Дунё сиёсатида янги ёркин юлдуз порлади

   Бундан бир неча кун олдин давлатимиз Рахбарининг 4-5 апрелдаги бир мамлакатга булажак ташрифидан хавотирга тушиб, «Кунгир айиклар юрти билан тенгма-тенг» гаплашиш кераклиги хакида проза.ру сайтида макола куйгандим.
Мана ташриф 4-5 апрель кунларида булиб утди.
   Мустакил, эркин фикрловчи инсон сифатида шуни кайд этаманки, дунё сиёсатида, унинг улчамларига жавоб берадиган янги ёркин киши пайдо булибди!
Шавкат Миромоновичнинг охирги иккита давлат ташрифини кузатиб шундай хулосага келдим. Чунки, кушни-кариндошимиз рахбари БойНазаров хам, кечаги мезбон Йулчиев хам Шавкат Миромоновичнинг бунчалик практик эканлигини кутишмаганди, менимча.
   Дунё сиёсатида давлат Рахбарларининг халки турмуш фаровонлигини ошириш борасида конструктив режалари ва уни амалиётда куллаши тан олинади. Бу борада МДХда Шавкат Миромонович Бойназаровни хам, Йулчиевни узларининг куроллари – камтарлиги (амбицияларни йигиштириб конструктив таклифлари) билан енгди.
Ташрифлар якунида БойНазаров Шавкат Миромоновични шахсан узи аэропортда кузатиб куйди (хар холда кондошда), Йулчиев эса хайратдан нима килишини билмай колди-ёв.
Вахоланки, ташриф бошида бошка давлат Президентини галстуксиз киши аэропортда кутиб олиши, менимча дипломатия коидаларига мутлако зид эди.
Ушбу номаълум мезбон киши галстуксиз булгани учун (балким бордир, аммо курсатмагани учун йук-да) уни «жаноб хеч ким» деб хисобласак, Россия харбий каравули факатгина Шавкат Миромонович учун рапорт бергани бизни хафа килмади.
Президентларнинг узаро делегациялар билан учрашувидаги Шавкат Миромоновичнинг нутки (менимча Йулчиев купдан буён бундай холатга тушмаганди) мезбон мамлакат Президентининг хавасини келтирди. Чунки, дониш (бу гап хакикатда унга мос) Йулчиев айнан шундай – уз иктисодини ривожлантириш билан эмас, балки, бутун дунёдаги  кучларнинг тазийкини енгиш учун вакти-ю, маблагини сарфлаяпти.
Менимча Шавкат Миромонович Европа-ю АКШни хам хайратга солиш кобилиятига эга. Бунинг учун адолатли СУД ТИЗИМИ ва шу тизимни яратишда жуда катта ёрдам берадиган институт МУСТАКИЛ ОАВнинг ошкора хамда эркинлигини амалда уларга курсата билиш керак.
Бунинг учун биз у кишига ёрдамчи булишимиз шарт.


Рецензии