Преступления россии против цивилизованного миря пе

Изненадваще хрумване, превърналосе в смешка, се появи във Фейсбука...

То е на финландеца Velikio Korhonen  от  Oulu.

 

Удивительная мысль , ставшая предметом юмора, появилась в Фейсбуке...

Это от фина Велико Корхонен из Оулу.

 

Без претенции за изчерпателност, към списъка всеки може  да добави още "престъпления"  на руснаците!

И така:

 

Без претензий к исчерпательности, к списку каждый может прибавить еще "преступления" русских!

Итак:

 

През 1802 и 1918 г.Русия вереломно награди със суверенитет Финландия.

 

В 1802 -ом и 10918-ом г.г. Россия вероломно наградила суверенитетом Финляндию.

 

В 1918 г. подло и коварно руснаците подариха държавност на латиши и естонци. Въпреки, е те никого не са имали подобно нещо.

 

В 1918г. русские подло и коварно подарили державную независимость латышам и эстонцам, хотя у них никогда ничего подобного не было.

 

Литва възтановява държанността си през 1918 г.

Благодарение на Русия

 

Литва восстанавливает свою державность в 1918г.

Благодаря России

 

Полша също възтановява държавността си с помоща на омразната Русия.

При това не един, а два пъти - през 1918г. И пак през 1944г.

 

Польша тоже восстанавливает свою державность с помощью  ненавистной ей России.

При этам не один раз, а два раза - в 1918г.  И еще раз в 1944г.

 

Румъния се ражда в резултат от руско-турските войни. Тя придобива суверенитет, по волята на Русия, след войната 1877 - 1878г.

 

Румыния появляется в результате русско-турецких войн. Она получает суверенитет по воле России, после войн в 1877 - 1878

 

Молдова се ражда като държава в ...СССР

 

Молдавия появляется как держава в ...СССР

 

Българската държава възкръсва като держава, в результат на  победите на руското оръжие, по време на руско-турската война през 1877 -1878 г.!

 

В знак на благодарност, българите участват в състава на две анти-руските коалиции. През две световни войни!

 

Болгария как держава воскресает в рузультате победы русского оружия, во время русско-турецкой войны в 1877 -1878 г.!

 

В знак благодарности, болгары участвуют в составе двух анти-русских коалиций. В обеих мировых войнах!

 

Сега България пак е против Русия!

Тя е членка на НАТО.

На територията са разположени няколко наземни и морски бази на САЩ.

А в България не имало дори един руски войник след края на 2-та Световна война

 

Сейчас Болгария опять против России!

Она член НАТО.

На ее территории расположены земные и морские базы США.

А в Болгарии не было ни одного русского солдата после 2-ой Мировой войны

 

Впрочем и Гърция е отвоювана от Русия. От турците. През далечната 1821 г.одина... И няма грък, който да не е благодарен!

 

Кстати и Греция освобождена Россией. От турок! В далеком 1821 году... И нет грека, который не был бы Ей благодарен!

 

Същото и с държавността на Алжир, Куба, Мозамбик и т.н.

 

То же касается и державности Алжира, Кубы, Мозамбика и т.д.

 

Като държава Азербайджан се оформя най напред и единственно в състава СССР

 

Как держава Азербайджан оформляется прежде всего и единственно в составе СССР.

 

Армения се съхранява физически и се възражда като държава в състава на Руската Империя и в СССР.

 

Армения сохраняется физически и возраждается как держава в составе Русской Империи и в СССР.

 

 Грузия също се съхранява физически и се възражда като държава в състава на Руската Империя и СССР.

 

Грузия тоже сохраняется физически и возрождается как держава в составе Российской Империи и СССР.

 

Белорус за пръв път придобива държавност в резултат от Великата октомврийска социалистическа революция. Тя получава пълен суверенитет от Русия и след разпада СССР, през 1991 година

 

Белорусия впервые обретае державность в результате Великой Октябрьской революции. Она получает полный суверенитет от России и после распаспада СССР в 1991 году.

 

Швейцария получава своята независимост благодарение на маршал Суворов, който храбро я отвоюво от Франция преди 217 години! Французите се дуят и до днес на руснаците за тази "шега".

 

Швейцария получает свою независимость благодаря маршалу Суворову, который храбро ее отвоевывает у Франции 217 лет назад! Французы и сейчас дуются на русских за такую"шутку".

 

Русия гнусно освобождава Австрия, Чехословакия и Полша от Третия райх през 1945 година.Не ги ли е срам тия руснаци да освобождават братята славяни от национал-социалистите!

 

Россия бессовестно освобождает Австрию, Чехию, и Польшу от Третьего рейха в 1945году. Не стыдно ли им этим русским за освобождение братьев славян от национал-социалистов!

 

Украйна също за пръв път придобива държавност в результат на Великата октомврийската революция, получава пълен суверенитет от Русия, след разпада на СССР, през 1991 година.

 

Украина тоже впервые обретает державность в результате Великой октябрьской революции, получает полный суверенитет от Россия, после распада СССР  в1991 году.

