Звезда укр

Зірка.

У небі з'явилася нова зірка. Така гарна, сяюча, молода і повна енергіі, що не помітити іі було неможливо. Ще зовсім юна і цікава до всього,  вона своіми промінчиками, теплими і ніжними, оглядала все навколо. Все було таке незвичне у холодному і темному вселенському просторі.
Планети молоді і старі, зелені і голубі, червоні від залізного пилу, гігантські астероіди, кільцями зібрані  метеорити, що літали по одному ж і тому ж маршруту. По одному ж і тому... Віками... Все в синій мовчазній безодні мало свою незмінну дорогу і відірватись від неі було неможливо нікому - будь ти зірка, чи планета, чи простий камінчик, закинутий в небо невідомою всесильною рукою.
  І молоденька, лише народжена зірка теж мала свою встановлену    дорогу, по якій вона летіла  у безмежних полях енергій з такими ж як вона зірками. З такими ж, та не з такими.. Вони були старіші, деякі зовсім старезні і втомлені  споконвічною круговертю. Ім все, все і всюди, було знайоме, і від того вже нецікаве і пусте. 
А ця, лише народжена зірочка з подивом поглядала навкруги і, завмираючи від побаченоі первісноі краси світу, продовжувала свій шлях в упорядкованому вселенському хаосі. Пройшло небагато часу і якось у іншій галактиці вона побачила іншу зірку, таку гарну, таку сяючу, що голубе світло,  що йшло від неі, було видно на багато багато світових років. Вона була теж така молода, чиста і невинна у своєму незнанні, як і наша зірочка. Вони були такі схожі між собою, такі ж цікаві до всього і споріднені, що ім нестерпно захотілось бути разом. 
І не знаючи законів холодного простору, віддаючись лише своім почуттям, вони полетіли назустріч одна одній. Як вони пройшли через купу перешкод, як не зачепили і не пошкодили нічого підвішеного у всесвіті -  тільки ім відомо.
А на землі, в холодній зоряній зимовій ночі, по довгому містку, перекинутому через закуту зеленою кригою річку, взявшись міцно за руки, йшли двоє- юнак і дівчина. І раптом спалах на небі привернув іх увагу і вони з подивом підняли очі в темносиню безодню. А там заяскрявіла, засяяла, затьмарюючи все навколо, новонароджена зоря.  То таки долетіли одна до другоі молоді закохані зірки.
 Стояла  тиха чотирнадцята лютнева ніч...

11 лютого 2017 р


Рецензии