Багышлаян ве мехрибан Аллахын ады иле

Йери, гёюн йедди гатыны, бютюн планетлери, айы ве улдузлары ярадан Аллахды. Инсаны гуру килден ярадараг, онун чутюню ярадараг, ченнетде мескунлашдырыб. Бютюн мелеклер Инсана сечде едиб, тек иблисден башга. О дейиб ки  мени оддан ярадмысан, Инсаны исе палчыгдан, од палчыгдан даха яхшыды. Сонра Адем оз зёвчеси иле иблисин созюне алданыб, гадаган олунмуш агачын мейвесинден йейиб. Бу халда, онларын ченнет либаслары дюшюб, айыб йерлери ачылыб. Онлар оз айыб йерлерини ченнет агачларынын ярпаглары  ле ортюблер.


 Буна горе Аллах онлары йер узюне ендириб. Иблис дейиб ки бютюн инсан тайфасын йолдан едиб пис емеллер етмейе девет едечейем.


 Сонра Гиямет гюню( онун вахтыны Аллахдан башга хеч ким билмир)сурун биринчи дефе чалынмасы иле  йер бир титрейишле оз хезинелерини атачаг. Сур икинчи дефе чалынар, ве  бютюн инсанлар олечеклер. Сурун учюнчу чалынмасы иле бютюн олюлер гебирлеринден галхачаг. Онларын зерречиклери топланыб, еввелки шеклини алычаг ве хамы , Мешер мейданына гетирилечеклер, ве Аллахын гаршысында дуруб, соргу суал олунарлар. Ве хеч кесин гизлетдийи иш ашкар олунмамыш галмаячаг. Инсанын беден узвлери, онун хетда дериси шехадет веречек. Хамынын елинде емел дефтери  олачаг. Орда бютюн саваб ве гюнахлар гейд олунуб. Яхшы емеллер сахиби, емел дефтери саг елинде оланлара дейилер, Салам олсун сизе, саг емел дефтери сахиблери! Онларын йери Ченнетдир. Орада евлеринин алтында чайлар ахар, ве чохлу мейвелер олар. Ири гёзлю чанишинлер, текче оз ерлерине бахар. Орада мелеклер уз бе уз отурараг бир бири иле сохбет едер, ве бири дигерине дейер, Меним бир танышым вар иди, аз гала мени чехеннеме сюрюклияйди. Сонра о незерини чехеннеме тереф салар ве орада ону гёрер.  Емел дефтери сол елинде оланлар од ехлидир ве орада эбеди галачаглар, ве ора чох пис донюш йериди. Орада, чехеннемин дюз ортасында Зегум агачы битир. Онун мейвелери чох пис йемекдир. Онлар еримиш мис кимидирлер. Онун тумурчуглары шейтанын башына охшайыр. Ве о йемекден не доймаг олур, не де артмаг. Гайнар су иле ганлы чирк онларын ичкисидир. Орада онлар  эзабдан чанларын гуртара билмезлер. Дерилери ерийиб гуртарандан сонра , онлары йениден дирилдиб  зюлме дучар едилечеклер. Онлар зюлм етдиклерине горе, онлара дейилечек, Дадын одун эзабыны! Пис емеллер сахиблери чехеннем ехлидирлер, ве орада ебеди галачаглар.

 Бу дюнйа бир эйленчедир. Эсас газанчымыз ахиретдир.

  Аллах бизе дейир ки, сен менден гюнахларынын багышланмагыны диле, товбе едиб, яхшы эмеллер сахиби ол. Сене гаршы едилен хагсызлыгы багышламага хазырсанмы? Сенин езабларынын гюнахкары еслинде иблисдир. Сен онун азгын йолуну гебул етмисен. Сен егер ган бахасы телеб едирсенсе, нахаг ган токмемек учюн батилини, меним охдеме вериб, ве хаггы бергерар етмейими истийирсен се, сен Меним гючюме инаныб Мене сыгынмалысан. Чунки Аллах чох гозел хагхейсаб едендир. Хеч бир сирр Ондан гизли галмайыб, ве О хамынын дюшюндюйюнден хебердардыр.  Гёйлерде ондан башга мебуд ёхдур. Буна горе де  динимиз Ислам диниди, ве онун  телеблерине табе олурсанса,оз яшайышына шюкр едиб, Аллаха тевеккюл едиб, Аллах Керимдир дейирсенсе, онда да Мен сени азгын емел ве йоллардан узаглашдырарам, ве сенин кечмиш гюнахларыны багышлайыб, сене хош гюнлер ве гёзел ахирет несиб едерем!


Рецензии