Узбек миллатининг фожеаси. Якуний макола

 
Инглизлар – карокчи, руслар – угри булса-ю, биз туркийлар яхши булсак, нега биз улардан кура хор булдик?
Махмуд Кошгарий узининг «Девону луготит турк» асарида Расули Акрамдан бир хадис келтиради. Яъни, ул Зот «Турк тилини урганинглар, чунки уларнинг хукмронлиги  минг йил давом этади» -дейдилар. Бу хадис Имом Бухорий хадислари тупламидан жой олмаган булса-да тарихий хотиралар, бу гапнинг исботини курсатди.
Макка ва Мадина 1920 йилга кадар Туркия таркибида эди. Туркийларнинг араблар хукмронлигини тортиб олиши Абу Муслимдан бошланади десак кейинги минг йил ичида туркийлар Хиндистонни, Хитойни, хозирги Россия худудини бошкариб келдилар.
XIX  асрдан бошлаб туркийларнинг тубанликка шунгиши бошланди. Карокчи инглизлар ва угри руслар биз туркийлар хукмронлик килган худудни охирги икки юз йил ичида босиб олди Хитой мустакил булди, Хиндистон, Авгонистон кулдан кетди. Русларга эса узимиз карам булдик.
Нега бунча тубанликка тушиб кетдик?
Ахир насл-насабимиз тоза, иймонли эътикодли, асосийси Куръон Китоби тафсирчилари авлоди уз отаси кимлигини билмайдиган ёки тан олмайдиган халкларга карам булиб колди?
Инглизларни мен карокчи деганим йук. Буни узларининг фарзанди Марк Твен айтган. Мана унинг уша гаплари:
 «Мы – англосаксы, а когда англосаксу что-нибудь надобно, он идёт и берет». Если перевести эту выдающуюся декларацию (и чувства, в ней выраженные) на простой человеческий язык, она будет звучать примерно так: «Мы англичане и американцы – воры, разбойники и пираты, чем и гордимся».
Ха, шунака!
Уларнинг карокчи эканлигини узларининг ёзувчиси айтди. Лекин, такдир уйинини карангки айнан шу Карокчилар XX асрда кудратли, кучли давлат булди.
Русларни мен угри деганим йук! Бу гапни уларнинг уз фарзанди, ёзувчиси М.Е.Салтиков-Шедрин айтди. Мана унинг гаплари:
«Если я усну и проснусь через сто лет и меня спросят, что происходит в России, я отвечу: пьют и воруют».
Ха, шунака!
Уларнинг угри эканлигини узларининг ёзувчиси айтди. Лекин, такдир уйинини карангки айнан шу Угрилар XX асрда кудратли, кучли давлат булди.
Балким, айнан МаркТтвен, М.Салтиков-Шедриннинг айни шундай танкидий гапи уша миллатларни ТАРАККИЁТга чорлагандир?
Булиши мумкин. Чунки, давлатни бошкаришда «Миллий гурур» ва «Уят» категориялари кузга куринмас, аммо жуда кучли ЕТАКЛОВчи куч. Миллий гурур ва Уят мисоли дорбознинг Лангари ёки бир кишилик кайикнинг эшкаги икки чети яполок кисми.
Демак инглиз-саксонлар Марк Твеннинг уялтиришидан кейин уйгониб яхши ишларга берилгандирлар? Руслар эса Салтиков-Шедриннинг уялтиришидан кейин кудратларини оширишга урингандирлар?
Лекин, Куръон ва хадис илми буйича яхшилар хеч качон ёмонларга карам булмайди. Вактинча шундай холат булади, аммо Аллох бунга йул куймайди. Уша золимларни «пахта билан ураб», гурурлантириб, довдиратиб, бирозгина кайф-сафо килдириб, шундай секингина улоктириб, тарих сахнасидан тушириб юборади. Буни оддий узбек халк тилида айтсак «Барибир хам Аллохнинг айтгани булади».
Марк Твен ва Салтиков-Шедрини бор мамлакатларнинг охирги 200 йил ичида илм-фан тараккиётига кушган хиссаларини хам бир мушохада килиб куринг.Деярли хамма сохада илгор ихтиролар килиб юксалиб кетдилар.
Биттагина карокчилар мамлакати вакили Фейсбук оркали бутун планетани камраб олди-ю. Эпел компанияси узининг махсулоти билан кирмаган уй бормикан, дунёда. Бу ишни Россиялик ихтирочи Калашников хам аввал килганди. Ахир дунёнинг кайси мамлакати бу куролни сотиб олмади? Космос илми хам «карокчи» ва «угрилар» кулида.
