Zoom. Квазилис. 5. Мовою

Роздiл 5. Самообман вовка.

Лисиця, як і заклопотаний спантеличений вовк, теж не спала, тільки робила вигляд, що дрімала, що спить, що їй на ньому зручно, затишно, приємно і добре, як сплячий часто змінює положення, коли його кружляє в ланцюгах сну, але не через незатишності, і з-за неспокійних і насичених сновидінь.

Коли вона прикидалася сплячої, вовк її сон, як і її інтерес до себе, «приймав за чисту монету», як якщо б лисиці змінили свою незбагненну природу, і стали зовсім нехитрі і передбачувані, були, як всі односкладові. Якби лисиця по-справжньому спала, якби вона йшла, провалюючись у сон, то її б неодмінно видали мимовільні конвульсії, як відходять до сну, спонтанно і рефлекторно смикає та рухаеться, хоч і микросном, приймаючи звичне і природне положення сплячого і належну позу.

Вона тепер в його необмеженій владі, та, яка збудженою і заведеною може бути сувора, нещадна, деспотична, як тільки може бути паном і богом іншому, коли горить бажанням, знаючи себе до кінця, і ще не знає, на що готовий піти і куди себе подіти.

Вовк наївно вважав, що чіпати її сплячу, не церемонячись, як холодну античну статую, це було для нього безпечним, як ніби прояв сомнамбулізму, як анонімність, залишатися невидимим, погляди з-за укриття, протяги, коли добре одягнений, коли в когось беззастережно впевнений чи добре підготувався. Її можна було чіпати широко, незвично довго, вільно, без обмежень, ліміту, регламенту. Її можна м'яти руками, як антистрес, скільки заманеться і заманеться, скільки захочеш, наскільки тебе вистачить. Він тішився з нею, як лев з собачкою. Він знав, що вона буде з ним, і нікуди не дінеться, не втече, як не можна нікуди втекти з підводного човна.

Її тіло, як безкрає поле і майданчик для його експериментів. Поляна шведського столу тіла, до якого не можна підходити незліченну і необмежену кількість разів, здійснюючи, скільки заманеться і заманеться «набігів». Не соромлячись, втративши звичну боязкість, пильність, і подолавши природну обережність, він не міг відмовити собі в цій спокусі, адже все одно вона спить, і нічого не відчуває, а якщо і спить, то просто сама подумає, що здалося і привиділося. Адже іноді бувають настільки реалістичними відчуття уві сні, в яких так тонко і незвично проявляється вся глибина і гіперчутливість пережитого досвіду.

Тому що якщо щось і робиш уві сні, то як би мимоволі, а «це не вважається», як сомнамбула, який втратив орієнтири і краю, але знайшов інстинкти і програми, які реалізує в новій ролі. Хороше кіно, списати на сон все позиви і рухи, драпіруючи, приховуєш їм всі твої справжні наміри, ганебні та небезпечні, які намагаєшся дезавуювати.

Коли звір збуджений і не розслаблений, він реагує, а це значить, що все відбувається насправді. Для безпеки і алібі можна зробити своє альтернативне Его, яке, як «висяки», повісити свій «стояк», хронічне порушення і всі грiшнi думки, щоб тільки не асоціювати з собою, коли всі його відкрито уникаєш, і соромишся за собою визнавати своє, і за нього відповідати за нього тримати відповідь. Земля «ходить ходором» під ногами від коливань, від цього «зсув по фазі»- можна чіпати, це було таким безбожним, розуміти, відчує вона чи ні, як відреагує, як сприйме? «Нормально», «з розумінням» поставиться, чи відразу відштовхнувши, відганяє геть, привертаючи увагу інших, видавши тебе за збоченця.

Але якщо попередила, як артист, який озвучив свій райдер наперед, що обіймається уві сні, то заздалегідь скануючи твою реакцію, приміряє тебе на собі, одразу вивчає і тебе, у тому числі запально, з такими голодними руками, жадібними, закличними і ненаситними, які чіпають тебе, і не можуть натішитись, гарячі і худі, як вийняті з печі кочерги. Вже твої. Невідомо, наскільки твої. Але твої це точно. Спокусливі, в'ються навколо тебе в'юком, зміїними кільцями, в оточенні гірлянд спадаючих волосся, пробиваються зеленню паростків. Обхоплює тебе руками, як обруч дошки бочки, як ніби ти teddy bear, sweet honey душка, офіційний талісман олімпійських ігор, якого можна нескінченно тискати, притискати до грудей, колисати в «безкоштовних обiймах».

Лисиця безсоромно попросила побути в ролі її чоловіка уві сні, квазилисом, таким партнером, як сурогат відносин, якщо це розуміти і приймати за гру, це відразу треба прийняти, як правила, відразу підписати угоду про конфіденційність, угоду, в якому не бачити загрози для себе, як колись Міранда запропонувала робити це через одяг, і в цьому тоді б був якийсь сенс, тому що це спровоковане горіння і серцебиття було всередині iх, а цього між вовком і лисицею було не зрозуміти, не аналізувати, і не зрозумівши до кінця проблеми і всього «масштабу лиха», не знайти рятівний і компромісний вихід, і не виправити ситуацію.

