Лихие 90-е Гл. 5 1995 г. Часть 4-12 Крест

ПОЛОННОЕ   КРЕСТ  ВО  ДВОРЕ  КОСТЁЛА

На фото написано: Дата 1 мая 2016 года
Автор: Виталь Гирасеменя
gants-region.info



ЛИХИЕ  90-е 

ГЛАВА 5  1995 год

ЧАСТЬ  4 -12   КРЕСТ


Під час німецької окупації у 1942 році костел був повернений віруючим і чеський священик, ім’я якого загубилось, поставив хрест посередині подвір’я і відновив богослужіння.

Від 1944 року по 1945 рік служив у Полонному кс. Раймонд Козіч (1889?-?), який пізніше виїхав до Луцької дієцезії на територію тогочасної Польщі, а перед цим працював в 1924 році у Козятині, до 1943 у Поташні на Рівненщині.

Після війни опір вірних унеможливив радянським окупантам знову його закрити. Були й інші спроби. Влада зловмисно у 1946-47 році передала його православним, щоб знищити католиків.

 Молились теж і на цвинтарі, де кс. Антоній Хоміцький охрестив близько 300 дітей, між іншими і майбутнього кс. Людвіга Камілевського, першого священика з Полонської парафії.

———----------------------------------——————

Во время немецкой оккупации в 1942 году костел был возвращен верующим и чешский священник, имя которого потерялось, поставил крест посередине двора и восстановил богослужения.

С 1944 по 1945 год служил в Полонном кс. Раймонд Козич (1889? -?), Который позже уехал в Луцкую епархию на территорию тогдашней Польши, а перед этим работал в 1924 году в Казятине, до 1943 в Поташне на Ровенщине.

После войны сопротивление верных сделало невозможным советским оккупантам снова его закрыть. Были и другие попытки. Власть злонамеренно в 1946-47 годах передала его православным, чтобы уничтожить католиков.

Молились также и на кладбище, где кс. Антоний Хомицкий окрестил около 300 детей, между другими и будущего кс. Людвига Камилевського, первого священника с Полонского прихода.

              ПРОДОЛЖЕНИЕ  СЛЕДУЕТ


Рецензии