 Охирги икки юз йил ичида илм-фан, техника сохасида дунёдаги ихтироларнинг неча фоизи узбеклар, туркийлар, мусулмонлар хиссасига тугри келади?
Хисоблашга арзимайди хам!!!
Вахоланки, телевизор биринчи булиб Тошкентда ихтиро килинганди!
 Москва остонасига немис фашистлари бостириб келганда кислород дирижаблларни ихтиро килган киши Рахматуллаев деган узбек булган.
Академик Хабиб Абдуллаевнинг геология сохасидаги бутун жахон илмий оламидаги кашфиёти хакида нима биламиз?
СССР Ёзувчилари Уюшмаси Раиси узбек ёзувчиси Ойбекнинг истеъдодини тан олганини биламизми? Алихонтура Слгуний Чан Кай Ши армиясини тор-мор килгани-ю, уни Уйгуристондан Сталин буйругига асосан айнан узбеклар угирлаб келиб, уй камогига солганини биламизми? Аллохнинг кудратини каранг-ки, доимий назорат остида булсада юраги иккита бу миллатдошимиз иккита буюк асар  ёзди. Аллох унинг мартабасини кутарди ва Алихонтура Согунийни бутун мусулмон олами XX аср Имом Бухорийси деб тан олди. Хозир хам айнан узбеклар орасида шунаканги ихтирочи ва кашфиётчилар борки, биз уларни локайдлигимиз билан «улдиряпмиз».
Кайси миллатда бор турмаларда хам синмаган бз ёшли Шукрулло каби ёзувчи, уз принциплари, хакикатлари билан синмаган Гулчехра Нуриллаева каби шоира? Эврил Турон каби ёзувчи? Шароф Убайдуллаев каби юраги катта журналист? Убайдулла Мингбоев каби адолатли Судья? Ахир уларнинг купининг ёши саксон буляпти? Олтмишга кирган, етмишга кетаётган ватанпарвар инсонлар озмунчами? Нега уларнинг кадрига етмаяпмиз.
Карокчи ва Угри миллатларда булсин эди, бунака одамлар. Уларга канаканги мартабалар-у, мансаблар берарди!
Хамма айб узимизда жаноблар!
Биз Адолат килишда Карокчидан хам, Угридан хам тубанмиз.
Уша тубанлигимизнинг асосий томирини энди айтиш пайти келди.
Тайёрланинг совук сувни устингиздан агдараман.
Бизда миллий гурур хам, уят хам йук.
Чунки, икки юз йил олдин биз арок-виноданда ёмон нашавандлик килардик. Акл кетгач баччабозлик, фохишабозлик килардик. Лекин уям хеч нарса эмас.
Биз «КАРОКЧИ»  ва «АРОКХУР УГРИ»дан хам тубан иш килардик.
Карокчи ким?
КАРОКЧИ -  эск. Йултусар, боскинчи (одат¬¬¬¬¬¬¬да туда, гурух булиб юрадиган бос¬кинчи).
Хуш угричи?
УГРИ - Угирловчи, угрилик билан шу¬гулланувчи шахс.
Гап шундаки карокчи хам, угри хам узининг ёмон иш килаётганини билади. Хатто, бу ишидан уялади хам. Одамлардан кочиб юради.
Биз угирлик хам, карокчилик хам килардик. Уялмасдик. Чунки, бу ишни гунох деб билмайдиган иш ТАЛОНЧИлик билан шугулланардик.
ТАЛОНЧИ - Талон килувчи, таловчи, бос¬кинчи.
Буни айнан амалдорларимиз киларди.
Улар куппа-кундуз куни сиз етиштирган махсулотни, молингизни тортиб олар, хаккини бермасди. Чунки унинг мансаби булгани туфайли уни химоя килувчи миршаблари, армияси бор эди. Козилари хам шундай эди.
Халк бунга кунганди. Шунинг учун «Отангни улдирганга онангни бер» ёки «Онагни кози сукса, дардингни кимга айтасан» деган узини узи юпатадиган маколларни уйлаб топганди.
Бухоро амири Куконга юриш киларди. Ёнидаги мулласи фатво берарди «улжа халол!!!» деб, навкарлар аёлларнинг номусига тегар, эрларни улдирар, болаларни кул килиб бозорларда сотарди ва бу иш улар учун халол эди. Вахоланки, улар талаган, кул килган кишилар хам мусулмонлар, беш вакт намоз укийдиган кишилар, иймонли-эътикодли аёллар, киз-жувонлар эди.
