Худнути треба розумно

VALENTYN LUCHENKO·SATURDAY, 25 JANUARY 2020


Як контролювати масу тіла без шкоди для здоров'я?
Постараюся відповісти на це сакраментальне питання без довгочиту. Тому викладатиму тезово.
1/ Не вдавайтеся до дієт, якими би вони не були модніми та "суперефективними".
2/ Не надійтеся на чудодійні пігулки, які вам впарюють шарлатани та шахраї, що обіцяють вам схуднення без відмови від пережирання.
3/ Ваша огрядність може бути результатом:
а) порушення енергетичного балансу
б) порушення в гормональній системі
в) порушення водно-сольового обміну.
Тому зверніться до досвідченого дієтолога.
4/ Будьте обережні, вирішивши спробувати кето-дієту. Без шкоди для здоров'я її можуть витримати не більше 10% людей.
5/ Змініть спосіб харчування. Бажано зробити це разом з фахівцями.
6/ Якщо ви не маєте хронічних хвороб, які вимагають регулярного прийому ліків, можете спробувати інтервальне голодування. Починати треба зі схеми 8-16 і поступово перейти до схеми 6-18.
7/ Дуже рекомендую лімфодренажну гімнастику, особливо для жінок з целюлітом.
8/ Намагайтеся не їсти солодкого після 12.00. Винятком може бути лише мед розчинений в теплій воді.
9/ Практикуючи інтервальне голодування, не обмежуйте себе в їжі, але не переїдайте до відчуття дискомфорту в шлунку.
10/ Намагайтесь більше їсти свіжої іжі, а не рафінованих продуктів з глибокою переробкою.
11/ Робіть вправи на розтяжки, тренуйте якомога більшу кількість м'язів. Якщо маєте змогу, купіть взуття типу МВТ і робіть в ньому щоденну ходу, як мінімум 5 кілометрів.
12/ Їжте з насолодою. Пийте чисту воду.


Рецензии