Мой сказочный мир

                " ПОРТРЕТ ВЕСНИ"

Одного разу в Королівстві Зими зустрілися три легені Березень, Квітень і Травень. Їх покликав до себе а гости Дід Мороз і попросив намалювати портрет Весни на крижаному склі вікна кришталевого палацу, щоб подарувати його Новому року. Брати погодилися допомогти старому. Минув день і ніч пролетіла, а брати все малювали. Настав вечір наступного дня. За вікнами кришталевого палацу у королівстві Зими кружляли у вальсі сніжинки і застиглий у білосніжних шатах стояв ліс. Володар Снігового королівства Дід Мороз, зійшов на свій трон з величезних блискучих криг, запитав: - Ну що друзі мої, зуміли створити портрет?
" Так володарю, сподіваємося він сподобається тобі і твоїм підданим - відповів найтарший з весняних братів Березнь. і відсунув зелену, як молода трава, завісу... і володар Снігового королівства побачив справді дивну картину- у білу піну морських хвиль входила чарівна дівчина, у простягнутих до неба руках сіяла червона вогняна куля, яку вона піднімала все вище і вище до неба. Дуже сподобався старому портрет Весни і він попросів братів описати словами те, що намалювали. Березень розпочав і з кожним його словом за вікном Снігового Короліства оживало все, що було намальовано на диво- полотні.
" Море білого кольору - це сніг, що тане. Воно здається таким великим і безкінечним, тому що весна йде з усіх усюд, по всій земній кулі... А дівчина, що входить у море і є королева Весна.
Її простягнуті до неба руки - це тепло. Своїми руками вона зігріває Зимове сонце, тримаючи його на долонях. Вона піднімає його все вище і вище, адже весняні дню стають все довшими і довшими. А її золоте волосся - це сонячне промійння. Усмішка дівчини - це радість, яку несе всім ця чудова пора року.
Вінок на її голові - перші квіти, а смарагдові прикраси - перша весняна зелень. " Ось таке вбрання ми вигадали для Весни. Хором вимовили брати. А інші прикраси нехай їй подарує сама природа!"


Рецензии