Аллох хам бир йил индамади, икки йил индамади, юз йил, балким ундан-да куп сабр килди. Охири бу ТАЛОНЧИЛИК тугамагач Арокхур, уз келиб чикиши кимданлигини билмайдиган, Угри, лекин бунчалик тубанликка бормайдиган Урисни юборди-да!!!
Урис нима килди?
Амир Темурнинг кабрини очди. Аёлларимизни 1934 йилда Москвадаги Кизил Майдонда майка-труси билан парадда катнаштирди.
1991 йилда Мустакил булдик.
Кейинчи?
Имом Бухорий масжидига келтирилган тилло гиштларни таладик. Узбек аёллари тарихида биринчи бор мардикорликка чикди. Энг шарманда холат Дубайдаги мехмонхона подиумларида мехмонлар кучогига кириш учун узларининг баданларини куз-куз килиб айланди.
Мустакилликдан кейин яхши килган ишимиз Автомашина тера бошладик. Уриснинг Ладасидан сифатли тердик. Бунга гап йук. Аммо, уни одамларимизга сотишда яна эски касалимиз ТАЛОНЧИЛИК килдик. Шапкани «муомала»га киритиб халкимизни таладик. Урисда бизнинг машина арзон, у ёкдан келтирсак икки баравар бож куйдик. Натижада у ёкдан арзонга келтира олмадик, урисгаям керакмас экан. Урусияда минглаб олиб борган машиналаримиз минилмасдан чириб кетди.
Хар кандай ишни бузишга уятсиз даражада расво килишга устамиз.
Кечагина узимизнинг шахарларни саёхат килайлик дедик. Ахоли Самарканд-у, Бухорога ёпирилди. Бухоро хакида кузим тушмади-ю, уша кунлари Самаркандда бир дона кабоб 30 минг, бир дона нон 5000 сум булган экан.
Мени ташвишга соладиган битта нарса бор.
Ёг, Дон, Газ сохасида МЧЖлар пайдо булди. Бу дегани кайсидир фукаро унинг эгаси булди дегани. Дархол бошкарув улар кулига утди.
Бу янги талончилар тудаси нималар килаётганини дон топшираётган, пахта топшираётган фермерлардан суранг.
Ёг заводи кур, Газ комплекси кур, Дон, Ун заводи кур. Факат узингни маблагингга кур!!!
Юз фоиз халкники, давлатники булган идора бошкарувига кириб олиб, фермернинг топшираётган галласини намликдан, сифатдан тарозидан уриб нималар киляпсан муттахам!!! Ёг заводларидаям шу гап!!! Газ сохасида хам!!!
Бу янгибойларнинг улуши дархол узига кайтарилиб, юз фоиз давлат маблагига курилган Ёг, Ун заводлари, Нон комбинатлари, Газ комплекслари МАХАЛЛИЙ ХОКИМИЯТ ихтиёрига берилиши керак!!!
АКС ХОЛДА бундай АДОЛАТСИЗ таксимот туфайли Аллохнинг газабини яна кузгаб куямиз. Аллохнинг газаби белгилари Биринчи пайтда галламиз усмай колади, пахтамиз етишмайди, чигит чикмайди, газ, нефт захираси йуколиб колади. Тилло-пилло ва бошка ДАВЛАТ МОНОПОЛИЯси хам юз фоиз давлат ихтиёрида колиши керак. Айникса ЭНЕРГЕТИКА сохаси. Чунки, халиям талончилик ПСИХОЛОГИЯсидамиз!!!
Бу хамма сохада бор!!!
Энг маданиятли соха укитувчилар.
Кайси мамлакатда укитувчига ойлик маош ортикча туланибди, кайтариб туланг дейилади? Ортикчаси нима? Кандайдир бир дафтарни тулдирмаган буп чикади. Дархол пул хисоблагич Газначи ШАХ ва МОТ-дейди. Укитувчиларни мажбурий хашарга чикариб, ободонлаштиришга ажратилган маблагни йук килиб юбориш хам ТАЛОНЧИЛИК. Умуман мехнатга уз вактида хак бермаслик ёки кам тулашлик ТАЛОНЧИЛИК. Нарх ошириш хам ТАЛОНЧИЛИК психологиямиз махсули. Пенсияларни хам одамларимиз кайтариб тулади-ку.
Телевизорда телебошловчи Исроил бозоридаги сотувчидан «нега олмангиз арзон» деб суради? У нима деди-я: Агар мен нархни оширсам, биродаримнинг киссасидаги пулини угирлаган буламан?!
Ана маънавий тозаликка мисол. Сиз хайит байрамларимиздаги бозорларимиздаги нархларни кузатиб курганмисиз Нак масжиднинг олдида нарсаларнинг кимматлашиб кетишига хайрон коласиз. 1 август Тест синовлари куни таксичиларимизнинг ТАЛОНЧИЛИК   БАЙРАМИ.
