Всевышний и аллах

ЗААНУРНА АЛЛАГЬ
(Му гафарин фици гъавриъ ахъну ккундуш)

Гизафдари фикрар ап1ури шулу, фици арайиз гъафиб вук1ана к1ури му дюнья.
Фу пухьа, ккунду адмийиз аьгъю ап1уз чаз аьгъдруб. Мицир касди уьмур хъап1ди. Гьаммишан.
Фицики, фу вуш аьгъю ап1ру касдиз, чав ккун ап1урайи аьгъювалариз гьаммишанвалра гьубк1идар.
Гьаддиз дицир кас гьаммишандиз яшамиш хьидира ву.

А инсанар, чан хъюхънихьантина хьайиб, я дябкъну, я аьгъю дап1ну даккнидар.
Мицирдар адмийирин уьмурра, чан хъюхът1ан ярхубра хьибдар.
Фицики, дицириз фук1ара интересно дар, яни гьяйванат жюре ва гьаз вухъа дугъан ярхи уьмурра, ип1ин-ап1ин-ах, ип1ин-ап1ин-ах – филадизкьан ва фу метлеб ади?
Мицистар касар чпи гьаммишандин уьмрихьан гьудуч1вура ва заан к1ул 70-100 йисланзина дурар яшамишра хьидар…

Гьаму кьюб жюре инсанар ал дюньяйиин.
Мици гьаз гъабхьну к1ури суалра арайиз гъюра.
Гьит гъюри, ухьу дидиз жаваб тувуз рази вухьа.

Гьадап1ай, бай, перде, лигухьа ухьура гъябгъюрайи спектаклйиз.

Сар ву к1ури шулу аьршариъ айи Варибдин Аьхюр. Ва, кьаби жвисур вуди гьисабра ап1ури шулу, дюньяйиъ айи вари инсанариин ул алди, ул хъипну ва жини-жиниди гьарди гъап1уб бик1ури, хъасин, суддин йигъан гьадму гьибт1уз. Яни – жини агент.
Му ву ми-мидар вари адмийирин фикир ва гьацириз Аллагь к1ури шулу.

Узу мушваъ Аллагь к1урурикан улхидарза.
Узу Заанурикан, Варибдин Аьхюрикан улхидиза, фицики Заанурна Аллагь гьар жюре гьавриъ ахърувалар ву: гьаригъ гъибшу вичунна, адмийири ктап1у пластмассдин вичунси.

Хъа узу Думу, сар ву пидарза.
Инсан накьна гъийин адми вуш, Заанур гьаммишандинур ву.

Йишв алабхънамиди, Аллагь, анжагъ ислам диндиът1ан айир дар. Ислам адарш Аллагьра адар. Хъа ислам Ватиканди халкьдин арайиъ фила ипуб вуш аьгъяхьуз. Гьаддиз Аллагьдин йисарра 1500 йист1ан зина дар.

Магьа, «Заанур» к1ури шулхьа… Гьадмуган фициб образ к1улиз гъюри шулу?
«Заанур» гъапиган, фицибк1а образ арайиз гъюрдар, хъа «Аллагь» гъапиган, узу зиихъ гъапиганси, сакъал ккайи, варидарихъ ул хъипнайи, ч1уру кьаби жвиваз ухшар вуйибсиб шикил к1улиъ убч1вру.
Гьаз мици?
Гьаз гъапиш инсаниятдин к1улиъ уржнайи аьгъювалар гьацдар ву. Дицдар аьгъювалари шлин-вуш хайир уьбхюра. Ари, хайир ктабгъурайидари туврайи аьгъювалара, чпин хайриз мяшат дарап1рудар туври шулу. Аммаки дидкан к1ури шулдар, фицики му варит1ан жиниди уьбхюрайи жини сир ву.

Гъачай, дурари туврайи аьгъюваларихьан гьудуч1вну, жвуван фагьмиинди фикир ап1ухьа.
Эгер Заанур гьаммишандинур вуш, дугъридан, Думу сар вуди духьну ккундар.
Гъадабгъухьа мисал адмийихъан: шулин-хъа, адмийихьан сарна-сарди яшамиш хьуз гьаммишан? Даршул.
Ва фу мяна а-хъа сарна-сарди яшамиш хьпаъ? Гьич саб жюрейинра!
Гьаддиз Заанур – гизаф ву.
Кьадарсуз гизаф.
Ктухуз даршлубкьан гизаф.
Фици гъавриъ ахъуз шул мидин?
Мисалназ «Хизан» к1ури шулхьа. Думу саб вуян? Ав, ву!
«Хизан» гизаф вуян? Ав, ву! Саб хизан – гизаф адмийир айиб!
Сар адми айибдиз «хизан» к1урин? Ваъ, дарк1ур!
Сар адми айи хизандиз гьубк1у хизан пуз хай гъюрдар, я к1урира дар.
Хизан хьпан бадали, асккан гьисаб, кьюр адми лазим ву: жвина шив.
Хъа бегьем гьубк1у хизан шула, эгер аба, баб, веледар, хтулар, ц1удлар… ади гъабшиш.