Чіпати руками, і хаотично думати про безневинність цієї затії, яка нічим не загрожує, крім можливого розчарування і вже виразно майбутньої насувається безсоння, тому що в цьому спільна гра, не переходить меж, не скачується в крайнощі, «у всі тяжкі», нічого не ускладнюючи. Хіба ласка і ніжність, обійми карані і несуть загрозу? Хіба повідомили тепло може тлумачити інакше, ніж не дати замерзнути в непрогрітому холодному вагоні?

Раз всі сонні, можуть ненавмисно, випадково, мимоволі і загратися у сні, а сюди можна списати все - емоції, ерекцію, і потім фрикції, тому що «так буває» це природа, її не обдуриш, і проти неї не попреш, а вона не буде припиняти ні твоїй єдиній спроби, настільки бувають ще реалістичнішими відчуття під сні, вони можуть бути куди реалістичніше куцої та одноманітного прісного життя. Зовсім голі до безсоромності жінки, яких не бачиш в житті, навіть натяком і мигцем у засвіченні, які оголюються перед тобою уві сні, робиш з ними те, про що соромишся попросити в ліжку. Вовк не знав, про що думала лисиця. Лисиця взагалі ні про що не думала, а якщо думала, всім відомим місцем. Лисиця зроду живе тільки інстинктами, інтуїцією і рефлексами. А вовк живе рефлексуючи.

Вовк дихає частіше, глибше, як першопроходець «Бачу землю!», все ближче і немає, підступає, підбираючись своїми пальцями, знову грати в «Солітера», намагаючись обійти розкидані нею капкани і міни, і зробити свій шлях в простих дотиках безпечним і безхмарним, як небо. Вовк намагається спочатку втримати від пориву свої руки на місці, щоб потім судорожно присунути їх. Вони не викликають відторгнення, вони терпимі.

Руки захопили територію, не зустрівши жодного опору: ні жестами, ні словами, ні поглядом, ні пошепки, не видавши жодного звуку, вона зовсім не подала вигляду, що вона була в чомусь проти, сама поклавши його руку, де вона важливіше, потрібніше, і де вже свербить. Вона прийняла і підписалася. Заграємося, коли не бачиш жодних берегів, коли тебе не зупиняють, не кажуть «вистачить», не прибирають твої руки, не б'ють по них, як шкільна вчителька, указкою або лінійкою.

Не викликають підступу і припливу пристрасті лоскоту-царапки, якби що значили для неї, то намагалася б якось реагувати, якщо не подає вигляду-тоді їй все одно. Ялозити по грудях і тіла - марні зусилля, тоді вони, здебільшого, для себе самого - як утішання. Просто тримаєш руки у неї в паху, щоб не мерзли, відігріти, намацавши, знайшовши найзаповітніше затишне містечко.

Твої руки і дотику не зустрічає ніякого опору, навіть найменшого натяку на якусь протидію і щось у відповідь. Як просовується у вушко голки краєчок наслинячii нитки. У джинси лисиці встромлена вовка долонь, як лопатка, яка відкладена під надрізані шматки торта, щоб захопити собі шматок смачнiше, жирніше. Потім в трусах заводиш палець під гумку, як за колючий дріт, єгозу, затамувавши подих, коли чекаєш і слухаєш, спрацювала де сигналізація?

Відразу завмер, як у грі «Море хвилюється раз»: «Морська фігура замри», і почалися веселощі, «пішло-поїхало» по наростаючій. Ще пара рухів, ще пара рухів, і тобі доведеться стояти до перемоги. Пальці на паху, фаланга пальців в трусах, просто прикидати, що світить, і зможеш встояти? Пальці на паузі. Пальці на пузі. Пальці на пульсі. Пальці за пазухою. Пальці на току.
Адже ми, як інструменти, яким неодмінно потрібно бути «у справі», щоб не покриватися цвіллю, щоб не іржавіти, щоб не покриватися мохом, поки ми не були у вжитку. Правильно, гранично чітко, дохідливо і ясно я все пояснив?

А коли вже розвернулася і стала йорзати, коли сам її розгорнув, коли просунув руку між ніг, коли поклав руку на лобок, коли став ритмічно водити, як ніби намащувати нишком крем на тіло, якого жирно видавив на руку і долоньку, щоб просочити їм і наситити тіло, зі знанням справи, уміючи, як ніби вже продемонструвати свої знання, навички, вміння і досвід. Як коли здаєш «залік», на норматив, довго і старанно тренувався, щоб переконати комісію, що не даремно, не в дурника провів час, не в холосту, а раціонально. Дійшли до краю, дійшли до своєї кінцевої крапки, її очі блищать, як фалери.

Вовк подумав про лисицю: «Значить, береже себе, знай, не заходить на заповідні зони, коли  винищуюче бажання оселиться всередині тебе, і буде діяти за своєю неприборканою залізній логіці, всупереч законам збереження виду, самозбереження, збереження енергії - для інших просто «схоплювати на підкірці мозку».


Рецензии