Бур, яни проти шкидникив

 
   БУР’ЯНИ ПРОТИ ШКІДНИКІВ
 
    Бур’яни – найцінніші біологічні засоби для боротьби зі шкідниками: комарами, тльою, попелицею, колорадським жуком, ведмедками та мишами і пацюками. Садівники добре знають такі методи.

  Тому від колорадського жука садіть між картоплею нагідки, чистотіл, полин, деревій і бобові – суріпку, гірчицю, жовтушники.

  Алкалоїди багаторічного люпину теж отруйні для колорадського жука.

  Відварами цих бур’янів роблять і оприскування.

    Остаточно позбавитися колорадського жука можна, якщо після викопування картоплі всі перечисленні бур’яни щільно закопати в землю, щоб не дати розвинутися личинкам жука наступного року. Заодно, перекопуючи бур’яни, піддобриться ґрунт.

   Досвідчені овочівники вважають ідеальним вирощування помідорів поруч з кульбабою.

  Як засвідчили досліди, проведені в Канаді, кульбаба і латуки захищають помідори від ґрунтового грибка фузаріума.
  Цей грибок виявлено в стерилізованому ґрунті, який використовується у промислових теплицях. Він уражає як наземну, так і кореневу систему помідорів. Ось що таке штучні умови, де не ростуть бур’яни. Це ще раз доводить, що бур’яни з городу не можна вилучати вщерть.

   Антисептиками на городах є хрін та пастернак, які теж є бур’яни з ботанічної класифікації

   Пижму висаджують біля капусти, щоб її не псувала капустяна попелиця.

   Бузина трав’яниста та кущова проженуть з городу мишей та пацюків, а від бур’яну чорнокорінь – пацюки та миші тікають “за тридев’ять земель”
 
   А ось що розповів у журналі “Дім, сад, город” П.А. Бакун з міста Києва:
  “Перед тим, як висівати насіння огірків, засипаю в лунки трохи землі, де росте кропива.
   Сходи стали набагато дружніші… А ще до цвітіння почав обприскувати огудину огірків настоєм з кропиви, чистотілу, полину. Помітив, що така суміш відлякує шкідників, які люблять “ласувати” огудину огірків”.
 
 На малюнку приведеному з інтернету відображено ПОЛИН гіркий.
 То трава від будь-яких шкідників, в тому числі домашніх комах.

   Ми не можемо наводити багато прикладів та перелічити всі засоби боротьби зі шкідниками. Наша мета трохи інша – тільки довести користь бур’янових для людства.

   Біологічні засоби боротьби зі шкідниками ви завжди знайдете в газеті “Фазенда”, журналі “Дім, сад, город”, в інших ЗМІ.
   Наша мета – далі розповідати про лікувальні властивості бур’янів, особливо, маловідомих.
 


Рецензии