Бурьяни - кардинальни лики

     Бур’яни – кардинальні рослини.

     З наукової астрології дізнаємось, що саме бур’яни відносяться до фундаменту рослинного світу. Астрологія – наука, котра вивчає різні енергетичні сили природи, в тому числі і рослин.
   Енергія Всесвіту астрологами поділена на три рівні. Один з них найперший – фундамент миру – кардинальний, до котрого відносять основу миродому, початок початку, все те, що було, є і буде незмінним.
   В астрології до кардинальних, або фундаментальних відносять рослини, які з найдревніших часів збереглися в незмінному стані протягом мільйонів років. Це всі нижчі рослини ( простіші, водорості, гриби, лишайники, слизовики, бактерії), та вічнозелені вищі.

   До кардинальних відносяться також ті рослини, які продовжують своє існування в самих не сприятливих умовах, і не піддаються знищенню. Вони стійкі до витоптування – скільки б трактори гусеницями не калічили подорожник та полин, вони щойно випрямляються; вони не примхливі; стійкі до холоду і посухи, не потребують догляду, а навпаки, виживають, яких би шкод не завдало їм людство – отруйна вода, ґрунт, повітря. Скільки б садоводи не викорчовували бур’яни зі своїх городів, вони чомусь не вимирають. Скільки ми не рвемо кульбаб, незабудок, або мати й мачуху, вони не зникають. Кущик рожі без догляду заросте травою і загине, а подорожник, тонконіг, спориш чи вівсяницю ніяким бульдозером не вдалося знищити.

    Після негативного втручання людей – радіація, отрута, хімія, загазованість, а також негативних природних явищ – холод, спека, урагани, смерчі, зливи – виживають кардинальні рослини.

   Тому фундаментом флори астрологія вважає всі дикі дерева, кущі і трави, які ростуть і розмножуються не залежно від людини, не потребують догляду і абсолютно не вибагливі.
   Це і є – бур’яни. Тому бур’яни – ще і кардинальні рослини, або основа, фундамент рослинного світу. Завдяки цим рослинам наша планета зостається зеленою.
 
               
БУР’ЯНИ – КАРДИНАЛЬНІ ЛІКИ.
 


    Кардинальні, тобто фундаментальні. Розглянемо, які властивості притаманні бур’янам, як кардинальним рослинам з астрологічної точки зору.
   Як вже зазначалось, в астрології енергія Всесвіту поділена на три рівні: фізичний, астральний, ментальний. Якщо кардинальний рівень визначений як фундаментальні основи і сили енергії, то це буде фізична енергія, або фізичне тіло.
   Тому кардинальні рослини в першу чергу діють на наше фізичне тіло, що нам і потрібно, тому що всі ми бажаємо поправити своє фізичне здоров’я.
Кардинальні рослини найсильніші і стійкіші, тому справляють загальнозміцнюючу дію на організм людини.
   Скажімо, що говориться про дуб: “Якщо хочете прогнати всі хвороби одним махом, то скористайтесь листям дуба, сила і бадьорість прийдуть до вас”.
В давнину хворих завертали в простирадло, змочене у відварі дубового листя, такий спосіб враз проганяв хворобу.

   Чи не забули люди, що немовлят, особливо хлопчиків, потрібно від народження купати в дубовій купелі – відварі листя чи кори. Така купель для хлопчиків з перших днів життя буде допомагати їм рости сильними і здоровими. Пам’ятаю, коли народився мій молодший брат, його купали в дерев’яному дубовому коритці, заливали перевареною водою, – від чого по хаті розходилась п’янка духмяність, – чекали охолодження води до необхідної температури і купали немовля. Коритце з дуба давало напар дубової деревини. Тепер таких коритець не виготовляють, а жаль.
Кардинальним рослинам притаманна сильна витривалість, тому вони спроможні продовжувати термін життя людей, а також лікувати найважчі,  спадкові та онкологічні захворювання.

