8. Корм для собак со скидкой

       СОБАЧИЙ КОРМ ЗІ ЗНИЖКОЮ…
В минулих оповідання, ви, дорогі читачі, вже могли познайомитись з Андрієм Дупадвигуном, його погано припасованою головою, що захоплювалась різними тупими, наглими та жалюгідними витівками..; а також сестрою Андрія – Доброю Дівчиною, що все це терпіла…
Це оповідання про деякі прояви зажерливості та неохайності Дупадвигуна…
Добра Дівчина давно знала про зажерливість Андрія… Дупа забирав корм у пташок; підбирав все, що валялось на вулиці їстівного; перевіряв смітники вдома і на вулиці… Нишпорив вночі по базару, --  чи не валяється десь гнилого овочу, фрукту і тому подібного. Звичайно, при нагоді, як вже розповідалось, не проти був і красти… Але така нагода випадала не часто, а сестра – основний об»єкт його злодійських пожадань, давно навчена гірким досвідом, все цінне старалася тримати в зачиненій кімнаті…
Тому Дупадвигун, щоб не витрачати гроші на харч, як раніше, а то і гірше, об»їдав різноманітні релігійні спільноти, приходячи на обіди, святкування, а то й просто проповіді з чаєм та печивом… Намагався він встигнути чим у більшу кількість місць і інколи з»їдав буквально все, що наготовлювали на велику кількість людей: потрошки. Йому робили зауваження, сварили, але це абсолютно нічого не давало. Андрійчик чинив по-старому… А ще він зрозумів нарешті, яка їжа йому найбільше підходить, якщо купувати самому… Це виявився сухий собачий корм. «Дуже смачний!!», -- як переконував Дупа: « Не треба готувати, та й по ціні, -- є дуже дешевий, ще й зі знижкою, бо прострочений…!»
Так Дупик і жив: харчувався в основному по релігійних спільнотах та смітниках; а вдома хрумав, демонстративно: рано , в обід і в вечері собачий корм. А ще інколи варив вісім пельменів, одну бульбину, та ще й шкварив щось смердюче(певно зі смітника) на три роки вже не митій сковорідці, через що в хаті стояв туман і сморід, бо Дупик закривав вікно, відкривав наскрізь двері кухні, часто при цьому виключав і навіть ламав вентиляцію.., ВСЕ ЦЕ щоб Добрій Дівчині, котрої кімната була навпроти кухні, було легше дихати..! І правда, сестра давно і тяжко хворіла алергічною астмою.
А в неділю цей добрий брат йшов митися в баню. І  чомусь, так кепські припасована  його голова досі трималася… Але як «служіння» його Творцю та звісно і молитва, були без доброго розуму і любові, так миття Дупика -- абсолютно без мила!
Тому приходив він, ще більш смердючий ніж був, вішав смердюче жовте простирадло у ванні сохнути і звичайно робив страшний скандал сестрі, бо вона відразу ж кидала речі його до прання; а випрані речі Дупадвигуну дуже не подобались, він казав що вони смердять!
От якби хтось Сильніший, нарешті кинув випрати і Дупку..? А оскільки Андрій складався лише із Дурості, смороду, підлості і дірявих трусів, по пранні від нього мала би лишитись хіба мала ганчірка… Ото була би чистота..!!! Амінь.

6.11.2018.
Біла Троянда
 


Рецензии