Лихие 90-е Гл. 5 1995 г. Часть 4-3 Картина Кирха

ПОЛОННОЕ   КОСТЁЛ  СВЯТОЙ  АННЫ
ТАРАСЮК  НИКОЛАЙ      САЙТ  ХУДОЖНИКА    КИРХА  СВЯТОЙ  АННЫ
Nikolayt.arts.in.ua


ЛИХИЕ  90-е

ГЛАВА 5  1995 год

ЧАСТЬ  4-2  КИРХА  СВЯТОЙ  АННЫ
   
В цій місцевості з найдавніших часів проживали східнослов’янські племена, які займались землеробством, приселищним скотарством, а також ремеслами та різноманітними промислами. Про походження назви існує кілька думок. Одна з них, що назва міста Полонного пішла від слова "полонити", брати в полон. Сюди часто приїжджали великі князі Київської держави Володимир Святославович, Ярослав Мудрий, тут жив удільний князь Володимир Мстиславович, стояв із своєю раттю біля Полонного князь Галицький.

У Х ст. Полонне як місто вже існувало і належало давньоруським князям. Натомість заснування міста пов’язують з 996 роком згідно з першою згадкою у літописних документах часів князювання Володимира Святославовича, коли князь приписав місто сплачувати десятину на користь Київської Десятинної церкви, матері Руських церков, яку збудував у Києві на честь хрещення Київської Русі.
————————————————

В этой местности с древнейших времен проживали восточнославянские племена, которые занимались земледелием, присельским скотоводством, а также ремеслами и различными промыслами. О происхождении названия существует несколько мнений. Одна из них, название города Полонное произошло от слова "пленить", брать в плен. Сюда часто приезжали великие князья Киевского государства Владимир Святославович, Ярослав Мудрый, здесь жил удельный князь Владимир Мстиславович, стоял со своей ратью у Полонного князь Галицкий.

В Х в. Полонное как город уже существовал и принадлежал древнерусским князьям. Зато основания города связывают с 996 годом согласно первым упоминаниям в летописных документах времен княжения Владимира Святославовича, когда князь приписал городу платить десятину в пользу Киевской Десятинной церкви, матери Русских церквей, которую построил в Киеве в честь крещения Киевской Руси.

                ПРОДОЛЖЕНИЕ  СЛЕДУЕТ


Рецензии