Погребищенська iсторiя

Ще давним-давно, коли замість міста Погребище був лишень маленький хутірець, трапилась хороша історія. Ну, як сказати,- це для нас зараз він маленький, а для тих часів – ціле хуторище. Так ось тоді цей хутір жив в хорошому достатку. Все, що потрібно для прожиття, робили самі та на полях вирощували.
Одного разу проходив через хутір мудрий старець. Він був настільки позитивним й радісним, що всі навколо заряджались цією веселістю. Та й скажу по-правді, батарейка доброго настрою у них довго ще після того трималась на максимумі. Проходячи біля молодиків, що саме викорчовували молоді деревця, він дещо їм порадив. Задумався над тим, навіщо хлопці дерева виривали із землі? Та щоб розрівняти землю і до посівів підготувати. Вернемось до поради. Вона стала трохи дивною, проте старець говорив настільки твердо, що молодики її запам’ятали на довго. Дідусь сказав їм: « Якщо через це місце буде протікати річка, то і щастя тут буде. А якщо ні, то користі ця земля ніколи не принесе.». Чи то хлопці повірили доброму перехожому, чи то злякались того, хтозна-як воно в них всередині там було. Але річку, яка крутилась довгими манівцями та всихала, перенаправили в нове русло, що дало їй новий подих життя.
Наступного року страшна спека несподівано захопила літо і якби не річка, що проходила уже через хутір, то посохло б багато врожаю, дуже багато. Потім ще два роки спека дошкуляла мешканцям і випробовувала їх на міцність. Єдиним порятунком була річечка, хлопці все розширяли і розширяли її в хуторі. Вона ставала сильнішою й сильнішою, більшою й більшою.
На жаль, за довгий час такі цікаві події були трішки забуті. Проте, все можна відновити  і ця історія не виключення. Все колись стає відомим. Тепер ви знаєте про воду, яка не дала загинути хутірцю. Деякі люди вважають це місце щасливим. Нині кожен перехожий може записати своє бажання на папірець та прив’язати його стрічкою  в спеціальному місці біля річки. Задумане обов’язково здійсниться, адже в цьому місці особливий позитив. Ваші добрі мрії ще в рази збільшать силу річки, і чим їх  більше, тим краще вони будуть виконуватись. Хто соромиться написати, може, зав’язуючи стрічку, просто думати про це бажання. Воно закріпиться там та буде потихеньку виконуватись. Ну, а хто зовсім не бажає щось загадувати, той може просто зав’язати стрічку на удачу.


Рецензии