Хуш бу психологик ТУСИКни хатлаб ута оламизми?
Менимча утса булади!!!
Бу масалага ечим Куръонда бор.
Демак Вокеа сурасини укиймиз. Энг кизикарлиси Рус тилида бу суранинг номи ЙИКИЛАЁТГАНЛАР деб ажойиб таржима килинган.
  Сура 56. Падающее
1. Когда неотвратимое событие наступит -
2.Нет ни одной (души),
Которая в приход его не верит, -
3. Одних повергнув (в униженье),
Других почетом увенчав;
4. Когда (смертельной) дрожью сотрясется вся земля,
5.И горы раскрошатся в пыль,
6. Став рассыпающимся прахом;
7. И вы разделитесь на три потока,
8. Собратья правой стороны -
Кто ж эти правой стороны собратья?
9. Собратья левой стороны -
Кто ж эти левой стороны собратья?
10. И те, кто благочестием превосходил других,
11. Будут наиболее приближены (к Аллаху).
12. В Садах услады
13. Много первых (из далеко ушедших лет)
14. И лишь немногие - из поздних лет,
15. На ложах, золотом и кАмнями расшитых,
16. Облокотясь на них и обратясь лицом друг к другу.
17. Со всех сторон благоприятствовать им будут
Прекрасны отроки, навечно (молодые),
18. С кувшинами и чашами,
С бокалом чистого вина,
19. Который (им) ни боли головной, ни (тягот) опьяненья не доставит.
20. С плодами, что они (по вкусу) будут выбирать,
21. И мясом птиц из тех, что пожелают.
22. И чернооки, большеглазые девицы,
23. Подобно тщательно хранимым жемчугам,
24. Как воздаяние за их (земную) добродетель.
          Бу ерда нимага эътиборингизни тортмокчиман.
Демак Киёмат юз бериб одамлар улгач, улар уч тоифага булинадилар.
Биринчиси унг томон вакиллари, булар жаннат эгалари булиб, улар Мухаммад с.а.в. умматлари купчиликни ташкил килади. Чап томон эгалари – дузахга тушувчилар.
       Учинчи тоифа энг турда жойлашади ва улар хаётда хам ПЕШКАДАМ булган,  жаннатда хам Аллохга якин жойда утирадилар.
       Булар ичида биз Мухаммад с.а.в. умматлари камчиликни ташкил киларканмиз? Бошка дин вакиллари купчилик экан.
       Бизнинг камчилик булишимизга сабаб нима?
       Агар Турда хаётида Пешкадам булганлар утирса, хаётда Пассив булганлар пастрогда утирадиларда.
      Диний уламоларимиз 124.000 пайгамбар утган, уша утганларнинг купчилик умматлари Пешкадамлар булган деб тушунтиришиб, бизни яна хотиржамликка чакириб куйишади.
      Аммо, мен бундай деб уйламайман.
      Битта насроний миллиардер 100.000 кишига иш топиб берса-ю, унинг оркасидан уч юз минг банда фаровон яшаса ва уша миллиардер улимидан олдин Аллох ягона деса менимча у ана шу ПЕШКАДАМлар хисобига киради. Бирон бир адвокат, терговчи, судья нотугри айблар билан улим жазосига Хукм килинган шахснинг хаётини саклаб колса-ю, улимидан олдин Аллох битта деб улса уям шу жумлага киради.
       Биздаги намунавий мусулмонларни олайлик. Беш вакт намоз укийди, бировнинг хакини емайди. Ёлгон гапирмайди. Чорвачилик ёки богдорчилик билан кун куради. Давлат, жамият ишига аралашмайди, рахбарлик килмайди, ишчи урин яратмайди, бошкаларнинг ишига аралашмайди. Бундай киши Пешкадамми?
     Пешкадамликка даъво килаётган уламоларнинг топиш тутиш манбаси нима?
    Мен бошка диндаги ПЕШКАДАМларга хавас килинг демокчи эмасман.
    Сиз яхшилик килишда утинг ва хаётда хам, Киёматдан кейин хам ПЕШКАДАМ БУЛИНГ!!!
    Ана шунда боболаримиздан колган ТАЛОНЧИЛИК иллатидан кутилиб, кучли миллат ва давлат кура оламиз ин ша Аллох!!!
      P.S. Бу гаплар сизларга яхши куриниш, акл ургатиш учун айтилмади. Булар хаммаси Аллохим розилиги учун, Пешкадамлар каторига мени олиши учун ёзилди.
               


Рецензии