9. Бесплатная Паска

              БЕЗКОШТОВНА  ПАСКА

 Дупа сьогодні, як частенько.., встав з третьої ноги..! А тому і труси, і ковдра були підмочені… Та раптом Андрій з вереском зіскочив з ліжка, -- не через підмочену репутацію і не через те, що уві сні його вкусила чи то стара баба, чи то його власна зіпсута і давно поміняна голова, котру він на подив і механіків, і лікарів, пробував здати чи то в склотару, чи то в мукулатуру..; але коли не взяли навіть в металобрухт, пробував віднести в комісійний під виглядом ексклюзивного абажуру, та якимсь чином про це  дізнались добрі лікарі-механіки, котрі голову Дупці міняли. Вони одразу приїхали, зайву голову забрали, а Андрія добряче налякали, показавши йому пальця.
Але ця розповідь про інше. Дупадвигун встав з вереском, через те що згадав: сьогодні там і там о 13.00 будуть роздавати безкоштовні паски, себто солодкі хліби. Звісно, що голова міста Садовий, робив цю Акцію не задля Дупика, а ніби задля зовсім  бідних пенсіонерів, бомжів і тому подібне.
Настала жадана година, а оскільки подія відбувалася практично у центрі міста, черга зібралась чималенька… Правдивих пенсіонерів та інвалідів звісно там не було, бо ці люди, хоч і бідують матеріально але мають поняття честі… А от різних Дупиків з вадами погано припасованої голови, алкашів, різноманітних тунеядців з тими ж проблемами було непомірковано… Товклися, штовхалися, сперечалися і дивилися настільки голодними очима, ніби вже тиждень навіть сухого хліба не бачили.
Деякі з цих тунеядців, особисті знайомі Дупи, мали і власні квартири і зароблені батьками гроші… Але безкоштовний солодкий хліб закрив собою їхній маленький світ.
Андрій нарешті отримав цей жаданий хліб, відстоявши дві з половиною години в черзі і стративши ще три години на дорогу… А вдома він одразу запропонував сестрі, знайомій вже нам Добрій Дівчині, купити в нього цей солодку пасочку. І звісно ціна дорогого Дупи була майже вдвічі вищою від магазинної.
Сестра лише посміялася, вона не брала би цього хліба і безкоштовно…
Андрій носився зі своїм солодким майном до вечора. А мав він його багато, бо був аж на кількох різних Акціях. Він вже пообзвонював всіх кого міг. Торгова оборудка не вдалась і Дупик трохи сумний, заснув.
А уві сні його знов кусала, чи то душила стара баба… Він стогнав і кричав:»Відпусти-и!», -- що не раз чула Добра Дівчина.

7.11.2018.
Біла Троянда


Рецензии