Том. 1 Прадмова

Да цяперашняга часу звод матэрыялаў Канцэпцыі агульнай-усеагульнай бяспекі ўключае ў сябе больш за 50 кніг і больш за 280 рознага роду аналітычных запісак. Прачытаць усе гэта коль-касць у поўным аб'ёме на фоне працоўнай дзейнасці і сямейнага жыцця для пераважнай большасці людзей рэальна немагчыма. Прапанаваная Вашай увазе поўная рэдакцыя пастановачных матэрыялаў навучальнага курсу «Падмурак сацыялогіі» ўключае ў сябе шэсць тамоў, якія рэальна можна прачытаць (было б жаданне) і зразумець прыкладна за год. Яны даюць цэласнае ўяўленне аб Канцэпцыі грамадскай бяспекі за выключэннем праблематыкі арганізацыі эканамічнага забеспячэння жыцця цывілізацыі, якая асветлена ў іншых матэрыялах КОБ, на якія ў тэксце курсу даюцца спасылкі .
Структурна-тэматычна прапанаваны курс складаецца з чаты-рох частак:
• Частка 1 — «Ўвядзенне ў псіхалагічныя асновы практыкі пазнання і творчасці».
• Частка 2 — «Дастаткова агульная тэорыя кіравання (ДАТК) і некаторыя аспекты кіраўніцкай практыкі».
Часткі 1 і 2 аб'яднаны ў 1-й кнiзе.
• Частка 3 — «Жыццё чалавецтва: натоўпа-«элітарызм» — гісторыка-палітычная рэальнасць і перспектывы» — ўклю-чае ў сябе дзве кнігі, гэта — 2-я і 3-я кніга прапанаванага курса.
• Частка 4 — «Чалавечнасць і шлях да яе» — ўключае ў сябе тры кнігі, гэта — 4-я, 5-я, 6-я кнігі прапанаванага курса.
Прапанаваны увазе чытача курс ні ў чым не адпавядаюць аду-кацыйным стандартам Расійскай Федэрацыі, будзь то адука-цыйныя стандарты агульнаадукацыйнай альбо вышэйшай школы.
Прычына гэтага простая: калі зыходзіць з таго, што прыз-начэнне навукі — выяўляць і вырашаць разнастайныя праб-лемы, з якімі сутыкаюцца людзі, культурна своеасаблівыя гра-мадства і чалавецтва ў цэлым, то багацце праблем, атрыманых у спадчыну ад мінулага, генерацыя новых і іх пагаршэнне — гэта падстава меркаваць, што навука якая склалася гістарычна і, у асаблівасці, грамадазнаўчыя дысцыпліны неадэкватныя жыццю як такавому. І таму неадэкватныя жыццю як таковому і патраба-ванны адукацыйные стандарты у галіне філасофіі і грама-дазнаўства, дзяржаўнага і муніцыпальнага кіравання, юрыспрудэ-нцыі, эканомікі і фінансаў, — як у агульнаадукацыйнай, так і ў вышэйшай школе
Адпаведна, прытрымліванне адукацыйным стандартам у галіне філасофіі і обществоведческих дысцыплін — працяг палітыкі фарміравання неадэкватных светаразумення навучэнцаў школ і студэнтаў ВНУ, і як следства — пашы-ранае ўзнаўленне патэнцыялу праблем, бедстваў і ката-строф на будучыню.
Таму мы палічылі за карысць напісаць у свабоднай манеры і апублікаваць пастановачны матэрыял альтэрнатыўны стандарт-наму навучальнаму курсу «Падмурак сацыялогіі».
У курсе прынятая лагічна паслядоўная нумарацыя параграфаў і прыкладанняў. Нумарацыя малюнкаў (там, дзе яна неабходная для наступных адсылак з іншых раздзелаў) і матэматычных формул ў кожным параграфе пачынаецца зноўку (у фармаце нумароў ілюстрацый і матэматычных формул лічбы злева ад злучка абаз-начаюць нумар раздзела, справа ад злучка — парадкавы нумар адпаведнай ілюстрацыі або формулы ў раздзеле) для падкрэслення структурна-тэматычнай логікі апавядання ўсiх кнiг разам.
Адны і тыя ж фрагменты тэксту і ілюстрацыі ў шэрагу выпад-каў паўтораны ў розных месцах. Гэта зроблена спецыяльна, каб чытач мог не перарываць працэсу чытання пошукамі якіх-то цытат або тлумачэнняў у іншых раздзелах, калі разгляд пытанняў, закранутых у розных раздзелах, звязана з адной і той жа інфарма-цыяй.
Паколькі часткі 1 — 3 былі сфарміраваны ў перыяд 2008 — 2010 гг., выказаныя ў іх палажэнні ілюструюцца фактологией таго і больш ранняга часу. Мы палічылі недарэчным дарма марнаваць час на замену ілюстрацыйнай факталагічнай базы тых гадоў на больш новую, паколькі прыводныя факты па-ранейшаму актуаль-ныя. Каму цікавая фактология больш сучасная, той можа пашу-каць яе самастойна ў інтэрнэце або запытаць яе ў органаў дзяржаўнай і бізнес - улады.
У сувязі з уключэннем Частцы 4 у склад зводнага тэксту, сякія-такія ўдакладненні і дадання ўнесены ў першыя тры часткі. Аднак гэтыя дадання не носяць прынцыповага характару, таму излагаемое у Частцы 4 будзе цалкам зразумела і тым чытачам, хто знаёмы з першымі трыма часткамі ў рэдакцыі 2010 г.
Унутраны Прэдыктар СССР 01.09.2016 г.
Перакладзена 21.09.2017 г.


Рецензии