Практична астрологична фитотерапия

   ПРАКТИЧНА АСТРОЛОГІЧНА ФІТОТЕРАПІЯ

  Лікувальну активність величезної кількості лікарських рослин з народної медицини ( понад 2 тис. назв), в т. ч. бур’янових запам’ятати одній людині неможливо, а некомпетентній з цієї області заплутатись не важко у великому розмаїтті рецептів.
  Навіть фахівець з фітотерапії спроможний маніпулювати трьома-п’ятьма десятками лікарських рослин.
  Хворі знають не більше одного десятка назв, і то тих, що бачать в аптеках. Тому протягом багатьох років люди вживають для лікування такі рослини як ромашка, цмин, спориш, дубова кора, крушина, тощо.
  Звичайно, ці трави хороші і ефективні, але і до трав організм звикає. Якщо сто років підряд люди користуються одними і тими ж назвами лікарських рослин, ефект лікування зменшується від звикання до них, котре передається у спадок.

   Щоб полегшити запам’ятовування стосовно дії і призначення цілющих трав та поширити їх коло до безмежності, потрібно скористатися астрологічними знаннями і поділом всіх рослин по їх енергетичній властивості у природі.

   Все у світі взаємно протилежне і складає єдине ціле. З астрології і східної науки – це енергії ЯНЬ-ІНЬ, ДЕН.

  Енергія ЯНЬ – чоловічої природи, має позитивні і активні властивості: тепло, вогонь, світло, радість, щастя, сила, планета Сонце.

  Енергія ІНЬ – жіночої природи, емоційність, холод, ніч, вода, горе, інше, планета Місяць.

  Енергія  ЯНЬ-ІНЬ переходить одна в одну і можуть бути змішані, тоді носить назву енергія ДЕН – сонячно-місячної, нейтральної або середньої. По такому принципу всю рослинність нашої планети поділено на Сонячну і Місячну енергії, а також енергії ДЕН.

   Рослини Сонця – енергії ЯНЬ – мають суху природу, накопичують в собі велику кількість сонячної енергії, витримують посуху і спеку. З ботанічної класифікації - це екземпляри рослин, у котрих тичинкові квіти, тобто чоловічого роду.

  Рослини Місяця, енергії ІНЬ, рослини з маточковими квітами – жіночими. Вони завжди вологі, накопичують в собі багато води, листя, стебла у них м’ясисті, часто великі, люблять рости біля води.

   Як і місячні, так і сонячні – обов’язково одностатеві, тобто це всі дводомні рослини.
  До них відносять коноплю, вербу, тополю, обліпиху, кропиву, осоки, інші.

  Якщо однодомні одночасно мають в квітах тичинку і маточку, це двостатеві або обоєстатеві. Вони акумулюють енергію ДЕН і називаються сонячно-місячними.

  Потрібно відмітити що нести енергію ДЕН не можуть елементи різностатевих рослин взятих разом. Не виявляють чистої енергії ДЕН і такі однодомні рослини, у котрих жіночі  і чоловічі квіти знаходяться на різних віттях, як у кукурудзи, огірків, хмелю, гарбузів, лободи.
  В них енергії ЯНЬ-ІНЬ не змішані, не мають взаємопроникнення протилежностей. Таке взаємопроникнення буде лише у коріннях цих рослин або плодах, а надземна частина проявляє себе як сонячна і місячна окремо. Вважається, що рослини, квіти яких мають маточку і тичинку, є досконалими у природі і несуть найвищу чисту енергію ДЕН (тюльпан, пізньоцвіт).

   Звичайно, роздивитися квіти кожної рослини важко, особливо коли вони дуже маленькі, або їх ще немає. Та хто буває на природі і власноручно збирає трави, може спостерігати, що всі сонячні рослини будуть зростати на сухих місцях і по схилам, вони сухі на дотик, їх листя тонке, мало вологе , квіти переважно жовтого кольору.
  При сушінні вони легко і швидко висихають. Збирають їх обов’язково в сонячну днину, краще опівдні. Це пижмо, кульбаба, деревій, злинка, нетреба, щириця, суха нехворощ, цмін, чебрець, полин, перстачі та багато інших.

