Discovery

I wanted to share with you a small discovery that I made for myself. (I am not a doctor, and this is just my opinion).

I'm 51 years old, and often I hear that my friends (most of them my age and a little older) admit that their memory becomes weak. They were saying:

– I forgot my wallet in the car, or I forget my glasses at home, e.t.c.
I, too, had an unusual forgetfulness on small occasions, and this feeling was unpleasant.

I was thinking:

– Am I getting old?!...

I remembered my grandmother; she had eight kids and memorized all their phone numbers even when she was 75.

So, I watched myself a little closer than usual (in the sense that I always try to be in the present moment).

A result of the observation is:

Maybe the problem is not in the memory, most likely. However, it may not be the same for everyone. In consciousness, we go into the "routine" of everyday life and become less attentive, so we switch to the "autopilot" without noticing it.
Sure, when we get older, the reaction slows down, but if we use little will, we can control it and not switch to "autopilot."

Same with our muscles; if they do not exercise, they are weakening.

Somewhere I read that this is also true to the eyes. Vision deteriorated with age and can be restored by doing exercises for the eye's muscles, sometimes even when there is no need to wear glasses.

So, ladies and gentlemen of the golden age, you probably don't have memory problems but need to practice consciousness.

Also, it will be fair to pay attention to what we eat, how often we "drive" blood through the veins doing sports exercises, and have inner peace without fears...

I believe that the well-established functioning of the brain depends on the body, and it will also be fair to note that the balanced functioning of the body, most times, depends on the mind.

I wish everyone lots of love and happiness!
Let there be forces in your life that work miracles!

Igor M Isakov


Открытие

Хочу поделиться с вами небольшим открытием что я сделал для себя. (Я не врач и это сугубо личное мнение).

Часто слышу, что мои ровесники и постарше люди, начинают признаваться что у них слабеет память.

У меня тоже началась непривычная забывчивость по мелким случаям, осушение неприятное, подумал неужели старею...

Тут вспомнил свою бабушку, она у нас мать героиня, и помнила телефоны всех своих детей наизусть когда ей было уже за 75, если не больше.

Так вот, я стал наблюдать за собой немного пристальней чем обычно (в том смысле, что постоянно учусь и стараюсь быть в настоящем моменте)...

В общем результат моего наблюдения таков:

Дело не в памяти скорее всего, хотя может это не у всех одинаково, а в внимании, мы уходя в "рутину" повседневностей, становимся не внимательными и как бы переходим на "автопилот" сами того не замечая.

То есть, да когда мы становимся старше, реакция замедляется, но приложив немного воли мы ее контролируем и следовательно не переходим на "автопилот".

Это тоже самое как наши мускулы, если их не упражнять они слабеют, так же и с вниманием.

По моему где-то читал, что это справедливо и по отношению к глазным мышцам то есть, то зрение что ухудшается с возрастом можно восстановить, делая упражнения для глаз и в плоть до того, что очки можно не носить...

Так что дамы и господа почтенного возраста, у вас скорее всего нет проблем с памятью, а всего лишь надо потренировать внимание...

Конечно же к этому справедливо будет добавить, что мы едим, как часто "прогоняем" кровь по венам делая спортивные упражнения, внутренний покой без страхов и переживаний... (думаю что налаженная работа мозга зависит от организма и так же будет справедливо заметить, что сбалансированная работа организма, в многих случаях зависит от мозга)...

Всем много любви и счастья, пусть в вашей жизни присутствуют силы что творят чудеса!


Рецензии