La viva bombino

“Cxu vi estas la kalumnia viva bombo?”
“Gxuste”
“Kial vi ne eksplodis tuj?”
“Neniu punkto. Vi iras nenien. Malbenita vi! Kial vi ne elektis alian manieron ?! ”
“Kaj kion? ”
“Estas cxiu songxo de bombo forpreni cent tacxmentojn. Poste sxi ricevos monumenton. Kio utilas al mi, kiam vi estas sola? ”
“Mi bedawras. Sincere, mi estas. ”
“Forgesu gxin. Estas bone. Ni ambaw estas malfelicxaj”
“Tio estas certa. ”
“Cxu mi eksplodos aw kio?”
“Atendu. Mi bezonas iom da tempo por pregxi ”
“Antaweniri. Mi ne repidas. ”
“Estas mirinde! Do eble diru al vi pri vi mem. Pri vi cxiuj. Mi sxatus scii, antaw ol morti, kiu estis vi, kiu atingis min en la fino. ”
“U-u-u… Mi ecx ne scias”
“Kial vi ne sidas? Sub la cirkonstancoj, starigxi apenaw estas virto. Cxu vi fumas? ”
“Ne. Tamen mi volus provi min, se vi donas al mi unu.”
“Certe. Kien mi iras, mi ne bezonos ilin. La cigaredoj, mi volas diri. Sed, vi scias, fumado mallongigas vian vivdawron. ”
“Tre gracia ... Ahem, ahem...  Mi ne diros, ke gxi estas tiel bona, sed estas io en gxi ...”
“Nu, antaweniru. Diru al mi. ”
“Kion vi volas scii?”
“Kiuj estis viaj padro kaj padrino? Kiel vi sukcesis farigxi bombo? Mi cxiuj interesigxas. ”
“Do vi nenion scias?”
“Mi venis el alia mondo.”
“Gxi estas videbla. Cxiuj scias, ke vivaj bomboj havas neniun panjon, neniun pacxjon, neniun infanecon. La produkto de elfa magio. Estas domagxo, sed kion fari? Tiel mi aperis. Kun cxiuj nestitaj instrukcioj ...”
“...menso kaj tre bela korpo”, - la viro aldonis por sxi.
“Dankon pro komplimento. Kaj pri la menso, ekzistas neniu maniero sen gxi, cxu ne? Se vi ne faras decidojn ne per menso, pli frue aw poste, vi estos trompita. Elfina magio ne malsxparas sin mem. ”
“Mi vidas. Sed vi nur povus meti simpla bombo.”
“Kaj se elfo pasas law la vojo?” Aw ecx tuta tacxmento? Poste viva bombo atendos per eksplodo gxis la elfoj pasos. Aw sxi sekvas, kien ili ordonas sxin.
“Kiel pri dormi denove?..”
“Ekskludita”
“Domagxe."
“Ne vere. Gxi ne estas reala vivo en dorma regximo.”
“Mi komprenas.”
“Vi komprenas nenion! Kvankam via kompanio estas suficxe interesa. Mi ecx ne volas eksplodi. Nu ... Jes, cxu mi povas sidi pli proksime?.. "
“Kial ne? Bonvolu.”
“Tio estas pli bona. Awskultu, cxu mi povas kisi vin?”
“Bonvolu! - la knabino enkadrigis sian vangon. - Nur ne forgesu, se mi sentas ion malgxusta, mi detonas tuj!”
“Cxu vi volas cxi tion?" Eksplodo, en certa senso.”
“Nu ...”
“Vi vidas. Mi ankaw ne volas. Do, ni faligu cxi tiujn reciprokajn minacojn. Ni provu ne ombri la finajn horojn.”
“Nu, cxu vi kisu min, aw mi devas sidi cxi tie gxis la nokto?”
“Sincere parolante mi ne havus ob;etojn pri tio. Ne, ne koleru, mia altvalora!”

Tenere tenante la knabinon li kisis sxin. Sxia vango, la lipoj, poste pli kaj pli.

“Kiel vi nomis min? ”
“Mia altvalora ... Pardonu ... ”
“Ne, nenio. Dankon! Mi neniam atendis, ke iu nomos min tiel.  Precipe la malamiko. Kisu min denove. ”

LA KURTENO
“Gxi estis la sola maniero neutraligi bombon. Cxu vi konas tiajn insektojn, abelojn?”
“Jes kompreneble. Ili faras mielon el floro nektaro. ”
“Abeloj, kiuj kolektas nektaron, estas knabinoj, kiuj havas cxi tion ... vi komprenas min! ... cxi tiu afero farigxas pikadon. Abeloj, kiuj kolektas nektaron, estas knabinoj, kiuj havas cxi tion ... vi komprenas min! ... cxi tiu afero farigxas pikadon. Tiel laboranta abelo ne povas farigxi normala knabino, sed viva bombo povas.”
“Mi komprenas vin, mia altvalora. Sed kiel elfoj havas tian eraron, kun sia tuta magio?”
“Ne estas eraro. Gxi estas la Amo. Cxu vi pensas, ke mi donus min al vi alie? Kaj amo, sxajnas, estas ecx pli forta ol magio. Kvankam la elfoj ankoraw ne scias cxi tion.”

Li karesis sxin harojn milde. Hodiaw li certe nenion diros al sxi pri la gildo de sapeistoj.


Рецензии
Так читабельно?

Андрей Аливердиев   07.02.2020 00:43     Заявить о нарушении