Ари Заануринра Аллагьдин фаркьвалра гьамциб ву.
Заанурра, бегьем гьубк1у хизанси, вари дюньяйикан ибарат Духьнайир ву.
Заанур – Кьувват ву,
Масанвал ву,
Вариудубкьувал ву,
Гьаммишанвал ву,
Успагьивал ву,
Гьякьвал ву,
Мюгьюббатвал ву,
Рюгьвал ву,
Вариаьгъюваларвал ву,
Ч1ал ву… – магьа фукьан гизаф вуш Му!
Гьаму варибдиз саб гафниинди «Заанур» к1ури шулу.

Гьаму варибди (Заанури) арайиз гъабхну варидюнья (вселенная).

Гьаз ву-хъа вселенная арайиз дубхну?
Размерар айиб вуйин-хъа Кьувват? Масанвал? Вариудубкьрувал? Гьаммишанвал? Успагьивал? Гьякьвал? Мюгьюббатвал? Рюгьвал? Вариаьгъюваларвал? Ч1ал? …? Ваъ, айиб дар.
Ухьхьан шулин-хъа мурарин кьадар-кьяняаьт, гъагъишин, объём, градусар… ерцуз? Ваъ, шулдар.

Хъа вселеннаяйиз размерар аян? Ав, а.
Ухьхьан шулин-хъа мурарин кьадар-кьяняаьт, гъагъишин, объём, градусар… ерцуз? Ав, шулу.

Гьаци вуйиган, ЕБЦУЗ ДАРШЛУБди арайиз гъабхну ЕБЦУЗ ШЛУБ.

Философари, яни му дюньяйин аьгъювалари ЕБЦУЗ ДАРШЛУБдиз «рюгьлувалин дюнья (духовный мир)» к1ура, хъа ЕБЦУЗ ШЛУБдиз – «мутмуйин дюнья (материальный мир)».

ЕБЦУЗ ДАРШЛУБ халкь гъап1уб дар, яни арайиз гъабхиб дар.
ЕБЦУЗ ШЛУБ халкь гъап1уб ву, яни арайиз гъабхиб.
Гьаддиз к1ура: Заанури варидюнья халкь гъап1ну, к1ури.

Гьаму ухьу зиихъ ктуху:
Кьувват,
Масанвал,
Вариудубкьувал,
Гьаммишанвал,
Успагьивал,
Гьякьвал,
Мюгьюббатвал,
Рюгьвал,
Вариаьгъюваларвал,
Ч1ал… – гьамрарикан саб фунуб вуш пай адайиш, дюньяра арайиз хуз шлуб дайи!
Ари вари гьаму ЕБЦУЗ ДАРШЛУБ саб гаф ву – ФАГЬУМ!
Ари гьамциб кьувват а ФАГЬМИЗ!
Ари гьадму фагьум ЗААНУР ву!




                ВСЕВЫШНИЙ И АЛЛАХ
                (Как понимать эти понятия)
                (Подстрочник)

Многие думают, как же произошло этот мир
Что ж, хотят люди узнать, то что они не знают. Такой человек будет жит. Вечно.
Так как, человек, желающий узнавать, у него не хватит на эти знания и вся вечность.
Поэтому такой человек и будет жит постоянно.

Есть люди, которые не хотят и не желают увидит дальше от своего носа.
У таких людей и жизнь будет не длиннее чем их нос.
Так как им ничего не интересно, то есть они как от породы животных, и зачем нужен то им более продолжительную жизнь, еда-работа-сон, еда-работа-сон – до каких пор и с какой целью?
Такие люди сами добровольно от вечной жизни отходить, и, если взять максимум, то они не будет жить более 70-120 лет…

Вот такие две категории людей есть на земле.
Отсюда вытекает такой вопрос: почему так произошло?
Пусть вытекает, мы рады ответит.

