Районная библиотека

РАЙОННА БІБЛІОТЕКА

Для мене Іванківська районна бібліотека, неначе своєрідний музей, наснажений мудрістю, філософськими розмислами численних письменників, поетів, непересічних майстрів красного слова. Це - невичерпний храм знань, різноманітної інформації. І господарюють тут дівчата-бібліотекарки: Світлана Миколаївна Годун, провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ, Наталія Миколаївна Олещенко (книговидача), Олена Анатоліївна Хутько (читальний зал).

Всі названі мною працівники книгозбірні – втілення, зразок ввічливості, доброти, вихованності. Зупинюсь, зокрема, на постаті Світлани Миколаївни Годун. Щойно одчинивши двері бібліотеки, стрічаю привітний, допитливий погляд уважних очей Світлани Миколаївни, білявої, вище середнього зросту жінки, і наче повіяло фіалковою весною, обдало теплою хвилею лагідності, хоч на дворі лютує зима.
Одразу Світлана Миколаївна знайомить мене з новинками художньої літератури, радить прочитати той чи інший твір, набувшого визнання письменника, (В. Шкляра).
У переліку обов’язків, численних заходів Світлани Миколаївни – засідання ради книголюбів, зустрічі з видатними, неординарними людьми Іванківщини, презентації книг наших земляків.

Це твори Івана Захаровича Кірімова, Галини Василівни Кизі і Тетяни Семенівни Рябокляч, Григорія Івановича Іваненка, Івана степановича Притики, Михайла Юрійовича Ласкавого, Тамари Михайлівни Микитенко (Куколевської) і інших. Відчуваю, шановна Світлана Миколаївна, що лише частково назвав те, до чого Ви причетні; вибачте будь-ласка.

Тож снаги Вам, любі, нових творчих здобутків у благородній справі розкриття чарівного світу книги, прихильникам художнього слова.


Рецензии