Збир и заготивля бурьянив

 
      ЗБІР і ЗАГОТІВЛЯ БУР,ЯНІВ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ
 
   Найперша вимога:
   ніколи не заготовляти бур,янові трави під час прополу садиби, городу.
   Така умова пропонується для того, щоб наші думки були позитивними.
   Хочемо ми того, чи ні, але під час знищення бур,янів з ділянки, ми підсвідомо відносимося до трави, як непотрібної. То чи стане тоді вона нам в пригоді, а тим більше, в лікуванні...

   Спершу оглядають, які трави взійшли і які потрібні для лікування. Вибирають кращі екземпляри і відносять на сушіння, лише потім беруться за сапку. Трави рвуть руками, коріння викопують лопатою так, щоб не зачіпити и не поранити коріння. Якщо корінь глибоко залягає в грунті, його виламують руками, або обрубують, але швидко і одноразово.

   Вимога друга, яка відноситься до збору будь яких рослин.
   Ніколи не збирають трави на кладовищах і біля них.
   Не збирають трави на територіях промислових підприємств та біля них.
   Забороняється збирати трави для лікування вздовж автомагістралей, залізниць, у великих містах та їх парках. Не рвуть бур,янів і на полях, де землі обробляються отрутохімікатами.

  Бур,янів достатньо на закинутих землях за містом, по селах, в садку, на городі, дачних садибах, на луках, під лісом та лісових посадках.

   Не рекомендується збирати трави для ліків біля річок і озер в місцях, де перебуває багато відпочиваючого люду (пляжі).

   Взагалі, трави для ліків бажано збирати один на один з природою, з думкою про Боже творіння, його дар і подякою за цей дар.

   Трави рвуть руками, або зрізають дерев,яним чи пластмасовим різачком.
   Взуття збирача повинно бути на гумовій підошві.
  Справа в тому, що земля заряджена відмінно, рослини на ній теж мають відмінний заряд. Людина заряджена позитивно і, якщо стояти на землі босими ногами, або в шкіряному взутті та рвати траву, то єлектричний заряд рослин через людину відійде в землю.
  Гумовим взуттям ми ізолюємо себе від землі, тоді траву ми зберемо відмінно зарядженою.

   З цього приводу до речі нагадати про шкідливість гумового взуття в повсякденному нашому житті.
   Ізолюючи себе від відмінно зарядженої землі, ми порушуємо кровообіг у свому організмі, який має відбуватися не тільки від роботи серця, а й завдяки енергетичним силам природи – різності потенціалів Землі і Сонця.
   Ізолюючись від землі наше серце працює посилено, у кровообігу виникають застої, осбливо в кінцівках ніг, тому з роками ми набуваємо різних хвороб – таких, як гіпертонія, серцева недостатність, варикозне розширення вен.

  При приготуванні водяних або спиртових витяжок з рослин, завжди рекомендується користуватися не металевим, а керамичним або емальованим посудом не лише для того, щоб не зруйнувати біологічно-активні речовини, а й щоб отримати відмінно заряджений напій.
  Якщо це вдається, то такі ліки з напоів швидше всмоктуються в плин крові, швидше взаїмодіють зі всіма клітинами нашого організму.
   Більш того, напої з відмінним потенціалом прискорюють окислювально-відновлювальні реакції, підтримують кислотно-лужну рівновагу, тобто норамлізують весь процес обміну речовин. Ось яка користь від збереження в травах їх природньої суті.

   Застерігаємо і слідуюче: трави ніколи не миють!
   Їх збирають чистими, іноді невдовзі після дощу. Якщо трави помити, то не лише заряд змиється, а й вся їх енергетична сила.
   Помиту траву і висушити важко, вона швидко підгниє, змінить свій колір, запах зміниться від духмяного на неприємний.

