Signs on the Path

I want to share with you what a beautiful day I had.

And yet, I wish it will be a story of how life sends us "signs" and how (sometimes!) it is important not to deceive ourselves.

For example, there are “signs” in life that direct us and give us confidence in difficult times. They let us know that life is not so pointless as it seems, as it is gently “stroking” us like a small child, to calm from the fear and crying from the unknown (this is a fundamental idea that I wanted to pass in this story).

A couple of days ago, I had such a situation. I will not go into details so as not to bore you.

Sometimes in life, we have two choices, “sacrifice” our moral bases, but after, everything remains the same, yet you are more likely not to be happy with the fact of "self-betrayal," or the second choice, you “stand up” with face to unknown, and what will happen next.

When choosing the second choice, the perception speed immediately changes (this is a separate topic for another story, maybe).

We are kind of happy that we insisted on our own and ready to lose everything, but there was some sense of uncertainty, and we look around, looking for “signs,” which will tell us we did the right thing...

Please do not take the above sayings verbally, and it is more metaphorical.

I'm talking about an emotional state, where whatever we do in such situations and moments, everything must go smoothly, without “obstacles.” Otherwise, it will seem that the choice we made was “wrong.”

It is "shaken" me up before choosing. I "calculated" in my head all the "terrible" consequences and was ready like “samurai” for the worst…
My day is in chronological order.

I get up in the morning under the impression that I saw Robert De Niro in a dream (!)

I go outside. The sky is blue, and the air is not cold but not warm. It smells like spring. I get in the car and say thanks to God that I have a car and can do many things in one day.

I go to the dry cleaners, pick up my clean work clothes, and give over another batch for cleaning.

I go to my favorite diner and have a delicious breakfast.

I go to the car wash, after which the car (white color) looks sparkles and glitters against nature's background. I still can't get used to the idea that the car is mine.

Well, I've never had a new car.

I go to the barbershop, done haircut, and beard trimming for $4 (!)

I go to the clerk for the Income-tax. I call the friend who sent me to see him, asking if the clerk takes credit cards?

– No, where are you?

He asks, I say:

– I'm already here, and I don't have any cash.

– Don't worry. I'll be there in five minutes. I'm also going to see him. After that, I need to pick something up (!)

I say:

– Please bring me the cash.

Precisely five minutes later, I had the money.
I can't say this friend's name without his consent, and he is a former KGB agent (just kidding).

I am grateful to him.

Finished with papers, I go out. The whole day is ahead, and the weather is excellent.

Some "signs" turned me out to the Manhattan, I think:

– All right, I'll go to the Italian restaurant, La Mela.

For me, this is not just a restaurant. It is a symbol that everything is okay. I celebrated four of my birthdays (this year I failed and then I couldn't get there for seven months), today I did it!

– Please, God/Universe.

I said.

– Let there be a parking space right in front of the restaurant (usually there is no parking at day and night).

There is parking and right in front of my favorite restaurant (!).

- Wow, this “sign.”

I thought.

– Beautiful

I parked the car and looked and it was 1:11 pm.

– This is another “sign.”

I ordered what I wanted for a long time, also ate very delicious Italian bread with butter. I didn't drink coffee for three weeks. Today I decided traditionally to "drink."

I posted pictures on FB and wrote the story about the "signs in the evening."

While driving back home, I keep thinking about what I will write. Additional details keep coming to my head. Then I stopped at the red light with thoughts:

- Maybe it's all nonsense, and perhaps I should not need to write this.

Then I look at the watch, and the time was 3:33 pm.

The light turned green, and I drove ahead.

I wish you all a Lot of, Good Health, and happiness!
May the Forces that create miracles be with you!

Amen!

Igor M Isakov

----------------------

Знаки на пути

Хочу поделиться с вами какой у меня был веселый день.

И еще, очень хочу, чтоб это получился не просто рассказ о том как (иногда!) важно не изменять самим себе, а еще как пример того, что в жизни бывают “знаки”, которые нас направляют, придавая хоть немного уверенности в трудные минуты, о том что не все так бессмысленно как нам кажется, и как будто само Бытиё “гладит” нас как маленького ребенка, чтобы успокоить от страха и плача перед неизвестностью (это ключевой смысл того, что я хотел передать этим рассказом)…

Так вот, пару дней назад у меня происходит такой случай, не буду вдаваться в подробности дабы не утомлять вас.

