Неразрешимое противоречие Украиноязычная версия

Текст на русском языке - по ссылке:

http://proza.ru/2019/04/21/645


НЕРОЗВ'ЯЗНЕ ПРОТИРІЧЧЯ
(Уривок з роману «ДОРОГА В ОДИН КІНЕЦЬ»)

Автопоїзди - ці лайнери сухопутних магістралей, запрограмовані і ресурсом і їхніми пілотами-далекобійниками, бути постійно в русі.  Не стояти, а рухатися.  І рухатися, в розумінні водія, виключно вперед, навіть коли маршрут рейсу пролягає в ту точку, з якої відбувся старт.  Тільки в русі вперед далекобійник відчуває комфорт і задоволення від свого ремесла.

Поняття «назад» набуває для нього важливе значення лише тоді, коли в свідомості підкорювача трас постійною сверблячкою вкорениться поняття «ДІМ-ДОМІВКА».  Дім - не як дах над головою, заякорений навічно фундаментом на клаптику землі в обрамленні дерев та квітів, які радують око на зеленому килимі із стриженої трави.  Це, звичайно, теж важливо і необхідно, так би мовити, для релаксації.  Але, щоб цей ареал комфорту став для шофера-дальнобійника «домівкою», там повинна мешкати його родина, його сім'я.

Ось саме в таку домівку і поспішає далекобійник «назад».  Більше того, - віддаляючись в довгостроковий рейс від свого стаціонарного проживання, він щоразу втішає себе єдиною ілюзією, що з кожним кілометром все ближче і ближче до повернення туди, де його СІМ'Я, а отже, - і його ДІМ, в якому, колись таки, бажаний кінець цієї його вічної дороги.

І поняття «вперед» при таких розкладах неухильно трансформується в поняття «назад», входячи в нерозв'язне протиріччя із самою суттю далекобійника - людини волелюбної, самодостатньої, упевненої в собі і такої, що не терпить ніякої залежності, крім як від свого ремесла.

Електронна російськомовна версія мого роману «ДОРОГА В ОДИН КІНЕЦЬ» - на ресурсах: Андронум, ЛітРес та ін.

Уривки з книги - за посиланням:

http://www.proza.ru/avtor/volodymyr

Посилання на авторський канал на ютюбі:

https://www.youtube.com/channel/UCLnDZD81HIDVI2QhLADN8uQ


Рецензии