  Місячні трави зростають на вологих луках, біля річок, озер, мають м’ясисте листя і стебло, які насичені водою, їх основна відзнака – всі рослини Місяця будуть тягнутися до води. При сушінні потребують затінку, доброго провітрювання, частого ворушіння, бо можуть швидко підгнивати та пліснявіти.
   Це дягель, валер’яна, череда, калюжниця, красоля, заяча капуста, лопух, верби та інші.

  Енергію ДЕН несуть всі плодово-ягідні кущі і дерева (крім дводомних – обліпиха) – яблуні, груші, вишні, сливи, абрикоси, персики, виноград, смородина, малина, ожина, суниці, тощо – та всі однодомні трави і квіти.

  Призначають препарати сонячних трав для підвищення імунітету і тонусу організму, насичення енергією при безсиллі і важких хворобах.
  Препарати ЯНЬ лікують депресію, чоловічу імпотенцію, знижений кров’яний тиск, посилюють ріст волосся, прискорюють дозрівання наривів і головне – є найсильнішими природними антибіотиками, від яких гинуть всі хворобливі бактерії і мікроорганізми. Сонячні трав’яні ліки спалюють хвороби, їх призначають і для профілактики багатьох захворювань. Гаряча енергія Сонця таких трав проявляє себе на всю силу, якщо настої з неї готують гарячим способом, заварюють крутим окропом і п’ють гарячими.

   Місячні трави ІНЬ - водяні, а вода – камінь точить.
   Такі трави завжди мають сечогінні властивості, регулюють водно-сольовий обмін, вони дроблять і розчиняють каміння у нирках, печінці, жовчному і сечовому міхурі, виводять слиз і шлаки, ними проводять чистку організму. Лікують всі хвороби статевої сфери, корисні під час вагітності, після пологів підвищують лактацію. Мають заспокійливі і снодійні властивості, знижують кров’яний тиск, знімають стрес, забирають на себе тягар психологічних неприємностей, тому їх ще використовують для зняття зурочення, наговорів – найкраще у вигляді ванн. При зовнішньому застосуванні – відбілюють шкіру обличчя, позбавляють від ластовиння.
  Пити відвари, настої та приймати ванни з місячних трав краще ввечері, перед сном і дуже важливо, щоб вони були прохолодними, тому перед вживанням гарячі відвари обов’язково потрібно остудити. Особливо це стосується валер’яни, котру ніколи не п’ють гарячою, а тільки холодною, і настої з неї бажано робити на холодній кип’яченій воді.

   Рослини ДЕН діють одночасно як сонячні і місячні, вони лікують організм глибше і тонше, діють на весь організм, не залишаючи без уваги жодної клітини.
   Препаратами з трав енергії ДЕН лікуються довше і призначають їх, коли по організму пішла ланцюгова реакція захворювань, коли заслабли одразу багато органів. При чому потрібно пам’ятати, що лікувати весь організм будуть краще трави чистої енергії ДЕН.(одностатеві, досконалі).

   Як рослини, так і люди поділяються на два типи – гарячі і холодні натури.

  Тому, кому постійно спекотно, хто пересичений енергією, можна вживати рослини Місяця, людям холодної і слабкої енергії – вживати сонячні.

  Тіло наше теж поділено на праву і ліву сторони.
  Сонце править правою стороною,
  Місяць – лівою, тому коли органи болять чи захворіли з ліва, вживають місячні трави, коли справа – сонячні.
 Органи, які залягають посередині (шлунок, стравохід, хребет), добре піддаються лікуванню рослинами  енергії ДЕН.
  Рослини ДЕН корисні при зміщенні органів вправо чи вліво. Якщо органи зміщені вправо, то відвари з трав енергії ДЕН п’ють гарячими, якщо вліво – п’ють холодними.

  В полі, на луці можливо проводити збір з сонячних і окремо місячних рослин. Для цього нарвіть букет з різних сонячних трав, а потім різних місячних. Збір чистої енергії ДЕН легше зібрати в себе в садку з плодоягідних кущів і дерев.
Сонячної енергії і здоров’я бажаємо всім.


Рецензии