   Повертаючись до збору трав, хтось запитає: «а що робити з корінням?».
   Його обов,язково потрібно помити від землі.
   Да, коріння ми миємо і тим позбавляємо його природніх енергетичних сил.
  Вірно і коріння не мити, а обчистити, обтерти, висушити, і ще ретельно очистити від пилу.
   Хто дотримується таких правил, отримує стовідсоткову якість рослинної сировини.

   Щойно зібрану траву складають у в,язані лозяні кошики, якщо їх потрібно транспортувати, тоді вони не спріють.
  Складають їх пучечками в одному напрямку для того, щоб потім було легко з них пов,язати букетики.
  Для сушіння трав в,язання букетів обов,язкове: для сухих трав букети можуть бути тугішими, для водянистих – тоненькими. Підвісивши букети на горищі, не потрібно про них піклуватися, вони швидко і без відходів висохнуть, але не можна пересушувати. Забувши про траву і не знімаючи її довго, вона пересохне, вицвіте і запилиться.

   Висохші букети ріжуть ножицями з пластмасовою ручкою, або перетирають руками.
   Грубі стебла не ріжуть, з них обшморгують траву, листя чи квіти, а стебла викидають.
   Готову сировину складають в поліетиленовий пакет і обов,язково роблять підпис: назва трави та час і день її збирання.

   Звертаємо увагу на слідуюче, та читач сам помітив і запитає: «чому готову траву можно скласти в поліетиленовий пакет, коли нас завжди навчали трави зберігати в паперових чи тканинних мішечках?»

   Відповідаємо: поліетиленова плівка є добрим ізолятором від інформаційного поля людського середовища, полієтиленова плівка зберігає незмінним інформаційне поле самої рослини, не дає випаровуватися ефірним оліям, не пропускає вологу, але основне – не руйнується інформаційне поле рослин. А щоб захистити траву від звичайного світла, використовують пакет темного кольору - найкраще чорного.
 
    Термін  зберігання рослинної сировини.
   
   Наземну частину трав зберігають не довше одного року. Ми не стоїмо на місці, ми разом з Землею і Сонцем рухаємося у просторі Всесвіту. Від цього руху відбуваються зміни в нашому організмі і на поверхні землі кожнорічно.
   Тому кожнорічно бажано набирати свіжі трави з цьогорічною енергетикою, в якій знаходимося ми і рослиність.

   Старі трави викидають, або спалюють, а ще краще – скормити домашніх птахів. Автор торішні трави спалює, а попіл, в якому зосереджені всі мінеральні елементи (залізо, мідь, цинк, селен та інші) використовує для виготовлення поживних мазей.
   
   Коріння зберігає силу Землі і тому може зберігатися довше, від двох до трьох років. Виключення має корінь лакриці (солодки), коріння якої переважно складається з природніх цукрів і може бути поживним і після десяти років зберігання.
    
   Насіння несе в собі набагато довшу силу життєздатності. Стільки, скільки зберігається його всхожість.
   В насінні зосереджена зигота (зародок) життя, зигота Всесвіту, можно сказати – Дух святий, який не зникає і не перетворюється. Тому насіння можно зберігати довго, єдине, його потрібно оберігати від поїдання комахами. Для цього в мішечок з насінням кладуть  відлякуючу комах рослину, скажімо, зубчики часнику, або цибулину.
  Мішечки для зберігання насіння можуть бути паперовими чи тканинними, вони повинні провітрюватися. Захисний поліетилен насінню не потрібен, енергетика насіння сильніша за будь-яку зовнішню інформацію, та самозахищена.
   
  ЧАС ЗБИРАННЯ  ТРАВ   -  здійснюється по часу їх зростання і в молодому віці.
 
   Так коріння лопуха збирають в перший рік життя. Коріння всіх бур,янів збирають тільки навесні.
   Листя дерев теж збирають невдовзі після їх розпущення. Кожен вид рослини бажано збирати два рази на місяць. Один раз при ростучому Місяці, вдруге – при ущербному. Про це робиться запис на кожному пакеті, в якому трава зберігається.
   Тобто кожної трави у вас буде по два екзмпляри. Коли у вас буде одна і таж трава зібрана в різних фазах Місяця, ви зможете використати її для різних методів та лікування різних хвороб.
      
