Ищущий зло, обретает зло

Вониг лоьхург
вочух вер вац
Чеченская посл.

Ингушский народ уже два месяца лихорадит в связи с бульдозерно-полицайским нашествием властей Чечни на Сунженский район. За все это время ни один ингушский чиновник не соизволил прояснить ситуацию.

И только 25 сентября с.г. премьер Правительства З. Евлоев, главы Совбеза А. Дзейтов и Миннаца М. Яндиев произвели донельзя короткометражные информационные вбросы о том, что подписание соглашения о границах с Чечней будет способствовать установлению справедливости и укреплению братских отношений. При этом они умудрились ни слова не произнести о том, какова суть этого соглашения. Ни слова ясности о передаче или нет ингушских земель Чечне. Глава Ингушетии вообще ушел в глубокое подполье, из которого не доносится ни малейшего звука по данному вопросу.

Зато четко и слаженно заработала репрессивная машина: последовали задержания или вызовы в ингушское полицай-бюро Б. Хаутиева, С. Султыгова, Р. Муцольгова, М. Албогачиева. Во-вторых, в республике отключен интернет. В-третьих, перекрыты улицы в Магасе и расставлены полицай-заслоны... Полицай-бюро издало наказ: «больше трех не собираться, иначе, привлечем, арестуем, закатаем...»

Юнус-Бек, Зялмах, Ахьмад, Муслим, кхыдола Iаьдалхой, Даьле дIадаха дезаш да шо а масса вола саг санна. Шо къамо хержа деций а Дала хьалхашка шоана бехктоакхам тIалата Цо хьакхела гIалгIай халкъа кхаьча дика а во а бахьан. Оаша Дала кхеллача гIалгIай къаманца лоархIам лелабац, цун тIалаташ йола сагото тIера яьккха цхьа дош алац.

Далла жоп дала-м дезаргда шун. Цун хьалхашка шо эттача шун оагIув лаца ЦПЭ хургьяц, полицаеш хургбац, Кремле багIа шун даьхой-наьнахой хургбац... Цига шуца цхьан мугIарах латташ Рамзан а хургва. Даьлага ба-кх шун болх...

Аз сардам боаккхарбац шоана «Дала кхел йойла» аьнна е «Вий гIойла» аьнна. Из сардам, из вий оаша шоаш шоашта кхайка еш латт ца хадаш оашош лелабеча наькъаца, дувцача къамаьлаца, къаманца боацача балаца. Са гIулакх даьннад оаша шоашта баьккхача сардама тIехьа, кхайкаяьча вийна тIехьа «Амин!» аьлча...

Наггахь санна оаша гIалгIай лаьтта чIегильг дIалой, кхы а чIоагIагI къаман эгIазлона, сардама, вийна кIал отта шо. Аз шоана сардам а баккхац, вий а кхайка яц, амма ловца ца баьккхача-м Iелац: Дала аьттув ма боаккхалба шун Дала кхеллача гIалгIай къама дIахьо а тийшаболх лелабе!


Рецензии