Открытое письмо политическим партиям Белоруссии

 Здравствуйте уважаемый руководитель партии!
Пишет вам Председатель Комитета Интеграционных Процессов Постсоветского Пространства. Наш комитет создан для развития интеграционных процессов на постсоветском пространстве и в конечном счёте это должно привести к возрождению Единого Союзного Государства. То есть конечной целью является создание Единого Союзного Государства.Данное письмо касается процессов интеграции на постсоветском пространстве и если вам это неинтересно можете дальше не читать.

Анализируя все интеграционные процессы и организации которые в них участвуют мы выявили ряд важных интеграционных процессов на постсоветском пространстве.

Первый интеграционный процесс- интеграция стран СНГ.
Второй процесс- это процесс интеграции в рамках Таможенного Союза.
Все вышеперечисленные интеграционные процессы важны и нужны, они обладают несомненными достоинствами, но есть один существенный минус.

И наконец самый главный интеграционный процесс на всем постсоветском пространстве- это процесс создания и развития и укрепления Союзного государства Белоруссии и России.

Он тоже обладает рядом преимуществ, есть конечно и минусы, но есть самый главный и большой плюс перед первыми двумя. Первые два вида интеграции- это интеграция межгосударственная, несколько государств выстраивают свою экономику так, чтобы было выгодно и стране и членам союза или содружества и ничего более.
В случае с интеграцией Союзного государства Белоруссии и России речь идёт о создании Единого Союзного Государства.
Но не только этим важен процесс построения Союзного государства Белоруссии и России. В Союзном договоре в статье пункте есть норма по которой к этому договору могут присоединится и другие государства постсоветского пространства, этот договор открытый. Фактически, Союзное государство Белоруссии и России это ядро будущего Союза, который мы так безумно потеряли.
Вся политика, все действия, все принимаемые документы направлены только на это.
Моя личная позиция заключается в том, что как гражданин родился в СССР, жил в СССР и конечно хотел бы чтобы мои дети и внуки жили в Союзе.
Я приложу все усилия для этого. Я не одинок в своём мировоззрении.
Если вы политические партии и хотите придти к власти в результате выборов, то вы должны знать следующее. На референдуму 1991 большинство граждан СССР высказались за сохранение Единого Союзного государства. Сейчас проходящие социологические опросы показываю что 85% граждан положительно относиться к идее возрождения СССР в том или ином виде. Эта идея очень популярна среди народа, вашего электората. Поэтому любые шаги направленные на укрепление и дальнейшее развитие Союзного государства Белоруссии и России будет восприниматься населением, соответственно больше шансов победить на выборах.
Моё конкретное предложенее заключается в том чтобы начать всенародное обсуждение вариантов Конституции Союзного государства Белоруссии и России. Всенародного обсуждения вариантов Конституции, принятие окончательного варианта на референдуме и после этого формирования в соответствии с Конституцией органов государственный власти. Если вы готовы как партия, как организованная политическая сила участвовать в этом прошу дать ответ.
 
Если у вас есть варианты Конституции Союзного государства Белоруссии и России или предложения, которые могут быть внесены в Конституцию, то прошу вас отправить их на электронный ящик kippp2019@mail.ru . Можете начать обсуждать проекты в отделениях партии и среди сторонников. Могут быть проведены круглые столы, форумы, конференции посвещенные проекту Союзной Конституции. Об инициации таких мероприятий прошу ставить КИПП в известность чтобы мы могли оповестить как можно больше участников. В свою очередь о проведении таких мероприятий мы будем ставить Вас в известность. Также о дальнейших шагах по развитию интеграционных процессов и вашего участия в них будем ставить в известность. Это шанс для любой партии, а тем малой и не парламентской делать большую политику, влиять на электорат и пройти в Госдуму.

С уважением Председатель КИПП Ишалин Руслан

Добры дзень паважаны кіраўнік партыі!
Піша вам старшыня Камітэта інтэграцыйных працэсаў постсавецкай прасторы. Наш камітэт створаны для развіцця інтэграцыйных працэсаў на постсавецкай прасторы і ў канчатковым рахунку гэта павінна прывесці да адраджэння адзінай саюзнай дзяржавы. Гэта значыць канчатковай мэтай з'яўляецца стварэнне адзінай саюзнай дзяржавы.Дадзены ліст тычыцца працэсаў інтэграцыі на постсавецкай прасторы і калі вам гэта нецікава можаце далей не чытаць.

Аналізуючы ўсе інтэграцыйныя працэсы і арганізацыі якія ў іх удзельнічаюць мы выявілі шэраг важных інтэграцыйных працэсаў на постсавецкай прасторы.