    Наприклад: якщо ви будете пити настій трави в часи ростучого Місяця та зібраній в дні ростучого Місяця, то таким напоєм ви насичуєте організм вітамінами, мікроелементами, підвищуєте імунитет, набираєтеся сил,  боретеся з інфекціями.
   
   Вживання напою в часи ущербного Місяця та зібраної сировини в такий же час, ви чистите організм від шлаків, чистите кров, печінку, позбавляєтесь гельминтів, худнете, посилюєте обмін речовин, боретеся з пухлинами, алергією, екземою, псоріазом.
    
   Однак, треба відмітити, що при ростучому Місяці, Земля робить видих, а наш організм – вдих. В такий час збирають трави. При ущербному Місяці Земля робить вдих, а наш організм – видих. В цей час збирають коріння.
   Відомо, що при ущербному Місяці коріння накопичує в собі речовини за рахунок фотосинтезу.
   Але коріння збирають і коли Земля робить видих, тобто при ростучому Місяці, в таких час коріння вбирають в себе речовини від землі. Тож ми прийшли до висновку, що один вид рослини, як трави, так і коріння бажано збирати два рази на місяць.
    
   Автор ретельно притримуєтьсяя цих правил і має всі подвійні трави і коріння. 
   
   При складанні сумішей кожен вид трави використовується в залежності від часу заготівлі по призначеному лікуванні. Наприклад, для снодійного та заспокійливого зборів беруться трави зібрані в час ущербного Місяця.
   Для очищення крові використовується кропива, або сік з кропиви, зібраної при ущербному Місяці, п,ється кропива в такий же час.
   
   Водянисті рослини краще збирати при ущербному Місяці, тоді вони швидше висохнуть.
    .
    Існують також особливі дні заготівлі рослин.
    Це релігійні свята. Один з них – Івана Купала. Трави збирають за три дні до свята, в день свята та три дні після. В народі вважається, що лікувальна сила трав, зібраних в такий час є найсильніщою.
   
   Особливим днем є повнолуння. Для всіх рослин та їх частин повнолуння є найкращим часом для збору.
   
     Нічого не збирають і не кладуть на зберігання в дні новолуння.
   

     Що стосується годин дня, то найкращим часом є:

     -   для збору листя, трави – до полудня, після того, як висохне роса;
                -  квіти збирають при сонячному світлі, коли вони повністю розкриті;
               
 - коріння краще всього збирати вранці та ввечері.  Їх не можна  виставляти на сонце, тому нічний час (до сходу сонця)  є для  них найкращим часом заготівлі;
               
 -  насіння і плоди можна збирати на протязі всього дня,
                але потрібно  уникати полуденної спеки.
      

   Час збору рослинної сировини продовжується від ранньої весни до піздньої осені, залежно від дозрівання частин рослин.
   
    Але існує один важливий час, коли нічого не можна брати у природи. Це час з 7 грудня по 7 січня.
  На ці дні приходиться і передріздвяний піст, тому що в цей час вся природа завмирає, уповільнюється обмін речовин до мінімуму як в рослинах, так і в нашому органзімі. Рослини, їх насіння, знаходяться в стані анабіозу (сну), сплять і тварини, тільки ми, люди не уповільнюємо свій ритм життя.
  А організм наш уповільнив і не перетравлює жирну їжу та м,ясо. Ми насилуємо свій організм, виснажуємо не по силах його, а потім навесні дивуємося – чому так важко, і чому загострилися хвороби...
   
   Тож будьмо трохи слухняними до життя нашої землі, нашого миродому, щоб жити з ним в ритмі і злагоді.

1996р.
 


Рецензии