TURK -Nomination Garo Paylan with Nobel Prize 2020

TURKISH - 2020 Nobel Bar;; ;d;l;’n;n Karo Paylan’a sunma ba;vurusu hakk;nda. «HAMSHENUHI» Uluslararas; Hem;inli Ermeniler Birli;i Ba;kan; Saida Ohanyan';n ba;vurusu

Sevgili yurtta;lar, arkada;lar

Ben Saida Ohanyan, ”Ham;enuhi” Uluslararas; Hem;in Ermeni Kad;nlar Birli;i Ba;kan; ve Bat; Ermenistan Parlamento ;yesi. Birli;imizin amac; kad;n haklar;n;n korunmas;, anavatan Bat; Ermenistan’da, Hem;in’de 1894-1923’lerde Ermeni Halk;’na yap;lan soyk;r;m;n tan;nmas; ve k;nanmas;, ayn; zamanda d;nyan;n ;b;r yerli halklar;n haklar;n;n da korunmas;, kendilerine uluslararas; hukuka ve normlara uygun olarak tan;nd;;; gibi. Kurulu;umuz i;in insani ve evrensel programlar birincil ;nem ta;;maktad;r.

Bu y;l kurulu;umuz tekrar, ikinci defa Nobel Komitesi’ne ba;vurarak 2020 y;l; Nobel Bar;; ;d;l;n;n T;rkiye B;y;k Millet Meclisi (TBMM) milletvekili (Halklar;n Demokratik Partisi) Karo Paylan’a verilmesini istedi. Karo Paylan b;t;n hayat;n; Ermeni ve B;y;k Orta Do;u ;lkeleri, Bat; Ermenistan, Suriye, Irak ve T;rkiye de dahil olmak ;zere ;b;r yerli halklar;n haklar;n;n korunmas; i;ine adayan bir ki;idir.

O bug;n yerli halkalar;n, ulusal ve dini az;nliklar;n insani haklar;n; koruma sorumlulu;unu ;stlenen az ki;lerden biridir.

O Bat; Ermenistan’;n Malatya b;lgesinden olup, 1894-1923 Bat; Ermenistan, Kilikya ve Osmanl; ;mparatorlu;u’nda Ermenilere kar;; ger;ekle;tirilen Ermeni Soyk;r;m;’ndan kurtulan bir Ermeni ailesindendir. Tarihi anavatan;nda soyk;r;m kurbanlar;n;n varisi olarak, insanl;;a kar;; i;lenen bu i;ren; su;un t;m sonu;lar;n;n bizzat kisisel olarak fark;nda olan ve Avrupa ve Amerika’n;n ;nde gelen b;t;n ;lkeleri, Avrupa Parlamentosu’nun yan; s;ra ;ok say;da etkili uluslararas; ve dini kurulu;lar taraf;ndan tan;nm;; ve k;nanm;;t;r.

O T;rkiye’nin sald;rgan politikas;n; ve kom;u egemen devletlere askeri m;dahale arzusunu, ;zellikle Irak ve Suriye’de tam askeri operasyonlar; ;iddetle k;n;yor.

Onun ekti;i bar;; tohumlar; farkl; halklara ve inan;lara mensup insanlar aras;nda ho;g;r; ve kar;;l;kl; anlay;; konusunda T;rkiye Cumhuriyeti vatanda;lar; aras;nda da art;k olumlu  sonu;lar vermektedir.

Ve b;t;n bunlar yetkililerin de deste;ini alan Erdo;an’;n zalim rejiminin destek;ileri milliyet;i ve a;;r; g;;lerin s;rekli ger;ek bask;lar;na ve tehdilerine ra;mendir. Bu g;;ler ondan aktiv insani ve siyasi faaliyetlerini durdurmas;n; istiyor.

Tekrar iyi niyetli b;t;n insanlar;m;za, kad;n haklar; savuncusu, insan haklar; savuncusu b;t;n kurulu;lara ve derneklere ;a;rida bulunuyoruz. ;a;r;m;z; Bu giri;imimizi desteklemek ve oyunuzu Karo Paylan’a vermektir.

Ayr;ca kendiniz de Nobel Komitesi’ne ba;vurarak 2020 Y;l; Nobel Bar;; ;d;l;n;n ;a;;n b;y;k insanseveri ve insan haklar; savuncusu Karo Paylan’a verilmesini talep etmenizi rica ediyoruz.

Ba;vuru zaman;n;n s;n;rl; oldu;unu ve 31 Ocak 2020’nin son ba;vuru tarihi oldu;unu hat;rlatmak isteriz.

Kat;l;m;n;z ve Nobel Komite’sinin olumlu karar; d;nyan;n en s;cak b;lgesinde, Ortado;u’da, kararl; bir bar;; ve halklar aras;nda ger;ek bir anla;man;n ve i;birli;inin ger;ekle;mesinde ;nemli bir katk; yapaca;;na inan;yoruz.

Saida Ohanyan

«HAMSHENUHI» Hem;in Ermenileri Uluslararas; Kad;nlar Birli;i Ba;kan;,

Bat; Ermenistan Ulusal Konseyi (Parlamento) ;yesi

 21.01.2020

***

Ermenice’den t;rk;eye ;evirren: Vrezh Kosayan


Рецензии