Лихие 90-е Гл. 5 1995 г. Часть 4-6 Фасад

Костел Св. Анны

г. Полонное, ул. П. Маркиша, 22
38 (03843) 3-16-31, 3-28-73

http://polonne.ofm.org.ua

email: polonne@ofm.org.ua
Подробнее:

ЛИХИЕ  90-е 

ГЛАВА 5  1995 год

ЧАСТЬ  4 -6  СТРОИТЕЛЬСТВО  КОСТЁЛА


Будівництво костелу, під керівництвом італійських архітекторів, розпочалося у 1593 році, коли Януш Острозький став краківським каштеляном. Спочатку привозили на підводах кіньми землю, щоб зробити вищим цей пагорб. Пізніше привозили камінь з близьких каменоломень. Цеглу постачали з цегельні пана Леонарда Бабяра. Мурувалося на розчині з вапна, для виготовлення якого збирали велику кількість курячих яєць з навколишніх поселень, білок відокремлювався від жовтків і робили такий розчин. Стіни костелу мурували товщиною до двох метрів. Внутрішні розписи на склепінні і стінах виконувались олійними фарбами. Прикрасами будівлі костелу були також карнизи і вітражі. Будівництво костелу разом з мурованим замком було завершене у 1607 році.

---------------------------------------

Строительство костела, под руководством итальянских архитекторов, началось в 1593 году, когда Януш Острожский стал краковским кастеляном.

Сначала привозили на подводах лошадьми землю, чтобы сделать выше этот холм. Позже привозили камень из близких каменоломен.

Кирпич поставляли из кирпичень господина Леонарда Бабяр.
Цементировалось на растворе из извести, для изготовления которого собирали большое количество куриных яиц с окрестных поселений, белок отделялся от желтков и делали такой раствор.

Стены костела возводили толщиной до двух метров.

Внутренние росписи на сводах и стенах выполнялись масляными красками.

Украшениями здания костела были также карнизы и витражи.

Строительство костела вместе с каменным замком было завершено в 1607 году.

                ПРОДОЛЖЕНИЕ  СЛЕДУЕТ


Рецензии