Zoom. Квазилис. 13. Мовою

Роздiл 13. Вонааджелиса. Дурисвітка

Вовка здивувало і обурило, що так незворушно і легко, без найменшого сорому, не роблячи жодної поправки на його, «що може поранити його почуття», або якось зачепити, лисиця безсовісно каже, що їй цікавий знайомий французький алжирець, якому понад за 40 років, вона їм майже захоплена. Він хоче з нею зустрітися, і вона вже наперед знає навіщо. Тільки не за тим, щоб підучити мову і improve knowledge's and skills, як використовувати не тільки неправильні дієслова. Йому потрібен її передок. Розповіла історію про того колегу, що їй на роботі цікавий, ніби все силкувалася і намагалася довести, що вовк також один з безлічі її цільової аудиторії, що проходить повз, коли сходиться легко і швидко, також швидко забуває.

Вовкові здалося, що на думку спадають слова пісні групи «Мільйон» «Сусідка»: «Кажуть, вона кличе опівночі... кажуть, вона не всіх пам'ятає... кажуть, вона по-всякому може...кажуть, до неї ходить хто завгодно». Вона помилилася, подумавши, що вовк з числа тих коханців, які придатні і готові обговорювати з нею її інших коханців, яких вона звикла міняти, як пальчатки.

Коли лисиця заговорила, що в минулому 2016 році, сюди вже їздила і якийсь добрий гід, як чарівник і маг, її три дні водив: «Він так багато мені подарував, він так багато мені дав»- але все стосувалося нематеріального і вражень. Лисиця говорила, як з синдромом дефіциту уваги, не розпещена їм, що звикла проявляти ініціативу першою. І вовк думав, наскільки у неї все було добре і бурхливо з ним, що людина продовжує згадувати про нього через рiк, а ти мимоволі повертаєшся думками до своїх колишніх попутників, як до ключів, які заклали відповіді. Вовк думав, що також і його лиса буде з ким-то зіставляти і порівнювати. І добре, якщо так, коли ти залишаєш сліди, якщо ти прийнятий і зрозумілий. Твоя пам'ять стає пластичною і прилипливою, як жуйка, яку важко вивести з одягу, коли є те, що краще б скоріше забути, але вона так просто не зникає, вона або в'їдається так, що її доведеться викорчовувати або виривати з коренем, від неї потрібно лікуватися, як від хвороби, і не скупитися на витрати, тому що це архіважливо - не допускати рецидивів. Лисиця, як і вовк - якщо полювання вчасно не припинити, то «винесе все стадо». Вона ловить на живця, шукає свою нову жертву, страшно опинитися за таку чергову із них - одним, не одним із зграї, а одним, який вляпався, який вписався, який просто опинився в цій ситуації, і знову знаходить себе.

Вона пролистнула свої сімейні фото на телефоні, давши їх переглянути вовку. До дивного незмінне почуття охоплює на всіх цих заходах, якщо так зізнатися чесно, я про це ніколи не писав. Це як перебуваючи на дитячому майданчику, де діти грають, або в якомусь закладі, де купа дітей, і є шикарна можливість подивитися на їх супроводжують жінок. З їх дітьми, в комплексі, як з продовженням жінок - ти маєш шанс ознайомитися наочно. Вони ростять і виховують дітей, ти стоїш осторонь, і думаєш, дивлячись на дітей і на люблячих мам, які славні дітки вийшли від цих мам –плоди чиєїсь любові. Ти сам би хотів мати дітей від них, то яку б з них прагне, як жінку, і жінку з перспективою на те, щоб стала кращою матір'ю на світі? Жінкою не на годину, не на ніч, i не на один раз і палку, а на ціле життя. З-за влюбливості і велелюбності тобі подобаються одночасно різні за своїм типажем, темпераментом і складом жінки. «Серце у мене вразливе, Часто буває в біді, Тому так легко й можливо Знов залюбитись мені.» Ти переймаєшся симпатією до обох в парах - дітям і жінкам, і готовий приймати як жінок, так і цих дітей, але не як причіп і доважок, а як рівних між собою, у свою сім'ю, роблячи їх рідніше і ближче.

