Русская Литература. Олег Черницын. Желание

Олег Черницын Русская Литература Желание

Oleq ;ernits;n
Rusiya
Arzu

na;;l

;sg;ri a;;r yaralam;;d;lar, qan i;ind;ydi. Sanitarlar onu d;y;; meydan;ndan ;;xar;b d;rhal c;rrahiyy; palatas;na g;tirdil;r. Onu ya;l;, t;cr;b;li v; tibb sah;sind; tan;nm;; bir polk c;rrah; ;m;liyyat edirdi. H;kim b;t;n g;c;n; s;rf el;di, n; q;d;r ;al;;d;sa, ;sg;ri h;yata qaytara bilm;di. A;;r yara ;l;mc;l idi. C;rrah k;d;rl;ndi, sars;ld; v; t;rini sildi. G;r ne;; ildir bu c;rrah b;;a;;yla b;rab;r o da d;y;;;r, ;ll;;ir, ;al;;;rd;, lakin h;r d;f; ;l;m onun imkanlar;n; ;st;l;y;nd; bunu ;r;yin; d;rd el;yir; ;;xs;n ;z;n; g;nahkar say;r, tan;mad;;; adamlar;n ;l;m;n;, itkisini is; faci; v; ;;xsi k;d;ri kimi q;bul edirdi...
;; el; g;tirdi ki, bizim q;hr;man;m;z ;sg;rin dal;nca g;yl;rd;n m;l;k u;ub g;ldi. M;l;k  onu Allah;n h;zuruna aparmaq;;n g;lmi;di. Az getdil;r, ;z getdil;r, ax;r ki, g;lib Allah;n q;buluna d;;d;l;r, vaxt;nda g;lmi;dil;r. M;l;k bu yollarda ;sir-yesir olmu;du: g;r n; q;d;r Yer adam;n; bura g;tirmi;, son m;nzil; q;d;r m;;aiy;t el;mi;di!.. Bel;likl;, m;l;k bizim ;sg;ri Allaha t;qdim el;di...
- Salam, Zat Ali...- q;hr;man ;sg;r q;fl;t;n kar;x;b susdu...- Siz; nec; m;raci;t edim bilmir;m, ba;;;lay;n...
-Sad;c; Allah de, v;ssalam.
-Y;ni bu q;d;r sad;? Ax; bizim Yerd; kim r;tb;lidirs;, ona "Zat Alil;ri", ya da ";lah;zr;t" dey; m;raci;t edirl;r...Burda is;... g;r n; q;d;r sad;dir...
-M;n s;nin komandirin deyil;m ki! He; knyaz-filan da deyil;m... M;n s;nin dostunam...
Allah t;z;g;l;n adama n;vazi;l; bax;b g;l;ms;di.
- ;r;yin nec; ist;yir...sad;c;, s;mimi ol, el; m;n; "S;n" dey; m;raci;t ed; bil;rs;n...-;lav; etdi.
;sg;r s;hb;tin bel; al;nd;;;na xeyli t;;cc;bl;ndi, q;lbi rahatland;, bir q;d;r d; do;mal;q hiss el;di, el; bil u;aq vaxt; ba;;n; anas;n;n dizi ;st;n; qoymu;du.
-S;nin haqq;nda h;r ;eyi bilir;m, ;sg;r. Namusla ya;am;san, ;;ca;tl; d;y;;m;s;n...D;y;;; birinci at;lm;san, yolda;lar;n;n dal;nda gizl;nm;mis;n. ;ndi is;, ;ziz balam, tamam, bitdi h;r ;ey- d;y;;d;n, vuru;dun, qurtard; getdi! G;lmis;n, rahatlan, layiqs;n buna!
-T;;;kk;r edir;m, ;lahi! H;qiq;ti Siz, daha do;rusu, S;n bil;rs;n! S;nd;n he; n;yi gizl;tm;y;c;m: d;z;, yoruldum, ;ox yoruldum; ne;; ill;rdi d;y;;;r;m, m;harib; edir;m... ;ndi he; olmasa dinc;l;r;m!
-Lap yax;;! ;ndi is;, ;sg;r, s;n n; sa;san, n; d; ;l;! S;n h;l; Allahla g;naha batm;; Yerin aras;ndasan; ;;ca;tli h;yat;na g;r; m;n; sonuncu arzunu s;yl;. N;z;r; al ki, burda bu imtiyaz ham;ya verilmir!
;sg;r fikr; getdi, dedi:
-;lahi, s;nd;n xahi; edir;m, ilk olaraq m;nim valideynl;rimi- do;ma anam; v; ;ziz atam; yan;na ;a;;r! Sonra n; vaxt ist;s;n m;nim dal;m;a m;l;k g;nd;r;rs;n!
Allah bel; bir arzuya xeyli t;;cc;bl;ndi, ;sg;r; ac;;; tutdu; h;tta ;r;yind; ona ;;mx;rd;:"N; ;;r;nl;yirs;n, ;sg;r?! S;n he; vaxt qorxaql;q etm;mis;n, h;mi;; ;l;m;n g;z;n;n i;in; baxm;san, amma indi kol axtar;rsan gizl;nm;y;? N;dir, ey b;nd;m, qoxdun? ;z valideynl;rin; ;l;m arzulay;rsan?.."
-Yox, ;lahi! M;n he; vaxt ;l;md;n qorxmam;;am, indi d; qorxmuram! Valideynl;rim ;;;n is; ;l;m ist;mir;m, onlara d;rd d; arzulam;ram... Onlar ne;; ill;rdir ki, m;ni g;zl;yirl;r, xiff;t ;;kirl;r... V; bird;n bu b;db;xtlik ;z verdi! Ax; onlar bu d;rd; layiq deyill;r!..
Allah susdu, ;lini dal;;n-dal;;n a; saqqal;na ;;kdi, diqq;tl; ;sg;r; baxd;.
-Neyn;k, qoy s;n dey;n olsun, ;sg;r! M;n birinci d;f;di bel; bir arzu e;idir;m: insanlar valideynl;rin; uzun ;m;r arzulay;r, xahi; edirl;r ki, onlara firavanl;q b;x; edim. S;n g;r n; deyirs;n?! ;hs;n...;sg;r, burda da y;ks;kd; durdun! Qay;t geri! Valideynl;rinl; birlikd; ya;ayacaqsan, h;l; bir n;v;l;rl; d; oynayacaqsan!..

