Мой сказочный мир

                " ЩО ТАКЕ ЛІТО?"

" Як добре, що настало літо" - сказав їжачок Єрошка розчинившись вранці вікна свого будиночка, немов запрошуючи літній день до себе на гостину. Він подивився на ліс, який вже давно прокинувся, і тепер сонячі промінчики розбудили комах.
Жук- вучач, який сидів на яскравій квітці, привітався з жучком світлячком, яккий не квапно переходив лівсову стежку. Друзі- комахи зустріли бджілку, що сиділа на квітці і дивилася на руду білочку, яка гризла горішки, щоб потім принести запаси до свого дупла.
Єрошка заправив своє маленьке ліжечко, зробив ранкову зарядку і пробіжку навколо свого будиночка, від чого всі його друзі - комахи сховалися у своїх будиночках, а горобчик навіть перелетів на інше дерево. Коли Єрошка віджимався на гілці вона зламалася, і він впав на мурашник, а на голову їжачкові впало гніздо, в якому ворона плела кольоровий шарфик. Ворона с подивом подивилась на їжачка і мовила через таку зарядку можна всі гілки на деревах переламати, і де тоді птахам гнізда вити.? "
- Ой, ой, - зойкнув їжачок, потираючи забиті боки, й пішов до будиночку.
" Нині спортивних справ з мене вистачить, "  - вирішив їжачок і поставив самовар на стіл. Вже було час снідати.
Раптом у вікно залетів метелик. Змахнувши крильцями, він сів на ніжку Єрошки і той з усмішкою запитав:
- Метелику, що таке літо?
Мелелик радісно промовив: - Літо - це квіти схожі на мої крила, ароматні ягоди і твій фруктовий сад. Це зелений коник, що грає на скрипці і поважний жук - вусач, котрий щодня кудись поспішає лісовими стежками, це теплий дождик і веселі жаби на ставку. Літо - це чудова пора чарівниці природи!"      


Рецензии
Интересная сказка! Удачи вам в творчестве!

Елена Титова 3   04.04.2017 08:15     Заявить о нарушении