Бывает иногда в жизни, когда от страха перед не известностью стоит выбор, “пожертвовать” своими моральными устоями и тогда все остается по старому, но мы при этом скорее будем не довольны что “предали” сами себя, или же второй вариант, мы “встаем” лицом перед неизвестностью, без ничего, не зная что будет дальше…
При выборе второго варианта, скорость восприятия сразу меняется… (это отдельная тема).

Мы как бы довольны, что настояли на своем и были готовы потерять все, но при этом, остается какое то чувство неуверенности и мы начинаем оглядываться по сторонам, искать “знаки”, что поступили правильно…

Прошу, не понимайте несколько вышесказанных строк дословно - это скорее образно, речь идет об эмоциональном состоянии, где что бы мы не делали в таких случаях и моментах, все должно идти гладко, без “запинок”, иначе будет казаться, что выбор был сделан “неверно”…

Вообщем по порядку, “перетрясло” перед выбором, прикинул в голове все “страшные” последствия и был готов как “самурай” на худшее…
Мой день в хронологическом порядке.

Встаю утром под впечатлением, что видел во сне Роберта де Ниро (!)

Выхожу на улицу, небо голубое, воздух не холодный но и не теплый, пахнет весной.
Сажусь в машину, говорю спасибо Богу/Вселенной, что у меня есть машина и я могу сделать много дел за день.

Еду в химчистку, забираю рабочие вещи, чистенькие, сдаю другую партию на чистку.

Заезжаю в любимый дайнер, вкусно завтракаю…

Заезжаю на мойку машин, после которой машина просто сверкает и блестит на фоне природы, своим белым цветом, все никак не свыкнусь с мыслью, что машина моя.
Ну не было у меня никогда новой машины :)…

Еду дальше, в парикмахерскую, ровняют и стригут мне бороду за $4!

Заезжаю к клерку, подписать, забрать и заплатить за “Income Tax”.
Звоню другу, который послал меня к нему, спрашиваю, берет ли клерк кредитные карточки?

- Нет, ты где? спрашивает он, я говорю что уже тут, и у меня нет наличных, он говорит:
- Не переживай, я через 5 минут буду там, тоже иду к нему, надо что то забрать (!)
Я говорю:
- Привези мне деньги :)…

Ровно через 5 мин у меня были деньги :)
Имя этого товарища сказать не могу без его согласия, (он бывший сотрудник КГБ, шутка), благодарен ему...

Выхожу, целый день впереди, погода хорошая.

Короче, какими-то знаками оказался (в Манхеттене), думаю:
- Ладно, поеду в итальянский.

Про этот ресторан я писал раннее, тут:

"История произошедшая со мною много лет назад. 2001"

Для меня это не просто ресторан, это символ, что все хорошо... Там я справил 4 года подряд свой день рождения (в этом году не удалось по каким то причинам, а потом, не мог попасть туда 7 месяцев), сегодня мне это удалось!

Прошу Бога/Вселенную:
- Пусть прям напротив ресторана будет парковка (парковки там не бывает, поэтому нафоткал столько свою машину, со всех ракурсов, детский сад).

Красота. Запарковал машину, смотрю время, 1:11

- Ух ты, “знак” (говорю же, детский сад).

Зашел, от души поел именно то, что давно хотел. Очень вкусный хлеб, а еще с маслом, просто “рай”. Кофе не пил 3 недели, сегодня решил традиционно "выпить".

Запостал на ФБ фотки, думаю вечером расскажу про знаки…

Еду, думаю как и что напишу, по ходу новые детали в голову лезут, (конечно, на дорогу тоже смотрю). Останавливаюсь на красный цвет с мыслями:

- Да ерунда все это, может не надо писать, смотрю на часы, время 3:33...

Загорелся зеленый и я поехал дальше…

Всем Желаю Много Любви, Крепкого Здоровья, Счастья и Пребывания в Потоке!
Пусть с вами прибывают Силы, что творят Чудеса!

Спасибо что прочитали!


Рецензии