Мой сказочный мир

                ЛІТНЯ КАРУСЕЛЬ"

Гуляючи якось в лісі після дощику, який йшов делькілька днів, гномик Джем помітив, що дерева сумно опустили мокрі гілки і листя, невесело шелестять на вітрі, а лісові квіти зовсім похнюпилися. В небі хмаринки, немов на щось образились, набігають на сонечко  і день похмурий і не радісний. І звірят, його друзів, зовсім не чути. От сьогодні він не зустрів свого друга мурвшки, який любив гуляти. Гномик випадково опустив голову вниз, від чого золотий дзвіночок на його ковпачку весело задзвенів, і тут - же з трави викотился колючий клубочок і перетворился на чарівного маленького їжачка і, озирнувшись на всі боки сказав: - Що дощик скінчився? Хочу літа! Джем зрозумів, що ліс і його мешканці втомилися від дощику, що всім вже хочеться літа сонечка, і він вирішив скористатися дивами, що їх навчила його бабуся, лісова фея.
Джем став посеред лісу і прошепотів: Хочу літа! Негайно піднявся над лісом теплий вітер, і немов на каруселі, закружляли яскраві квіти. Гномик усміхнувся, побачивши, як ліс наповнюється здвінкими піснями птахів, як квіти роспускаються, щоб прикрасити землю своєю райською красою.
Він милувався лісовою яскравою каруселлю, квітами, та зеленню, і був щасливий, щов вже настало літо.   


Рецензии