- Ora bax! Ora bax! - ;m;liyyat ;ad;r;ndak; adamlar c;rrah;n q;;q;r;q s;sin; diksindil;r. C;rrah indic; ;lm;; ;sg;rin meyitin; matd;m-matd;m bax;rd;. - M;c;z;di, m;c;z;! O t;rp;ndi! N;f;si g;lir! O, qay;td;!..
Tan;nm;; h;kim a;;q-a;kar ;z;n; itirib heyr;tl; ;traf;ndak; adamlara bax;rd;. Sanki onlardan n;s; bir cavab g;zl;yirdi. Ham; ;sg;r; sar; cumdu.
-Ola bilm;z! G;zl;rim; inanm;ram!- h;kim titr;k s;sl; davam el;di, ;liyl; ;r;yini tutdu.
-Doktor, siz dahisiniz! Siz m;c;z; yaratd;n;z! T;brik edirik!- ;trafdan heyr;tli s;sl;r ucald;.
V; he; kim g;rm;di ki, m;l;k ;z a; qanadlar;yla ;sg;rin g;zl;rini ehtiyatla a;d;, ona dostcas;na g;z vurub p;;;ldad;: "Yenid;n h;yata xo; g;ldin!"
;sg;r do;ma Yerin havas;n; d;rind;n ciy;rl;rin; ;;k;r;k, daha rahat n;f;s alma;a ba;lad;, g;l;ms;di, dedi:"T;;;kk;r edir;m! Orda, yuxar;da da m;nim ;v;zim; Ona t;;;kk;r el;, ax; m;n macal tapmad;m Ona sa; ol deyim!.."
;m;liyyat ;ad;r;nda is; h;y;can i;ind; heyk;l kimi yerind; donub qalan c;rrah; el; hey t;brik edirdil;r...
T;rc;m; etdi: Kamran N;zirli


Рецензии