Васёк - Йушто кугыза

ВАСЁК - ЙЎШТ; КУГЫЗА
Мыскара
Ўмаште Васёкмытын визымше классыштлан икымше классыште У ий Ёлкым эртараш полшаш ;шаненыт ыле. Тидлан к;ра нуно изирак сценкым ямдылышт. Садыштыже Й;шт; Кугызан, Лум;дырын, Колыдымо Кащейын, Яга-Куван, Буратинон да молынат рольышт ыле. Икманаш, пел классышт сценкыште участвоватлен. Васёклан Й;шт; Кугыза лияш ;шаненыт.
Тылзе чоло ончычак рольым шеледеныт гынат, тольык репетицийжым эре класс вуйлатышышт деч посна эртареныт. Да тудыжымат кок-кум гана гына. Класс вуйлатышышт тиде жапыште лачак ала нерге, ала иктаж вес черлан к;ра эмлымверышкак верештын ыле.
Теве икымше класс ончылно представленийым ончыкташат жап шуо.
Сценарийыште возымо семынак, У ий кож деке эн ончыч Лум;дыр лекте. Тудо йоча-влак дене ондак изишак модшаш, вара т;шкан кож йыр шогалын, мурым мурышыш улыт ыле. Лум;дырын рольжым модшо Света Иванова ала-мом семынже в;дыль;-в;дылят, икымше классыште тунемше-влакым мурыкташат монден, Й;шт; Кугызам кычкыраш т;нале. Йоча-влакат тыманмеш тудлан полшаш пижыч веле. Нунышт йоча садыш коштмышт годсекак пеш палат: Й;шт; Кугыза тамле п;лекым пуа. Санденак чыланат ынде изин-кугун Й;шт; Кугызам пеш ;жыт… 
А Й;шт; Кугызат, Васёк, тиде жапыште лачак эше ик гана рольжо почеш мом ойлышашым ончаш шинчын ыле. Кычкырен толашымыштлан, куш пурет, лекташыже вереште.
-Кочай, тый кушто кызыт марте коштыч? – чылт рольышто возымо почеш огыл, йодылдале Лум;дыр.
-Кушто-кушто? Сценысе штор шенгелне шогышым, рольем тунемаш толашышым. А тый йоча-шамычым мурыктымо олмеш, молан вигак мыйым ;жаш пижыч? - иралтын вашештыш Й;шт; Кугыза Васёк…
Умбакыжат сценарийыште возымо семын огыл, шке семынышт роль-влакым келыштарен, Ёлкым эртарен колтышт гынат, йоча-влак нимат шижын ышт шукто ала-мо. К; пала, ала нуныжланат лач У ий п;лек гына к;лын… 
Кеч-мо гынат, такше йоча-шамыч эреак воштылын толашышт. Коеш, возымо почеш огыл эртарыме Ёлкат путырак келшен нунылан.



Рецензии