Виктория Георгиева с изложба в Betahaus Kafe

Виктория Георгиева – Mouse от Исперих имаше своята поредна творческа изява. Тя и петимата стрийт арт - художници Алекси Иванов,GLOW, Taskore, Faunagraphic и Точка Спот изрисуваха в топли и ярки цветове трафопостостове, разположени на ключови места в столицата. Това се случи в рамките на проекта „Граффопост“, който е рожба на  фондация “Visionary”. Целта на “Visionary” е предоставянето на платформа за визуални артисти и съвременни стенописци, които да покажат своята визия за промяна на дадено пространство чрез основен художествен проект, изцяло съобразен със самата градска среда. В шестия „Граффопост“ вниманието на аудиторията бе насочено към съвременното стенописно изкуство и принадлежността му в града.
    Работната локация на Виктория в проекта на “Visionary” бе до изхода на метростанция „Сердика“, намиращ се в непосредствена близост до статуята „Света София“. В своя стенопис Маус изобрази лика на силната и благородна жена, чийто нежен и магичен образ изпъкна силно на фона на статуята – символ на столицата.
      „Много се радвам, че успях да се включа в невероятния проект „Граффопост“. Преживяването беше наистина уникално. Един от най – добрите проекти, в които съм участвала през последните няколко години“ – сподели Виктория Георгиева – Mouse по повод артистичната изява.
      Последвалата „Граффопост“ експозиция на шестимата художници имаше за цел да представи концептуално техните нови произведения, разработени в градска среда. Откриването на изложбата се случи в култовото заведение „Betahaus Kafe“ в София на 24. 10. 2018, а Виктория Георгиева бе един от модераторите на събитието. Творбите на художниците бяха изложени на вниманието на аудиторията в продължение на месец и привлякоха много почитатели.
     Исперихчанката беше част и от престижния Варна Лит Фест 2018 в началото на месец юни тази година. Фестивалът се осъществи с подкрепата на Община Варна и до него се докоснаха 4000 души. Виктория Георгиева се включи в събитието ведно с номинирания за Оскар писател Георги Господинов. Под нейно ръководство се проведе Творческа работилница за деца на открито. В работилницата участваха деца от девет до тринайсетгодишна възраст и младежи.
     Задачата на работилницата бе да се подготвят скици, които да бъдат визуализирани върху общо 18 картонени кутии с приблизителни размери  60х40х40см. Всеки участник после пренася скицата си на по – голям формат, оцветявайки я с акрилни бои, спрейове на  водна основа от серията Water Based MNT Colors и маркери за завършващ ефект. Финалната арт - инсталация включва в себе си общо всички триизмерни форми и се композира в пространството. Резултатът е кутия на спомените или капсула на времето, в която в продължение на десет години ще се съхраняват разказите на десет деца.


©Serenity Anderson, All Rights Reserved


Рецензии