Розуміючи, що не вгадаєш, як можуть бути ще куди просторовими ці міркування, і як далеко вони можуть зайти, все крутиться на думці якийсь неоформлене, в якому мало сенсу, але це відчуття тебе не покидає в тому, як примірятися до кожної жінки, оцінюєш її з боку в умінні ладити з дитиною, і складається загальне враження від спілкування. Зовнішність, звичайно, теж оцінюєш-адже все це для тебе має вагу, коли знайомишся з жінкою, вже подумки складаючи з нею пару задовго до того, як це матеріалізується в натуральному вигляді. Вже як кадровик, який набирає свій дрім-тім, свою команду, ставишся з усією ретельністю і серйозністю.


Несподівано для себе, вовк, заколисуючи свої підозри, декларативно говорив лисиці, що невимовно радий, що звірі стали більш відкритими до чужими, не те, що стали більш довірливі. Просто стали більше брати від інших, без упередження, перестали боятися чужих, вчитися і відкривати, пізнавати, радіти відчуттів і переживань, того, що тобі подарували і піднесли цей урок, дали, як переливання крові, де ти збагачений не тільки супутніми хворобами, а новими якостями, отриманими від іншої людини або від іншої природи, просто де ти б отримав нову якість, як рідкісний дар і вміння, якусь магічну силу.

Скільки у рудій дурисвітцi було цієї любові та сили! Алкаюча, як остання курва, як масажистка, якій за любов до твого тіла, хочеться цілувати і благословляти цiлющi руки, як повія, на якій хочеться одружитися і мати від неї побільше дітей, тому що безмежно любить твоє тіло і приймає його з вдячністю. Знає його краще, ніж він сам, без огиди, гордині і фальші. Все, що можна було висловити невимовного, про що можна було б кричати всьому світу, не соромлячись у виразах, не боячись розголосу і публічності, не стримуватися, і не думати, що про тебе подумають інші.

Вовк сказав: «У тебе багато любові, і ти даруєш її світу. Дякую, ти мене багато чому навчила». Але він не сказав їй найголовнішого - про своє до неї ставлення. Спочатку була злість за те, що була вірна своєму лису, адже спочатку поважав за твердиню. Потім вовк зневажав її за нерозбірливість і безхребетність, легкодоступність. Відчував непередавану гидливість до неї, як до тієї, що дає всьому сімейству лисячих. Слизький лискучий жирний осад від своєї помилки від того, що не дозволив їй продовжувати з собою, в помсту за те, що сама була з ним сором'язливою.

Я це називаю змішані почуття - радість від розділеності, і гидливість від того, що забруднився. Як здивувався тому, що його дратує її пересичення хiттю, де «слабка на передок», з очима, як у Інги Дроздової і Наташі, посмішкою, як у Віллема Дефо - і не захотів, щоб з ними, з якими у нього багато було асоційовано, ще приєдналася і вона. Вовк подумав, що вона «бідова» в прямому і в переносному сенсі цього слова, в тому плані, що їй стільки всього треба «перенести». Шукачка пригод на всі свої філейні місця, що тягне відомі нововведення, випадковості і крайнощі для всіх без винятку номінантів премії Дарвіна.

Її тіло було само, як хвороба, невиліковний вірус, що одночас оселився в тобі, як те, що залишиться з собою, тепло, яке маєш, як улюблене дітище. Як те, що вдалося врятувати під час катастрофи, і залишитися цілим і неушкодженим незважаючи на потужний опір. Як співав В. Кузьмін у пісні «Я не забуду тебе ніколи»: «Нехай тепло твоє залишиться з тобою», щоб тільки доставляти незручностей і западати в душу, як іграшки під диваном, що змушують про себе пам'ятати навіть до випадкової перестановки меблів, коли на них натикаєшся. Співав В. Кузьмін і далі: «Підемо дорогою розчарувань», а В. Тальков, зі знанням справи, додавав «несвоєчасність, вічна ...де є він і вона».

Як співав потім «Мумій троль»: «Тут пропадають такі дівчата, а нам залишатися пропадати тут насамотi»- від себе додам: нам залишається множити свої печалі, біль і смуток у своїх нехитрих розумiннях, вести відчайдушний торг, балаканину і суперечку зі своєю природою, боротьбу за своє прирощення, перевтілення.


Рецензии