Лисиця

Вона прокинулась і нащулила свої хитрі вушка.Їй дуже хотілось їсти і пити і вона попрямувала до лісу. В лісі було тихо і спокійно, лише десь в далині дзюркотіла річечка.
Це був початок осені. В цей час до лісу наближались двоє друзів Денис та Олег. Вони вирішили пошукати різні природні матеріали на урок праці.
 - Ой, яка краса,- захоплено сказав Денис Олегу.
 - Подивись он берізки вже вдяглися в жовте плаття!- вигикнув Олег.
- А он осика ніби вдягла на себе червоне намисто.
Хлопці попрямувала далі і натрапили на величавий дуб. Але ось несподівано під дубом щось зашаруділо
-  Дивись но, їжачок,- тихенько пррооомовив Дениско.
Їжачок, настурбурчивши свої сірі колючики, пильно подививсь на хлопців.
- А он на високій сосні білочка, ти поглянь яка красуня!
Вона сиділа на гільці , тримаючи у  лапках горішок. А тим часом  лисичка вже наближалася до річки. На річці плавали дики гуси. Лисичка аж облизнулася, сподіваючись поласувати смачненькою здобиччу.
Аж раптом лисиця почула постріли. Це мисливці вийшли на полювання. Лисичка злякалася і побігла куди очи дивилися. Вона бігла що духу і потрапила в болото. Спробувала вибратись, але її задні лапи міцно застрягли. Лисичка затявкала, кличучи на допомогу. А неподалік були Денис та Олег. Вони почули тявкання і побігли на звук. Там  вони побачили руду хижачку.
- Дивись , Денисе,хто це?- запитав Олег у Дениса.
 - Це лисиця,- пояснив Денис,- ти що, казки не читав?
- Може ми врятуємо її ,- запропонував Олег.
- Ні, я не хочу наражати тебе на небезпеку - відповів Денис і пішов. Олег не здававсь, він обігнав Дениса і подививсь на нього жалібними очима.
- Ну добре,- згодивсь Денис.
Він знайшов велику палицю і протянув її лисиці вона схопилася передніми лапами за палицю і Денис з Олегом почали тягти. Через декілька хвилин лисицю було врятовано. Вона подивилася на них,своїми чорними оченятами і крутнувши своїм пухнастим хвостом побігла до лігва. А хлопці ще трохи побродивши по лісу і назбиравши різних речей щасливі повернулися до дому.


Рецензии