Карл Маркс

КАРЛ МАРКС

Якось, навесні, в 8-му класі, ми з хлопцями відбували урок Праці/Трудового в одному із приміщень будинку, де знаходилася, по-сумісництву, і шкільна столова. Серед всього мотлоху: стругацьких станків, виробничих верстатів, механізмів, навчальних різнопрофільних металевих верстаків стояли і шкафи.
І як хто думає, хто і що далі робив?
Звісно Я, черговий раз вирішив заглянути в інший вимір зашкафної позиції – в щілинну пилючяндію; там лежав (стояв?), таївся Карл Маркс.
Великий фото-портрет Карла Маркса до пояса.

Не довго думаючи, я забрав Маркса з собою в клас. В моїй школі кожен клас-кабінет був закріплений за певним класом – групою учнів, в якому можна було провчитися не один рік (тобто – 5-ий, 6-ий та ін. класи).
А ще мій клас – малого того що знаходився в Малому корпусі Земської школи, так він був профілізований під кабінет історії (сяк-так, але по факту). Ну я і повісив на стіні Нашого Маркса, Макса – як ми його класом упростили. Моїм однокласникам та однокласницям цей портрет також здавався дотепним.

Так ми і добили 8-клас, з фото-профілем Карла Маркса на стіні. Коли настав новий семестр – Нашого Макса вже прибрали. Сумно.
Але в пам’яті залишилася ця приємна згадка.


Рецензии