Планета миршаби билан муносабат

Ер юзида битта миршаб бор. Иш шу даражага етдики унга карши турадиган битта Зот бор холос. Колган мамлакатлар унинг чалган мусикасига уйнаб коляпти. Ер юзидаги барча хунрезликлар уша миршабнинг таъсирида буляпти. Асосий ракиби булган Кунгир айик юрти хам ундан азият чекяпти. Миршабнинг эса бурнини тикмаган жойи колмади. Дунёдаги купгина террористик ташкилотларини хам унинг узи молиялаштиради. Узининг ташки мамлакатлардан карзи триллиондан ошиб кетсаям, бу миршабнинг парвойига келмайди. Чунки, унда курол бор. Куролдан ташкари жуда кучли хуфя хизмати. Дунё ахборот коммуникация тизимларининг энг илгор технологиялари хам унда. Хохлаган ишини килиб ётибди. Собик СССР парчаланганидан сунг бу худудда уруш оловини ёкишни орзу килиб яшайди. Канчадан канча маблаглар сарфлаб уз максадига эришишдан тап тортмайди.
Миршабнинг Марказий разведка Бюросининг энг хуфё ертуласидаги, утолмас зирхли сейфини очиб куринг уруш оловини сочишга мулжалланган мамлакатлар руйхати тузилган режаларини топасиз. Бу миршаб ута кучли ва маккор. Уз кадриятларидан бошка хеч кимнинг хохиш иродасини писанд килмайди.
Бундан олти юз йигирма йиллар олдин Амир Темур бобомиз хам деярли улардай булган. Кайси мамлакатда диндан кайтиш, золим хукмдор борлигини хуфялари унга етказишса уша мамлакатга Адолат урнатиш учун отланган. Бу энди ислом кадриятлари химояси учун булган дейишимиз билан ногахон хозирги дунё Миршабини тушунгандай, тушундикми, демак уни оклагандай буламиз.
Аммо, унинг кадриятлари насронийлик кадриятлари химоясида буляпти десак хазм килолмаймиз. Начора тегирмон навбати билан эканда.
Миршабнинг Марказий Осиёга нисбатан бир неча бор килган хуружларини куриб турибмиз. Уша суикасдларнинг тагини ковласангиз «Мен» деб Миршабнинг яшил рангли когози юз курсатади.
Европада, Миршаб юртида биттагина нохуш вокеа дархол жамият ва давлат микёсида кенг мухокама килинади, айбдорлар жазоланади ёки жамоатчилик иззасига махкум этилади. Бу цивилизацион услуб хисобланади. Бунинг сабаби прогрессив кучларнинг куплигида. Бу козонни Гарб насронийлари яратдилар. Козоннинг кулогини хам хохлаган жойларидан куядилар.
Миршаб юртини тизгинлайдиган Бирлашган Миллатлар Ташкилоти хам Миршаб томонидан молиялаштирилганидан кейин унинг бошбадоклигига чидашга мажбур. Миршаб учун Марказий Осиё мамлакатлари Африка ёки Якин Шарк мамлакатлари каби бир улжа холос.
Миршабни тизгинлайдиган Кунгир Айик мамлакати ёки Сарик Аждархо давлати хам уз ёгига узи ковурилиб ётибди. Лекин, бу икки нисбатан кучсиз давлат хам Марказий Осиё давлатлари кучайиб, халки уларникидан яхши яшаб кетишига рози эмас.
Бу учала Юхонинг Марказий Осиё мамлакатлари тараккиётини тизгинлаб туришдан бошка киладиган иши йукми?
Йук! Уларнинг хаммаси хадиксирайдилар. Чунки, тарих уларни шундай хулоса килишга мажбур килади.
Шунинг учун биздаги ислохотлар авж олишига зимдан ола карайдилар. Биз бу уч Титаннинг кай бирининг кунглини олайлик? Уларнинг кунглини олиш кулимиздан келадими?
Сарик Аждархонинг кунглини олиш учун табиий ресурсларимизни унга сотишимиз, иложи булса ерлар, конларни хам сотишимиз, ундан катта микдорда карз олишимиз керак.
Кунгир Айикка  ахолимиз хор ва зор булиб унинг хожатхоналарини тозалаб, унинг тилини, тарихини улуглаб турсак кунади, шекилли.
Миршаб. Миршабнинг кунглини олиш мушкулрок. Унинг талаблари жуда адолатли куринади суд-хукук тизими, ОАВда очиклик ва эркинлик. Агар бу ишни килмасак Жанубимизда унинг иккита эгизак – Толибон ва ИШИД деган Купорувчиларини ишга солишга тайёр.
Жалолиддин Румий Хазратлари айтганларидек «узим кум зарраси булсам-да сахронинг ташвиши менда»ми?
Ха, шундай. Болаларим, набираларим келажаги учун мен куймасам ким куяди?
Кунгир Айик, Миршаб, Сарик Аждархо шохида юрса мен баргида юриш йулини топишим керак!
Бунинг учун насронийлар ва бутпарастлар кадриятларидан-да кучлм ва юксак кадриятларни топишимиз керак!
Шукурким бундай йул бор!
Бу барчасини кузатиб ва бошкариб турган Аш Шохийдга богланиш йули!
«Бу кулинг билан хам, тилинг билан хам бировга озор берма» деган Расули Акрам йули!
Узимизни ислох килмагунимизча, давлатимизни ислох килолмаймиз!
Нега Рамазон рузасини тутган киши Аллохга суюкли булади?
Чунки, ун соатми, ун икки соатми ёки ун беш соатми биз учун ризк беришни зиммасига олган Зот бир муддат дам олгани учун.
Биз эса амалларимиз билан Ул Зотнинг газабини синашга уриниб ётибмиз.
Узимиз ясаган бут-санамларга сигиняпмиз. Фахш сузлар билан бир-биримизни хакорат киляпмиз. Биров эккан экинни пайхон киляпмиз. Жазирамадан саклаш учун экилган дарахтларни кесяпмиз. 
Бировларнинг туши, хаёли, фикри ва тугри сузи ислом динида такиклансин деган жойи каерда бор?
Танкид учун таъкиб борми динимизда?
Ахир Куръонда Расули Акрамга айтилган-ку, «агар сизни масхара килишаётган булишса, билингки, сиздан олдинги пайгамбарлар хам масхара килинган» деб. Бу танкидларга чидамли булиш кераклигининг Конуни эмасми, ахир?
Бизнинг динимизда «фол – яхши суз» дейилади.
Фалончи хакида ёмон гумонда булиш ва ёмон амал килиши мумкин деган фол билан унинг озодлигини чеклаш, демакки кулликка солиш кораланади.
Бизнинг динимиздаги энг юксак савоб амал ¬¬– кулни озод килиш.
Миршаб, Кунгир Айик, Сарик Аждархоларни хам Аллох яратган ва уларнинг барча амалларидан Узига маълум.
Бизнинг йулимиз Кунгир Айик, Сарик Аждархо, Миршабнинг кунглини овлаш эмас (овлаб хам булмайди, чунки, бу иш чукаётган киши иккита эмас, балки учта кемани ушлагани каби бефойда амал) тугридан тугри уларни яратган Зотга богланиш.
Зеро ана шу йулни топган Амир Темур давлатимизни юксак чуккига кутарганди!
 

 

 


Рецензии