Субханаллах

Аллахдан горхсан, дюзгюн йол сахиби ола билерсен! Ону севмейи бачармалысан. Онун несиетлерини урекден гебул едиб, разылашмалысан ки бу хагигатан да маним хейримадир.  Инсан рухдан, душюнчеден ве вучуддан ибаретдир. Инсан оз душунчелери иле харакатларини идаре едерек, рухуна йа зиян вурур, йа ону хасаратдан горуюр. Инсан рухун донла мугаиса етса, деяр: мен бу дону темиз гейинсем, лекелерден горусам, ве яхуд юнгюл леке вурсам, сонра тамизлийиб йене гейине билерем. Йох ейер мен ону чырсам, ве яхуд бербад везията гятирсам, онунла хамишалик видалашмалыям. Аллах инсанлары дюзгюн йола оз лютфю иле истигаметлендирир. Исламы гебул еден кес оз созюнде герек мохкем ола. Аллахдан башга мебуд йохдур. Ким она ширк гетирсе, ахырети чехеннем олачаг, ве ора да чох пис донюш йериди. Инсан хагг йолунда герек дюз ола, вичдана сойкене. Ве бу вичдан гудурдуб ону севенлери езмемек герарына гетириб чыхартмалыдыр. Ве биринчи новбеде инсан Аллахы севиб, она сыгынмалыдыр, ве халаллыгла елде етдиклери иле кифайетлениб, шюкр етмелидир. Аллах бизи северек, халаллыгын инсанлара хейирли олдугуну меслехет едир. Бундан гозел не ола билер?   Инсан яхшы емеллерле гюнахларынын багышланмасына наил олур. Аллахдан онун ёлунда дюз оланлара гаршы урейимизде кин яратмамагы, ве шейтанын емеллерине уйдурараг, бизи езабла имтахан етмедийини дува едек.


Рецензии