Лихие 90-е Гл. 5 1995 г. Часть 4-8 Католики

Найголовніша архітектурна перлина Полонного – Римо-католицький
костел Св.Анни в м.Полонному, 1607 р
polonne.inf.ua


ЛИХИЕ  90-е 
 ГЛАВА 5  1995 год
ЧАСТЬ  4 -8    КАТОЛИКИ
 
Значущим чинником, що також сприяв будівництву парафіяльного костелу, була велика кількість католицьких сімей, які жили у Полонному і в околицях. Це були люди переважно польської національності, хоча було також немало сімей мішаних і людей української, російської та єврейської національності, котрі сповідували римо-католицьку віру. Замковий костел-каплиця вдруге був пограбований і зруйнований вже через п’ять років, у 1651 році, військом Богдана Хмельницького під проводом Максима Кривоноса.

————————————————

Значимым фактором, который также способствовал строительству приходского костела, было большое количество католических семей, живших в Полонном и в окрестностях.

Это были люди преимущественно польской национальности, хотя было также немало семей смешанных и людей украинской, русской и еврейской национальности, которые исповедовали римско-католическую веру.

Замковый костел-часовня во второй раз был ограблен и разрушен уже через пять лет, в 1651 году, войском Богдана Хмельницкого под руководством Максима Кривоноса.

                ПРОДОЛЖЕНИЕ  СЛЕДУЕТ


Рецензии