Спрут

Любі друзі, ті з вас, хто витає в легких хмарах Духовної України, де вгорі синє небо, а внизу золоті ниви, маю для вас погані новини.

Сьогоднішня звістка про Пінчука, зятя Кучми, який виявився багаторічним агентом КГБ, свідчить про те, що ми в 1991 році не мади ніяких шансів стати незалежною державою, гідною стати суб'єктом міжнародних відносин. Від часу здобуття незалежності до сьогодні всі економічні та політичні процеси в Україні, Росії та Білорусі контролюються таємним орденом ЧК. Солдати та офіцери цього ордену скрізь: в політиці, економіці, культурі, освіті, науці. Я не хочу вас засмучувати і називати дуже популярні імена офіцерів, членів Спілки Письменників України, якими ви так тішитеся, як невїбенними патріотами України.

Тіштеся і далі. Хмарини Духовної України такі легкі, а золоті ниви такі повноколосі, не кажу чи вже про метафізику синіх небес.

P.S. Духовна Україна не натякає на Олеся Бердника. Я особисто знав цього справжнього подвижника, яка гебня змусили у свій час зробити ганебну заяву щодо Гельсінської спілки. Але я його повністю виправдовую. То було питання життя і смерті, то ж Пан Бердник вибрав життя задля своїх дітей та дружини і зробив багато корисного для України після того, як СРСР розпався. Василь Стус цього не зробив. В його випадку перемогла смерть, а не життя. Ми не в праві судити його вибір, хоча задля об'єктивності живий Стус був би кориснішим мертвого Стуса.


Рецензии