта не разбират, че любовта, това не е секс, и не бива безкрайно дълго да обещават и да не изпълняват обещанията си, дадени на избирателите.
            
Веднъж, недалеч от Олимп, съзерцавах величественното сияние на поредният замък на този мил и скромен Президент. В този замък имаше само три позлатени туалетни, докато Страната живееше в най строги икономии!   
            
Младежите, които днес могат да държат кормилото на автомобила, да вършат най – неквалифицираната работа, са търсени като евтина работна ръка в Обединена Европа. Техните баби и дядовци остават да запазят доколкото могат празните градчета и села. ...
            
Властта и номенклатурната върхушка, разделяйки европейските пари не чува и не вижда проблемите на всеки един от вас. По този начин се разрушава държавата от вътре.
            
Най – активната и переспективна част от избирателите напусна Страната и продължава да участвува в економическото развитие, изпращайки финансова помощ. За Властта това е голямо предимство, давайки и спокойствие с економически ръст едновременно. Толкова леко днес се решават проблемите от различните представители на Властта.
            
По този повод Окуджава е казал: „Някога ние ще си спомним това и нямя да повярваме, че това се е случило с нас.”
          
Страната бе управлявана от различни хора – луди, политически маняци, източни тирани и номенклатурни кадри. Правим извод, че живеем в абсолютно уникално време.
          
Това никога не е било. Другите държави ги управляваха чудовищни бандити, много по – жестоки от днешните, но такова крадливо племе, както сегашните управляващи не е имало никога.
          
Ако е рекъл ГОСПОД това време ще свърши. Не мислите ли, че когато хората, живеещи в тази Страна решат, че Властта е нелегитимна, и че законите се спазват само от „овцете”, а за Властта и върхушката винаги има монопол за кражба и лицензия за убийство, тогава законите не се спазват и Страната се превръща в организирана престъпна група с различни филиали. ...
          
И, разбира се мой читателю, трябва да си спомним, че има на този Свят истински ценности и закони. За да се върнем към истинските ценности трябва да премахнем съществуващите неистински.
          
Технологията е следната. Лежи на пътя загиналия от труда си кон, и даже е вече доста отдавна вмирисан и миризмата е невероятна. Този кон трябва да бъде премахнат и пътя - почистен.
          
Тези, които днес се наричат Държава, и от името на тази Държава вършат нарушения и всеки ден дескридитират съда, пресата, изборите, и всичко свято на този Свят.
          
Къде отидоха християнските добродетели? Когато отвътре се скъса, то лекции за доброто няма да чуеш. Ще чуеш нещо друго.
          
Приятели мои, само не ми казвайте, че демокрацията ни докара до този хал! Дотам ни докараха тези, които толкова години се надсмиваха над демократичните принципи и се появява нормалната мисъл, че това е като азбуката. ...Символите се напълват със съдържание. Демокрацията е криво разбрана, и когато всичко свърши, огромната вълна от недоволство и напрежение ще помете всичко и всички без шансове за спасение. ...
          
В Германия през 1939 година беше твърде късно да си търсиш правата в  Конституционния съд. Съдът през 1940 година не работеше в Германия... нямаше съд и Конституция... Можете да пишете жалби в Конституционния съд, да тъсите правата си в Гестапо, да говорите за превишаване на пълномощията от властите и толкова. ... Много съдържателен разговор, и какво от това?
         
През 1940 година в Германия всичко трябваше да започне с недопускане на фашистите във властта. ... Тогава фашистите дойдоха на власт благодарение на подкрепата на световния финансов капитал.
         
Мои читатели, това е моят вик на душата ми в пространството и моето лично мнение е такова – давате пълна газ и се удряте с огромна скорост в бетонната стена. ... Именно така постъпвате, търпейки това, което прави с вас Властта.
         
Доктора констатира, че болния е с температура. Температурата на болният е 40 градуса, но Докторът просто казва, че болният е с температура. ... Можеш ли да обесиш доктора, който просто диагностира тежката болест? Този Доктор ти казва, че ти си тежко болен, и толкова. ... Той само констатира факта на твоята болест и това е Реалност. ...
          
Тази болест е създадена от Властта и нейната Администрация. С последни сили ние се опитваме само да критикуваме Доктора – толкова можем!
          
Къде е опозицията? Те всеки ден по телевизията ни разказват своята гражданска позиция. Срещат се с милите на сърцето човекоядци от „дружелюбната” страна. Приканват гладния и заблуден електорат да се върне в стадото и да обикне човекоядците!
         
От политическа гледна точка симулират абсолютна независимост от Властта, и ужким вярност на националните интереси на Страната.
         
Ние прекрасно разбираме с теб мой читателю, защо за добро поведение на опозицията ще и добавят гласове, както им добавяха и преди.
         
Опозицията участваше и участва във фалшификацията на  голосовете. Това е истината за опозицията! Най – после разберете скъпи приятели, че това е истината, и престанете да се учудвате.
         
Опозицията днес съществува с различни титани на демокрацията. Езикът е различен, разбира се. Маниерите са различни и стилът е съвсем друг. Безусловно. Функционалното назначение е едно и също.
         
Симулация на демокрация, симулация на политически живот в страната, легитимизация на режима.  Когато най – сетне разбереш истината, ще разбереш и колко пари получава всяка партия от бюджета на страната, за да може да съществува. Ако това е длъжност носеща доход, но не свързана със сериозни задължения, нека бъде така.
         
Докторът констатира още веднъж температурата на болния. Докторът констатира, че у болният е с 40 градуса температура. Просто констатира и нищо повече.
         
Искам да ви разкажа една невероятна история.
         
„Живял е някога един полковник, който имал туркменска овчарка – волкодав. Невероятно послушно и предано куче. Полковника се развел с жена си, а тя позвънила на родителите на полковника.Пристигнал бащата на полковника – генерал полковник, за да предотврати развода. Това бил единственният човек, от който се страхувал полковника.
         
Седнали в кухнята да решат какво да правят по нататък. И татето генерал започнал да крещи на полковника, и го ударил по лицето. Кучето се хвърлило срещу полковника и му прегризало гърлото.”
         
Защо? Защото този полковник е бил кучето 10 години, и неговата преданност се крепяла на побоя и унижението. И когато кучето видяло, че този полковник и негов стопанин не е Бог, че се бои от генерала, тогава кучето реагирало, както реагира всяко куче. Както реагира всяко живо същаство. Това във връзка с всенародната поддръжка. Мисля, че вие вече се досетихте за изводите от тази тъжна история.


Рецензии