   Про одну з визначних кардинальних рослин існує легенда. Якось князь під час полювання заблукав у лісі. Блукаючи, набрів на лісову хатину в якій зустрів трьох похилих сторічних  старців: діда, батька і сина. Здивувавшись їхньому віку, він допитувався, як їм вдалося дожити до таких літ. На що старці відповіли, - “ ми все життя вживали в їжу ягоди бузини чорної”.

   Така дія бузини не втрачена і тепер, втрачено пам’ять про неї. Хоча в Німеччині про це не забули і вживають сік бузини, як напій довгожителів.Відомі нам властивості бузини лікувати і онкологічні захворювання, особливо крові.

    Кардинальним рослинам як фундаментальним притаманні постійність і консерватизм.
    Тому ними добре лікувати всі хронічні захворювання. Хронічні хвороби накопичуються у людей похилого віку, лікування бур’яновими видами для них дуже доцільно. Відомо, що кожна кардинальна рослина славетна для лікування хронічних захворювань.
    Так кропиву дводомну рекомендовано при застарілому кашлю, або хронічних захворюваннях шкіри, екземи, псоріазу.

    Завдяки консерватизму, кардинальні рослини є хорошими консервантами харчових продуктів.
    Хрін, перстачі, гравілати і навіть кропива – консерванти.

    Мало не кожне з кардинальних рослин блискає славою всезцілювального. Справді, ми це знаємо про кропиву, полин, омелу, бузину, інших.
  Звіробій в народі вважається ліками від 99 хвороб. Народний лікар М. Носаль пропонував звіробій класти в трав’яні збори як борошно для замісу хліба, вважав, що звіробій необхідно вживати при будь-яких захворюваннях.
.
    Назви рослин теж говорять про свої сильні властивості: дев’ятисил – “дев’ять сил” ;  перстач – “могутник”. Чорнобиль (полин звичайний) вважають скарбом здоров’я, 90 % всіх хвороб земної кулі спроможна лікувати сосна, ялина.

    Самий великий кладізь вітамінів зосереджено в кардинальних рослинах. Вероніку називають “скарб-травою”, молоде весняне листя кропиви – осередок усіх вітамінів.
    Скажімо, молода зелень кропиви, кульбаби, мати й мачухи, сниті,  – найбагатші складом всіх необхідних організму вітамінів. Тому і рекомендовано повсюдно навесні вживати молоду зелень дикорослих кущів, дерев, трав.

   Зазначимо важливість збирання кардинальних рослин саме в молодому віці, тобто на початку зростання. Завдяки постійності і консерватизму, ці рослини в більшій мірі накопичують в собі поживних речовин, які потім дуже економно ними споживаються.
   Якщо це багаторічна рослина, то з кожним роком в неї накопичується все більше енергії, яка буде зосереджена в корінні, стеблах, старих листях. Якщо ця енергія стоїть без руху, то з часом в цих органах починається бродіння, гниття. Цим пояснюється збирання листків полину гіркого в травні місяці для внутрішнього вживання. На аптечних упаковках полину існує завжди назва: “трава полину гіркого, травневого”.

    Збирати молоді рослини, або їх органи рекомендовано для будь-яких рослин. Старі рослини накопичують в собі продукти метаболізму (обміну речовин), як і люди мають видільні органи, в яких збираються токсичні речовини. В основному вони знаходяться в огрубівших стеблах, старих коріннях.
   Автор ніколи не рекомендує подрібнювати рослину для вживання разом зі стеблом. Грубі стебла рослин завжди викидають, або не збирають.

   У всіх книжках – травниках коріння рослин рекомендовано збирати навесні і восени. З точки зору обмінних енергій їх краще збирати навесні; (для неплодового коріння). В який час і як збирати бур’янові, ми розповімо детальніше в розділі:

     “Збір і заготівля бур’янових”.

     Накінець, знаючи, що бур’яни відносяться до кардинальних рослин і несуть їх властивості, ми можемо зробити висновки для бур’янів.

   1. Бур’яни фундаментально лікують фізичне тіло.

   2. Бур’яни лікують хронічні, важкі та онкологічні захворювання.

   3. Бур’яни мають всезцілювальні властивості.

   4. Бур’яни - джерело вітамінів.

   5. Бур’яни – найкращі консерванти.


1996р.


Рецензии