Першы інтэграцыйны працэс-інтэграцыя краін СНД.
Другі працэс-гэта працэс інтэграцыі ў рамках Мытнага саюза.
Усе вышэйпералічаныя інтэграцыйныя працэсы важныя і патрэбныя, яны валодаюць несумнеўнымі вартасцямі, але ёсць адзін істотны мінус.

І нарэшце самы галоўны інтэграцыйны працэс на ўсёй постсавецкай прасторы-гэта працэс стварэння і развіцця і ўмацавання Саюзнай дзяржавы Беларусі і Расіі.

Ён таксама валодае побач пераваг, ёсць вядома і мінусы, але ёсць самы галоўны і вялікі плюс перад першымі двума. Першыя два выгляду інтэграцыі - гэта міждзяржаўная інтэграцыя, некалькі дзяржаў, выбудоўваюць сваю эканоміку так, каб было выгадна і дзяржаве і сябрам саюза або садружнасці і нічога больш.
У выпадку з інтэграцыяй Саюзнай дзяржавы Беларусі і Расіі гаворка ідзе аб стварэнні адзінай саюзнай дзяржавы.
Але не толькі гэтым важны працэс пабудовы Саюзнай дзяржавы Беларусі і Расіі. У Саюзнай дамове ў артыкуле пункце ёсць норма па якой да гэтай дамовы могуць далучыцца і іншыя дзяржавы постсавецкай прасторы, гэты дагавор адкрыты. Фактычна, Саюзная дзяржава Беларусі і Расіі гэта ядро будучага саюза, які мы так вар'яцка страцілі.
Уся палітыка, усе дзеянні, усё якія прымаюцца дакументы накіраваныя толькі на гэта.
Мая асабістая пазіцыя заключаецца ў тым, што як грамадзянін нарадзіўся ў СССР, жыў у СССР і вядома хацеў бы каб мае дзеці і ўнукі жылі ў Саюзе.
Я прыкладу ўсе намаганні для гэтага. Я не самотны ў сваім светапоглядзе.
Калі вы палітычныя партыі і хочаце прыйсці да ўлады ў выніку выбараў, то вы павінны ведаць наступнае. На рэферэндуму 1991 большасць грамадзян СССР выказаліся за захаванне адзінай саюзнай дзяржавы. Зараз праходзяць сацыялагічныя апытанні паказваю што 85% грамадзян станоўча ставіцца да ідэі адраджэння СССР у тым ці іншым выглядзе. Гэтая ідэя вельмі папулярная сярод народа, вашага электарату. Таму любыя крокі накіраваныя на ўмацаванне і далейшае развіццё Саюзнай дзяржавы Беларусі і Расіі будзе ўспрымацца насельніцтвам, адпаведна больш шанцаў перамагчы на выбарах.
Маё канкрэтнае предложение заключаецца ў тым каб пачаць ўсенароднае абмеркаванне варыянтаў Канстытуцыі Саюзнай дзяржавы Беларусі і Расіі. Усенароднага абмеркавання варыянтаў Канстытуцыі, прыняцце канчатковага варыянту на рэферэндуме і пасля гэтага фарміравання ў адпаведнасці з Канстытуцыяй органаў дзяржаўны ўлады. Калі вы гатовыя як партыя, як арганізаваная палітычная сіла ўдзельнічаць у гэтым прашу даць адказ.
 
Калі ў вас ёсць варыянты Канстытуцыі Саюзнай дзяржавы Беларусі і Расеі ці прапановы, якія могуць быць унесеныя ў Канстытуцыю, то прашу вас даслаць іх на электронную скрыню kippp2019@mail.ru . Можаце пачаць абмяркоўваць праекты ў аддзяленнях партыі і сярод прыхільнікаў. Могуць быць праведзены круглыя сталы, форумы, канферэнцыі прысвечана праекту саюзнай канстытуцыі. Аб ініцыяцыі такіх мерапрыемстваў прашу ставіць КИПП у вядомасць, каб мы маглі паведаміць як мага больш удзельнікаў. У сваю чаргу аб правядзенні такіх мерапрыемстваў мы будзем ставіць Вас у вядомасць. Таксама аб далейшых кроках па развіцці інтэграцыйных працэсаў і вашага ўдзелу ў іх будзем ставіць у вядомасць. Гэта шанец для любой партыі, а тым малой і не парламенцкай рабіць вялікую палітыку, уплываць на электарат і прайсці ў Дзярждуму.

З павагай Старшыня КІПП Ишалин Руслан


Рецензии