Полюбив я, мамо, дiвчину одну... - 22

                начало: http://www.proza.ru/2020/01/20/2034


- Мыкола, я не хотiла тобi ховорити, але влiтку у Хали гостювала Эмма... твоя шкiльна подруженька... Навела тут шереху, з усіма бабами перелаялася... Приходила i до нас, про тебе питала, як ти i де... Її чоловик кинув, iншу собi знайшов. Вона обмолвилася, що тiльки тебе любила, что була дурною, вийшовши заміж за пройдисвіта і не може собі цього пробачити... Залишила свою адресу, ось він, на зворотному боці фотографії мериканского міста, в якому живе.

- Сочувствую горемычной, но у меня своя жизнь... В ней место есть лишь для одной Эммы; эту Эмму я на прежнюю не разменяю.

- А як ви з нею здружилися, адже вона зовсім юна?

- Так, случайно. Понравилась её улыбка. Умная, весёлая девушка, не наглая, как некоторые "американки"...

- Вчиться, або вже працює?

- Студентка тамошнего техникума, отличница.

- Ми ради за вас. Добре, що у тебе життя налагодилося, ростеш по службі, нам допомагаєш... Леська, слава богу, здоровий, а Оксана захворіла крихта, ми з нею їздили в район, до педіатра, твої грошові перекази дуже згодилися.

- Я вам пару сотен рублёвых ещё оставлю, из тех, срубленных на шабашке, мне они сейчас не особо нужны. Эмма до них не домогается, воспитана правильно, а до нашей свадьбы, которая неблизко, других заработаю.

- Спасибі тобі. Але про чорний день залишилося ще крихта з колишніх, батько твій пенсію справив по інвалідності, я на дитяток посібника отримую... Ми не марнотратні.

- Не переживай, мамо, деньги - это мусор. Здоровье важнее. Как тату, к гепатологу ходил?

- Ні. Домникины зілля п'є. Він боїться докторів, не хоче зайвий раз засмучуватися...

- Это плохо. При его болезни серьёзное лечение нужно. В Москве есть Боткинская клиника инфекционных заболеваний с ультрасовременной диагностической аппаратурой, нужно с ним туда съездить. Я узнаю сколько это будет стоить, договорюсь с нужными людьми и напишу вам.

- Було б здорове його вилікувати. Він вже зовсім інший людина. Мріє хлоп'ят підняти, займається ними, іграшки їм майструє... по ньому видно, що жити хоче.

- Конечно. Очень рано и глупо умирать на пятом десятке лет... Скажи ему, что пока есть шанс на исцеление, не нужно опускать руки, пусть сдаст, хотя бы, анализы мочи и крови.

- Та він мене не слухає... Може ти з ним завтра поговориш?..

- Попробую.

- Ну, спокійній тобі ночі, синок!

- И вам, мамо.


                (продолжение по ссылке)

http://www.proza.ru/2020/02/24/1154


Рецензии
Дастин! Хорошо пишете.
Легко, но и серьёзно.
Уже переживать за
героев начал.

Василий Овчинников   03.03.2020 16:59     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.