Гапчи шан чяка

          Хъубзарла хъайзибси лацлизиб хIербирулри шан чяка. Мякьлар адамтани далхулри хъа гIяргIни. Иларти анкIила бегI бетаурли саби шан чяка ва царалти чякни гьадирхъули сари.
– Къалмакъар агарли хIербиэс хIебирулрив? – гьарзамана хьарбикIули саби илала бархкья.
– Ну сабра ишаб бегIла саберхурси! – хамли бикIули саби шан чяка.
          Илини царалти арцантира далтули ахIенри. Бахъ биштIасилизи халбирули, илди селра хIедикIулри. Илавси адамли нясдеш дегес цIа бикьур. Телефонничи дяхъибти зянгъли ил арукиб. Ахъбиубси дягIли лацлизи тIашдатурти кьялубази цIилцIилагуни гIяйдариб ва цIадикиб. Мякьлаб буилри ил шан чякала пукьа. Арцантачи тиладибухъун кумекбарахъес, амма чилра хIебакIиб.
– Набчи гIясидиубли арцанти ляркьули ахIен. Се бариша? – бикIулри ил бисули бархкьязи ва, камси замана дикибхIели, гьамбикиб, – Нуни адамтази я гап чехIедаахъира я илдас вайси селра хIебарира.
          Къалабали бякьи азбарлизивси адамла бекIла чедиб алавбикIули ил вявбикIулри. БиштIати дурхIнани чяка гьабирхъулри, амма халадудеш чякала пишначи шакикиб ва хIеръахъес дурхIни батаиб. Илаб халабикIуси цIа чебаиб ва, лебилра жибарили, ил бишун.
– Ишаб белики иш шан чякала пукьа биэс, – иб хала дудешли. – Илини сунела дурхIнира дерцахъиб ва нушала хъалира.
          ГIур ил шан чяка я гапхIебикIи, я къалмакъарта хIебиркьи.


Рецензии