Говорят, что на небесах существует единственный КТО–ТО. И считают, что ЭТОТ, является стариком (аксакалом), который смотрит на всех сверху и следит за всеми на земле, и, тайком записывает всю что ни делает человек, чтобы вменит на судном дне. То есть – тайный агент.
Это является почти всех людей мышление, и КТО–ТО этого называют Аллахом.

Я здесь не буду рассказывать о тех, кто говорят «Аллах», и о самом Аллахе.
Я буду говорит о Всевышнем, о Создателе, так как Всевышний и Аллах есть разные понятия, такие, например как между яблоком вырастившим на дереве и яблоком сделанным из воска (пластмассы).

А я не скажу, что этот КТО–То является единственным.
Если человек вчерашний, то Всевышний – вечно существующий.

Кстати, Аллах существует только вместе с исламом. Вне ислама Аллаха нет.
А ислам когда возродился Ватиканом, известна.

Вот, говорим, «Всевышний»… Тогда какой образ в ум приходит?
Когда говорим «Всевышний» никакого образа не приходит, а вот, когда говорим «Аллах», как я уже сказал выше, с бородой, за всеми следящий, похожий на жестокого старика образ образуется в голове.
Почему так?
Потому что, человека в ум вложенные знание, соответствует этому образу. И такие знание защищает чьи-то интересы. Заинтересованные и дают людям соответствующие знание. Но об этом не говорят – это самое тайное тайна.

Давайте, отойдём от ими дающих знаний, и постараемся самим думать над этим и, пожалуй, над всем…
Если Всевышний вечно существующий, то Он не должен быть единственным.
Возьмём пример от человека: сможет ли человек жить один-на-один вечно? Нет.
И каково смысл житие одного? Никакого!
Поэтому Всевышний – множественность.
Бесконечное множество.
Не возможное количество посчитать.

Как можно это понимать?
К примеру, говорим: «Семья». Не является ли это одно? Да, является!
«Семья» – это много? Да, много! Одна семья, где много людей!
Где один человек, можно ли назвать такое «семьёй»? Нет!
Семья где только один человек, то нельзя назвать такую семью полноценной, и не говорят, что это семья, где один человек.
Чтобы быт семьёй, необходимо, хотя бы два человека: мужчина и женщина.
А полноценная семья – это такая, где есть дедушка, бабушка, дети, внуки, прав-правнуки…

Вот такая разница между Всевышним и Аллахом.
И Всевышний, как полноценная семья, как раз состоит из всего вселенной.
Всевышний есть – Сила,
Любовь,
Всевозможный,
Вечность,
Красота,
Истина,
Удовлетворение,
Дух,
Знание,
Слово… – вот сколько Он!
Всему этому одним словом называют «Всевышний, или Господь, или Творец, или Отец, или Сын, или Иешуа, или Спаситель…».

И всю это создал вселенную.

А зачем нужно было создавать вселенную?

Имеет ли размеры Сила? Любовь? Всё возможность? Вечность? Красота? Истина? Удовлетворение? Дух? Знание? Слово? …? Нет, не имеет.
Сможем ли мы измерить их качество, количество, вес, объём, градусы… все параметры? Нет, не сможем.

А вселенная имеет размеры? Да, имеет.
Сможем ли мы измерить его качество, количество, вес, объём, градусы… все параметры? Да, сможем.

Таким образом, НЕ ПОДАЮЩЕЕ ИЗМЕРЕНИЮ создал ИЗМЕРЯЕМОЕ.

Философы, то есть знания этого мира НЕ ПОДАЮЩЕЕ ИЗМЕРЕНИЮ НАЗЫВАЮТ «духовный мир», а ИЗМЕРЕМОЕ – «материальный мир».

НЕ ПОДАЮЩЕЕ ИЗМЕРЕНИЮ не сотворено.
ИЗМЕРЯЕМОЕ сотворено.
Поэтому говорят: Всевышний создал вселенную.

Вот то что мы выше перечислили:
Сила,
Любовь,
Всё возможность,
Вечность,
Красота,
Истина,
Удовлетворение,
Дух,
Знание,
Слово,
… – из этого списка, если что не хватало, то не возможно было бы создавать мир!
Вот, всю это НЕ ПОДАЮЩЕЕ ИЗМЕРЕНИЮ является одним словом – Мышление!
Вот такая сила имеет МЫШЛЕНИЕ!
Вот эта мышление является ВСЕВЫШНИМ!
Поэтому, ОН – множественность.


Рецензии