Останнiй подих

Синопсис

Молода дівчина, Аліна, за проханням матері, йде на роботу до батька, щоб віднести йому вечерю. Але по дорозі вона потрапляє у ДТП. Андрій який виявився винуватцем пригоди, намагається її врятувати і відвозить до лікарні. Але лікар котрий не дуже поспішає робити операцію згодом дізнається, що…

Сцена 1

Молода дівчина, 18 років, сидить з матір’ю на кухні. Дівчина одягнена у джинси та білу футболку. Вона щось постійно дивиться на своєму мобільному. На столі стоять ваза з цукерками та два горнятка чаю. Беручи своє і відсьорбуючи з нього мати питає:

(Мати)

- Аліно, може віднесеш батькові вечерю, бо він сьогодні працює в нічну зміну?

Аліна відриваючись від телефону і дивлячись на маму:

(Аліна)

- Так, добре!
(Мати)

- Але будь обережна!

Аліна нічого не відповіла. Тільки закотила очі даючи зрозуміти що вона вже не маленька.

Вони виходять у коридор. Аліна взувається, надягає на себе шкіряну куртку бере в мами пакет і відчиняє двері. Вона виходить а мати зачиняючи за нею двері каже:

(Мати)

- Доню, я буду на тебе чекати!

Мати дивиться на годинник, там 7:15 вечора.


Сцена 2

Аліна йде по вулиці. Дорогу освітлюють тільки вуличні ліхтарі. Вона витягає навушники і вставляє у вуха. З навушників чутно молодіжну музику. Попереду вона бачить проїжджу частину.

В цей час у своєму авто їде хлопець Андрій. Йому 28 років. Він одягнений у потерті джинси, чорну майку і джинсову куртку. В салоні авто лунає музика. Він опускає очі на авто магнітолу і правою рукою підкручує гучність на максимум. Підводячи очі він бачить у світлі фар дівчину. Він намагається загальмувати, але чутно лише звук гальмування та глухий удар.

Андрій виходить із авто і дивиться на тіло дівчини, яка лежить на проїжджій частині. В дівчини на обличчі видніються свіжі рани, а її пакет лежить десь за метр. Він підходить до неї, нахиляється, бере її руку щоб прощупати пульс. Потім він полегшено видихає, тому що виразно чує серцебиття, а значить вона ще жива.

(Андрій)

- Звідки ж ти тут з’явилася?

Андрій піднімає дівчину і заносить до салону авто. Він сідає за кермо. Чутно як заводиться мотор, і машина від’їжджає.
 
Сцена 3

Вони під’їжджають до лікарні. Андрій витягує Аліну з авто і несе до лікарні. Там їх зустрічають санітари і везуть Аліну до операційної. Андрій тим часом розшукує чергового лікаря. Підійшовши до дверей він бачить табличку з написом «Швидкий Антон Іванович».
 
Андрій заходить до кабінету. За своїм столом сидить лікар і розгадує кросворд.

(Андрій)

- Антоне Івановичу, там дівчина. Їй негайно потрібна операція. Вона потрапила у ДТП, але пульс іще є!

(Анатолій Іванович)

- Я добре Вас розумію, але оперууючий буде лише з ранку!
(Андрій)
- І що нічого не можна вдіяти? Вона ж може померти.

(Анатолій Іванович)потираючи великий палець об решту

- Розумієте, це дуже серйозне правопорушення …

(Андрій)

- Скільки?

Анатолій Іванович пише щось на папірці і передає його Андрію. Андрій прочитавши, каже:

(Андрій)

- Добре. Починайте операцію, я зараз привезу!

Андрій виходить з кабінету. Над дверима висить годинник, показуючи шосту годину вечора. Рівно за годину Андрій знову вбігає до його кабінету, тримаючи у руках пакет.

(Андрій)

- Лікарю, чому ви ще нічого не почали? Ось я привіз усе, як домовлялись!
(Анатолій Іванович)

- От і добре! Не хвилюйся, зараз усе зробимо!

Сцена 4

Вони разом виходять з кабінету. Анатолій Павлович заходить до операційної, і бачить що на столі лежить його донька з заплющеними очима! Він невпевнено підходить до неї зі страхом в очах. Аліна потроху розплющує очі. Її рука тягнеться до його обличчя! На одному подиху вона вимовляє: …

(Аліна)

- Тату!

… її очі закриваються, а обм’якла рука падає. Це був її останній подих. Анатолій Іванович закриваючи руками обличчя від сліз:

(Анатолій Іванович)

- Доню, доню! Щож я наробив!
Кінець


Рецензии