 

Благодарение  желанието на императрица Екатерина ІІ през 1780 година Руската Империя оказва значителна подкрепа на Северо-американските съединени щати. Каква отвратителна изненада. За британския кралски двор и неговата кралска особа!

Във войната на янките против Британската империя, Русия става решителна причина за пораженията на англичаните.

И за придобиване на независимостта на американците! Такова нахалство може ли да се забрави и да не се омъщава постоянно?.

 

Благодаря желанию имперантрицы Екатерины ІІ(-ой) в 1780 году Русская империя оказывает значительную поддержку в Северо-американских соединенных штатах. Какая отвратительная неожиданность.Для британского королевского двора и ее королевской особе!

В войне янков против Британской империи, Россия оказывается решительной причиной поражения  англичан.

И для обретения независимости американцами! Такое нахальство можно ли забыть и не отомщать постоянно?

 

 

 Кой може да забрави, макар и да не споменава, че на два пъти през последните два века руснаците подаряват независимостта на бошинство европейски държави, смазвайки армиите на диктаторите Наполеон и Хитлер?

Такава дързост е останала за винаги в съзнанието на победенте и техните наследници не могат  да не са  против блясковата победа на руските оръжия и дух!

 

Кто мог бы забыть, хотя и не вспоминают, что в последние два века русские дарят независимость большенству еврапейских стран, громя армии таких диктаторов как Наполеон и Гитлер?

Такая дерзость оталась навсегда в сознании побежденных и их потомство не может не быть против блестящей победы русского уружия и духа!

 

Позицията на Сталин в преговорите с Англия и САЩ дава възможност на Германия да запази държавността си след капитулацията и пораженията след 2-та Световна война.

Как може един сатрап да направи такава беля, а?

 

 

Позиция Сталина в переговорах с Англией и США позволяет Германии сохранить свою державность после капитуляции и поражения во Второй Мировой войне.

Как может один преступник допустить подобную глупость?

 

Ами онзи там, белязаният? По свое  время Горбачев неуморно даде всичко от себе си, за да се разруши берлинската стена, а Германия да се обедени през 1990 година... Е,...сега му сменят чакровете постоянно в германски клиники,, гледат го като писано яйце, тоя неблагодарник, оказал се вечен. Па не мре, гад такава, бре...

 

А этот там, с  отметкой ? В свое время, Горбачев безустали давал все от себя, чтобы разрушить берлинскую стену, и чтобы Германия объединилась в 1990 году...

Э....теперь ему меняют постоянно чакры в германских клиниках...смотрят его как писанное яйцо, этот неблагодарник оказался вечным. И не сдыхает гадина такая, надо же...

 

Без помоща на СССР Египет нямаше да устои и да закрепи своята независимост във войната с Израел, Великобритания,  Франция и естественно САЩ през 1955 - 57 г.

През 1967 година пак намесата на СССР спря войната на Израел с Египтом. Това фактически спаси арабите от разтром през двете войни 1967 - 74 г.! И сега фараоните объркаха пак нещата. Взеха и подариха на Москва отказаните от Оланд два мистрала. И се подиграха с цената на "сделката" ! Объявиха на стойност $1 !

Да, ама само блогодарение на СССР

 

Без помощи СССР Египет не смог бы устоять и закрепить свою независимость в войне с Израилем, Великобританией, Францией и естественно США в 1955 - 1957 г.

В 1967 году опать вмешался СССР и остановил войну Израиля с Египтом. Это фактичиско спасло арабов от разглома в двуй войнах 1967 - 74г! А сейчас фараоны вновь все перевернули. Взяли и подарили Москве отказанные  Олландом дво мистрала.

Подшутили с ценой  "сделки "! Объявили стоимость 1$ !

Да, но благодаря СССР.

 

И как Западна Европа да забрави, че повечето  и колонии получиха своята независимост благодарения на световното движение за деколонизация след 2-та Световна война. Което бе създадено в Москва! И която не само помагаше всестранно с оръжие, финанси, военна, икономическа и дипломатическа помощ, но  и скръцваше със зъби на самозабравилите се ощетени колонизатори. Когато бе нужно.Та кой може да забрави за главната, ръководна роля на СССР?!

 

И как Западная Европа может забыть, что что и большинство колоний получили свою низависимость благодаря мировому движению за деколонизацию после 2-ой Мировой войны. Которое было создано в Москве! И которая не просто помагала всесторонне  оружием, финансами,  экономически и дипломатически и скрежетала зубами в сторону самозабывшихся загубивших колонизаторов.Когда это было нужно. Так кто же может забыть о главной руководящей роли СССР?!

 

Как може да се гледа спокойно , когато се отдава заглужена почит, уважение и незабрава на Русия/СССРв рождение таких держав как КНР, Вьетнам, КНДР, Индия...

 

Как можно спокойно смотреть , когда отдается заслуженный почет, уважение и память России/СССР в рождении таких держав как КНР, Вьетнам, КНДР, Индия...

 


 

 

 

 

 

 

 

 

               


Рецензии